Geplaatst op: 05-11-2015
Auteur: Ton Vermeulen

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?
Klooster aanbieding in Italië
De positie van Airbnb lijkt onaantastbaar op het gebied van particuliere verhuur van vakantiewoningen. Aangezien in het digitale domein over het algemeen maar plaats is voor één duidelijke marktleider is een onaantastbare toppositie essentieel. Geen wonder dat allerhande initiatieven ook marktleider willen worden.


Airbnb had in het begin nog een erg aaibaar imago maar daar komen langzaam maar zeker barstjes in. Niet in de laatste plaats omdat het platform voor een deel is gekaapt door professionele en particuliere verhuurders die tijdens je bezoek volledig afwezig zijn en niets te maken hebben met slapen bij een local. HomeExchange heeft zeker een aaibaar imago en dat vertaalt zich nu in een Amerikaanse consumentenprijs. Het risico dat dit platform wordt gekaapt door commerciële verhuurders is nihil omdat je je eigen huis eerst in de etalage moet zetten. Een lidmaatschap van het platform dat inmiddels meer dan 60.000 leden heeft, kost € 130,- per jaar. Leden communiceren via het interne mailsysteem van de organisatie rechtstreeks met elkaar.


Consumenten vinden HomeExchange top

HomeExchange (HuizenRuil.com in Nederland) is door de lezers van 10Best.com (onderdeel van het dagblad USA TODAY) verkozen tot Best Website for Booking Your Stay. HomeExchange verzekerde zich van de toppositie door alle andere belangrijke online reiswebsites, zoals TripAdvisor, AirBnB en Expedia te verslaan. Een panel van experts stelde vooraf een lijst samen van websites waar de lezers op konden stemmen. Het panel bestond uit redacteuren van USA TODAY, 10Best.com en andere experts op het gebied van reizen.


Over HomeExchange.com

HomeExchange.com is de grootste en snelst groeiende website voor huizenruilen ter wereld. Die leidende positie is de laatste jaren versterkt door de overname van 4 concurrenten en door de lancering van een aantal nieuwe features voor de website die het huizenruilproces nog makkelijker hebben gemaakt. In de eerste helft van 2016 komt HomeExchange.com met een nieuw innovatief concept dat huizenruilen verder zal transformeren. HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).

Topics:Vakanties
Trefwoorden: huizenruil, vakanties, deeleconomie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/06/23
Ruim 40.000 vakantiegangers willen proefslapen in Cadzand
Ruim 40.000 mensen schreven zich al in voor een proefslaapweekend op het nieuwe park in het Zeeuwse Cadzand. EuroParcs stelt 40 Beach lodges kosteloos beschikbaar.
07/06/23
Corendon mismatch label voor kleinschalige vakanties
Toeristenreus Corendon en kleinschalige vakanties, dat lijkt een vreemde match. Toch probeert Corendon dat maar het oude label voor dit type vakanties Karin’s Choice wordt ingeruild voor de merknaam By June.
06/06/23
Exclusief voor leden
Tour de France belangrijk voor campings
In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France van 2023 heeft aanbieder van kampeeraccommodaties Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping.
05/06/23
Exclusief voor leden
Reissommen stijgen met paar honderd euro
Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn vakantiegeld dit jaar daadwerkelijk voor de vakantie. Bijna de helft heeft die echter nog niet geboekt, meent boekingssite Zoover op basis van eigen data. Dat kan te maken hebben met de gestegen reissommen, die gemiddeld een paar honderd hoger ligt dan vorig jaar.
01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.
30/05/23
Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer
Het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van Europarcs wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer naast het zwembadgebouw.
26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.