Geplaatst op: 05-11-2015
Auteur: Ton Vermeulen

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?
Klooster aanbieding in Italië
De positie van Airbnb lijkt onaantastbaar op het gebied van particuliere verhuur van vakantiewoningen. Aangezien in het digitale domein over het algemeen maar plaats is voor één duidelijke marktleider is een onaantastbare toppositie essentieel. Geen wonder dat allerhande initiatieven ook marktleider willen worden.


Airbnb had in het begin nog een erg aaibaar imago maar daar komen langzaam maar zeker barstjes in. Niet in de laatste plaats omdat het platform voor een deel is gekaapt door professionele en particuliere verhuurders die tijdens je bezoek volledig afwezig zijn en niets te maken hebben met slapen bij een local. HomeExchange heeft zeker een aaibaar imago en dat vertaalt zich nu in een Amerikaanse consumentenprijs. Het risico dat dit platform wordt gekaapt door commerciële verhuurders is nihil omdat je je eigen huis eerst in de etalage moet zetten. Een lidmaatschap van het platform dat inmiddels meer dan 60.000 leden heeft, kost € 130,- per jaar. Leden communiceren via het interne mailsysteem van de organisatie rechtstreeks met elkaar.


Consumenten vinden HomeExchange top

HomeExchange (HuizenRuil.com in Nederland) is door de lezers van 10Best.com (onderdeel van het dagblad USA TODAY) verkozen tot Best Website for Booking Your Stay. HomeExchange verzekerde zich van de toppositie door alle andere belangrijke online reiswebsites, zoals TripAdvisor, AirBnB en Expedia te verslaan. Een panel van experts stelde vooraf een lijst samen van websites waar de lezers op konden stemmen. Het panel bestond uit redacteuren van USA TODAY, 10Best.com en andere experts op het gebied van reizen.


Over HomeExchange.com

HomeExchange.com is de grootste en snelst groeiende website voor huizenruilen ter wereld. Die leidende positie is de laatste jaren versterkt door de overname van 4 concurrenten en door de lancering van een aantal nieuwe features voor de website die het huizenruilproces nog makkelijker hebben gemaakt. In de eerste helft van 2016 komt HomeExchange.com met een nieuw innovatief concept dat huizenruilen verder zal transformeren. HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).

Topics:Vakanties
Trefwoorden: huizenruil, vakanties, deeleconomie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/09/20
Sterke groei online bestedingen maar niet in vrijetijdssector
De online bestedingen van Nederlandse consumenten groeiden in het tweede kwartaal van 2020 met 12% naar 6,36 miljard euro. De vrijetijdssector had part noch deel in deze groei en moest een dip incasseren
24/09/20
De feiten: uitgaand reisverkeer harder getroffen inkomend toerisme
Dat het internationale reisverkeer van en naar ons land door de coronacrisis sterk geraakt is, mag geen verrassing zijn. Het CBS heeft nu ook cijfers die dat keihard staven.
22/09/20
5 regels voor duurzaamheidsclaims
De ACM wil hiermee bereiken dat bedrijven consumenten goed en volledig voorlichten over de duurzaamheid van hun producten of diensten.
22/09/20
Princess Cruises verkoopt twee schepen
Het gaat om de Sun Princess en Sea Princess.
18/09/20
Europa wil wel belasting heffen op kerosine
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie wil dat Europa vergaande maatregelen neemt om het klimaat te beschermen.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
15/09/20
Drama voor vakantiemarkt in tweede kwartaal
In het tweede kwartaal van 2020 hebben Nederlanders 65% minder vakanties gemaakt dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Het aantal buitenlandse vakanties stortte vrijwel geheel in. Binnenlandse vakanties zaten ook diep in de min maar veel minder en wisten zich in juni deels weer te herstellen.
14/09/20
Snel extra gasten nodig voor zeilvloot
Uit circa 400 authentieke schepen bestaat de Hollandsche Zeilvloot. Deze zijn niet alleen van cultuu...