Geplaatst op: 09-10-2025
Auteur: Marc Gerlings

BUas onthaalt koningin Máxima met perfecte hospitality

BUas onthaalt koningin Máxima met perfecte hospitality
Foto: BUas.
Gisteravond was Koningin Máxima te gast op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas) voor het Netwerk Event van de Koning Willem I Stichting. "Een betere praktijkervaring dan vanavond bestaat niet".

Hare Majesteit werd warm onthaald door Ingrid Timmermans (vicepresident BUas), Arjen van Drunen (loco-burgemeester Gemeente Breda) en Martijn van Gruijthuijsen (loco-commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Brabant). En in het bijzijn van Nederlandse pers.

BUas-studenten Hotel Management en opleidingsrestaurant Sibelicious verzorgden de culinaire avond en een gezelschap van ondernemende BUas-studenten had de eer aan te mogen sluiten bij het diner.

Student Luka Zuidmeer stond in de keuken: "Koken voor Hare Majesteit is natuurlijk een eer. Het is bijzonder dat de Koningin geniet van wat je hebt bereid. Alles verliep soepel".

Studente Billie Bloem Venhuizen serveerde de tafel waar Koningin Máxima aan dineerde. "Elke beweging was van tevoren ingestudeerd: lopen, stilstaan, het plaatsen van de borden. Ik had vond het een beetje spannend, maar het ging goed".

"De studenten leren hier wat gastvrijheid inhoudt", zegt Lars van Bethlehem, docent Learning Company Sibelicious. "Onder druk, met uiterste precisie en vol passie. Een betere praktijkervaring dan vanavond bestaat niet".

Tijdens het diner in de prachtig aangeklede kapel van BUas gaven de winnaars van de Koning Willem I Prijs 2024, Royal Cosun, Lagemaat Sloopwerken en Fairphone, in een tafelgesprek samen met jonge talenten hun visie op innovatie en de toekomst van ondernemen in Nederland. De presentatie was in handen van Talitha Muusse. Ook het studentengezelschap van BUas mocht na afloop in gesprek met Hare Majesteit om hun studie- en werkervaringen te delen.
Topics:Horeca
Trefwoorden: BUas, hospitaltiy, koningin, opleiding

CELTH



||| Nieuws |||

05/12/25
Exclusief voor leden
Vaak problematische schuldenlast bij recreatie maar horeca heeft het zwaarder
Bijna 7 procent van de bedrijven beoordeelt in november 2025 de eigen schulden als problematisch, nagenoeg evenveel als een jaar eerder. Maar in sport, cultuur en recreatie ligt dat percentage op 11,6% blijkt uit data van CBS. Echt zwaar heeft de horeca, met 20%.
05/12/25
TerSpegelt verbetert luxe plekken voor gezinnen
Camping TerSpegelt gaat na de vernieuwing van het centrumgebouw door met de verbetering van kampeerplaatsen voor gezinnen.
04/12/25
Exclusief voor leden
Hoge boetes voor inzet vreemdelingen bij GP Zandvoort
Een uitzendbureau uit Rotterdam heeft vorig jaar tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort 60 vreemde...
03/12/25
Zakelijk leasen voor kleine ondernemers
Als ondernemer in de toerisme en recreatiesector ben je altijd in beweging. Je bezoekt nieuwe locaties, hebt afspraken met partners of bent onderweg naar een evenement dat je organiseert. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, is direct verbonden met het succes van je bedrijf. Goede mobiliteit is dan ook geen luxe, maar een absolute noodzaak.
03/12/25
Adam Butler merkregisseur Twente
Nieuwe Merkregisseur Twente is Adam Butler (34). Butler kwam op 27 oktober in dienst bij Twente Marketing. Met zijn achtergrond in merkstrategie en storytelling gaat hij aan de slag om het merk Twente verder te versterken en samen met partners het regionale verhaal nóg herkenbaarder en krachtiger neer te zetten.
03/12/25
Combinatie vliegreizen Azië met Asia Pass
Luchtvaartmaatschappij Emirates introduceert de Emirates Asia Pass. Dit is een nieuwe flexibele manier om meerdere bestemmingen in Zuidoost-Azië te ontdekken. Met één boeking kunnen reizigers hun eigen route uitstippelen.
03/12/25
BillyBird exploiteert openluchtzwembad Het Run tot 2030
BillyBird heeft de Europese openbare aanbesteding voor de exploitatie van openluchtzwembad Het Run in Drunen gewonnen. Daarmee blijft BillyBird, dat het zwembad al sinds 2019 beheert, ook de komende jaren verantwoordelijk voor de exploitatie.
02/12/25
Licht dalende groei horecaomzet
De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2025 met 3,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet van horeca in logiesverstrekking lag maar 0,7 procent hoger.

||| Agenda |||

07/01/26 t/m 08-01-26
07/01/26 t/m 08-01-26: Travel Trade Days 2026
De Travel Trade Days zijn kennis- en netwerkdagen voor de professionele reisbranche in de Benelux. G...
08/01/26 t/m 11-01-26
08/01/26 t/m 11-01-26: Vakantiebeurs 2026 - De wereld aan je voeten
De wereld ligt aan je voeten op Vakantiebeurs. Proef nieuwe smaken, ontmoet reizigers met bijzondere...
27/01/26 t/m 30-01-26
27/01/26 t/m 30-01-26: ENTER2026 eTourism Conference
De Breda University of Applied Sciences organiseert in januari 2026 de ENTER2026 eTourism Conference...
02/04/26
02/04/26 t/m 02-04-26: Trendcongres Toerisme 2026
Het Trendcongres Toerisme 2026 is op donderdag 2 april 2026 bij Saxion Hogeschool in Deventer. De ed...
22/04/26 t/m 23-04-26
22/04/26 t/m 23-04-26: Independent Hotel Show Amsterdam
A firm fixture in the calendar of independent hoteliers and industry professionals alike, the show p...