Geplaatst op: 05-11-2015
Auteur: Ton Vermeulen

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?
Klooster aanbieding in Italië
De positie van Airbnb lijkt onaantastbaar op het gebied van particuliere verhuur van vakantiewoningen. Aangezien in het digitale domein over het algemeen maar plaats is voor één duidelijke marktleider is een onaantastbare toppositie essentieel. Geen wonder dat allerhande initiatieven ook marktleider willen worden.


Airbnb had in het begin nog een erg aaibaar imago maar daar komen langzaam maar zeker barstjes in. Niet in de laatste plaats omdat het platform voor een deel is gekaapt door professionele en particuliere verhuurders die tijdens je bezoek volledig afwezig zijn en niets te maken hebben met slapen bij een local. HomeExchange heeft zeker een aaibaar imago en dat vertaalt zich nu in een Amerikaanse consumentenprijs. Het risico dat dit platform wordt gekaapt door commerciële verhuurders is nihil omdat je je eigen huis eerst in de etalage moet zetten. Een lidmaatschap van het platform dat inmiddels meer dan 60.000 leden heeft, kost € 130,- per jaar. Leden communiceren via het interne mailsysteem van de organisatie rechtstreeks met elkaar.


Consumenten vinden HomeExchange top

HomeExchange (HuizenRuil.com in Nederland) is door de lezers van 10Best.com (onderdeel van het dagblad USA TODAY) verkozen tot Best Website for Booking Your Stay. HomeExchange verzekerde zich van de toppositie door alle andere belangrijke online reiswebsites, zoals TripAdvisor, AirBnB en Expedia te verslaan. Een panel van experts stelde vooraf een lijst samen van websites waar de lezers op konden stemmen. Het panel bestond uit redacteuren van USA TODAY, 10Best.com en andere experts op het gebied van reizen.


Over HomeExchange.com

HomeExchange.com is de grootste en snelst groeiende website voor huizenruilen ter wereld. Die leidende positie is de laatste jaren versterkt door de overname van 4 concurrenten en door de lancering van een aantal nieuwe features voor de website die het huizenruilproces nog makkelijker hebben gemaakt. In de eerste helft van 2016 komt HomeExchange.com met een nieuw innovatief concept dat huizenruilen verder zal transformeren. HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).

Topics:Vakanties
Trefwoorden: huizenruil, vakanties, deeleconomie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/06/24
Run op last minutes vanwege slechte weer
Reisorganisatie TUI ziet door het aanhoudend slechte weer in Nederland een flinke boost aan last minute reizen. Boekingen voor Europese vakanties met vertrek op korte termijn stegen met 87% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.
14/06/24
Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid bepalend bij keuze van vakantieboekingssites
Uit onderzoek blijkt dat prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid de belangrijkste factoren zijn voor Nederlandse vakantiegangers. Betrouwbare recensies en real-time beschikbaarheid volgen op de derde en vierde plaats.
14/06/24
Zomerprognose Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen
Het aantal binnen- en buitenlandse bezoekers neemt naar verwachting toe in Gelderland, vooral op campings en in huisjes op vakantieparken.
14/06/24
Rondreizen zomervakantie 2024: Azië het populairst, Zuid-Amerika bloeit weer op
De sterkste stijging en de sterkste daling in het aantal boekingen zijn landen in Zuid-Amerika. Azië blijkt opnieuw de populairste vakantieregio voor deze zomer.
14/06/24
Fox gaat zelfstandig verder
Na een strategische heroriëntatie vorig jaar, verlegt de ANWB haar focus in de reissector op het aanbieden van een breed scala aan reizen, maar niet langer op het ontwikkelen ervan. Dat blijft Fox Reizen doen voor de ANWB.
12/06/24
Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
11/06/24
Exclusief voor leden
Amsterdam aantrekkelijk voor hotelinvesteringen maar Utrecht maakt inhaalslag
Amsterdam is in 2024 de meest aantrekkelijke stad voor hotelinvesteringen. Dit blijkt uit de Dutch Hotel City Index, die tijdens de PROVADA 2024 wordt gepresenteerd door Horwath HTL en ABN AMRO. Amsterdam blijft op plaats één maar let op Utrecht en Rotterdam.
06/06/24
Vakantie in tentoonstelling designmuseum
Van routekaarten van de ANWB en de iconische Kip-caravan tot zwemmen bij Scheveningen en bikini’s aan de Costa del Sol: aan de hand van allerlei ontwerpen neemt De Grote Vakantietentoonstelling je mee in de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger.