Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 03-03-2025
Auteur: Redactie
NRIT

Wandelnetwerk Ieperboog Oost in de prijzen

Wandelnetwerk Ieperboog Oost in de prijzen

Het wandelnetwerk Ieperboog Oost van Westtoer is op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent bekroond tot Wandelroute van het Jaar 2025. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan nieuwe of recent gewijzigde wandelroutes in de Benelux.

Met een indrukwekkende 256 km aan wandelwegen en paden is Ieperboog Oost het vijftiende en grootste netwerk van de provincie West-Vlaanderen. Het netwerk biedt wandelaars een gevarieerde ervaring met wijngaarden, UNESCO-werelderfgoed, historische sites en de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Sterke concurrentie

De jury had dit jaar een moeilijke taak vanwege het grote aantal sterke kandidaten. Uiteindelijk kwamen vijf routes in aanmerking voor de titel: Nieuwe Streek-GR Limburgse Mijnen (B), Dommelpad (NL), Links en rechts van de Peelrandbreuk (NL), Via Christina Mirabilis (B) en Ieperboog Oost (B). Volgens het juryrapport hadden alle vijf de routes de trofee kunnen winnen, maar Ieperboog Oost sprong eruit vanwege enkele extra pluspunten.

Pluspunten van Ieperboog Oost

De jury prees de scheurvrije en vochtbestendige kaart van Ieperboog Oost, die zeven volledig bewegwijzerde suggestiewandelingen bevat, waaronder de nieuwe Legacy of Passchendaele route. Daarnaast werd de hoge beleveniswaarde van de routes geroemd, met audiovisuele passages en samenwerkingen met diverse partners zoals de Commonwealth War Graves Commission. De routes lopen ook door privédomeinen en wijngaarden, en er is een samenwerking met Grote Routepaden bij sommige knooppuntpaaltjes om over-markering te voorkomen.

Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelnetwerken, awards, België

CELTH



||| Nieuws |||

02/06/25
HZ Kenniscentrum zoekt onderzoeker toerisme
HZ Kenniscentrum Kusttoerisme is dé kennispartner van de Zeeuwse vrijetijdssector zoekt een onderzoeker toerisme.
21/05/25
Werkveldkandidaten gezocht voor Professional Doctorate in Leisure, Tourism & Hospitality
CELTH zoekt voor de professional doctorate kandidaten uit het werkveld. De PD biedt organisaties de kans om voorop te lopen in innovatie binnen de LTH-sector. Het traject, dat vier tot zes jaar duurt, combineert praktijkgericht onderzoek met concrete interventies.
10/04/25
Wegwijzer voor het meten van bewonersprofijt gepresenteerd
Vandaag is tijdens een LDA-Kennissessie de ‘Wegwijzer voor het meten van bewonersprofijt’ gepresenteerd. Deze wegwijzer biedt een overzicht van zowel voor de hand liggende als innovatieve methoden om bewonersprofijt te meten.
03/03/25
Artikelen Capita Selecta uit Trendrapport online
Alle artikelen in het hoofdstuk Capita Selecta van het nieuwste Trendrapport staan online. Mede dankzij partners CELTH en NBTC vrij toegankelijk.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
13/12/24
Scenarioplanning: theorie, methodes en toepassing
Altijd al meer willen weten van scenarioplanning? Lees van het boek “Scenario Planning and Tourism Futures. Theory Building, Methodologies and Case Studies”. Geschreven door Albert Postma, Stefan Hartman en Ian Yeoman van het European Tourism Futures Institute (ETFI) van NHL Stenden.
18/10/24
Database logiesaccommodaties NL online
De Landelijke Data Alliantie heeft de Database Logiesaccommodaties NL gelanceerd. In deze database het aanbod van logiesaccommodaties in Nederland: van hotels, appartementen, bed&breakfast, huisjes- en kampeerterreinen tot groepsaccommodaties. Het aanbod is geïnventariseerd, verrijkt met relevante indicatoren en op een online platform beschikbaar gesteld door NRIT en Bureau Nijdam.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.