Geplaatst op: 05-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Deze keer in de serie Captains of Industry: Kees Rutten (Leisurelands).
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.

De opening is voor de serie 'Captain of industry' met Kees Rutten van  Leisurelands. Liefst 4,5 miljoen mensen bezoeken zijn recreatiegebieden. De organisatie maakt een innovatieslag door. Absoluut het lezen waard.

Anya Niewierra (directeur Visit Zuid-Limburg) is openhartig over de drukte in haar regio. Het wringt en schuurt tussen dagrecreanten, verblijfsgasten en inwoners.

Hoe bereik je klimaatdoelen in de reisindustrie? Backcasting met expert Albert Postma.

Marieke Politiek en Evelien Visser-Jonk over de opvallende resultaten van het Nieuw Nederlands Vrijetijdsonderzoek. "Rustzoekers lijken wat vaker activeiten te ondernemen dan de andere leefstijlen." Een artikel vol met tips over vrijetijdsgedrag van Nederlanders.

Uiteraard een terugblik op het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Met topsprekers Peter de Wilde (Toerisme Vlaanderen en Frank Radstake (ANVR).

Storytelling, hoe word je daarin een expert? Achterhoek Toerisme zette het BUas kennisprogramma in met prachtige voorbeelden als resultaat.

Wil je het beste vakantiepark van Nederland zijn? Dan moet je het logistiek op orde hebben. Hof van Saksen bouwde een nieuw ongekend goed logistiek hart en R&T kreeg een rondleiding van eigenaar Gerro Vonk.

Nationaal en regionaal wordt gekozen voor de opzet van de altijd populaire themajaren. Maar hoe doe je dat goed. Elizabeth Stoit en Carolien Nederlof blikken terug op de door hen georganiseerde jaren. Om het je makkelijk te maken, je krijgt ook 10 gouden tips.

Rob Vrolijks en Jappe Eggink over jachthavens en watersport. Van parkeerplek naar verblijfsplek.

Keuzestress zit het geluksgevoel van reizigers dwars. Hoe zet je als touroperator of regio dan wel goed je reisproducten in de markt. Onderzoek onder leiding van Ondrej Mitas

Er zijn nog meer artikelen te lezen in deze R&T. En vergeet ook niet het korte nieuws, Het Project en productnieuws. Dit wil je toch niet missen! Neem een abonnement op magazine R&T.
Trefwoorden: R&T, mei, magazine, inhoud

CELTH
 
||| Nieuws |||

22/07/24
Exclusief voor leden
Boeing verwacht verdubbeling van luchtvaartvloot
Boeing verwacht dat het aantal commerciële vliegtuigen tot 2043 zal verdubbelen. Op dit moment telt de wereld 26.750 vliegtuigen voor commercieel passagiers- en vrachtvervoer. Dat zullen er in 2043 zo’n 50.170 zijn.
14/07/24
Exclusief voor leden
Hoge Raad vernietigt besluit hof: maatregelen om geluidshinder Schiphol te verminderen mogen niet zonder Europese procedure
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de beslissing van het gerechtshof Amsterdam, die de Nederlandse Staat toestond om twee voorgenomen maatregelen ter vermindering van geluidshinder van Schiphol door te voeren, niet in stand blijft. Volgens de Hoge Raad moet voor deze maatregelen de Europese procedure van de "balanced approach" gevolgd worden.
11/07/24
Travel Challenge scoort hoog in samenspel studenten en reisbedrijven
De recente Travel Challenge van Reiswerk scoort gemiddeld een 8,7 bij deelnemende bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen. Reiswerk dat het door die hoge score meteen gemotiveerd is om de Travel Challenge voor 2025 op te zetten.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
08/07/24
Exclusief voor leden
Investeringsbedrijf neemt minderheidsbelang in Flix
Reisbedrijf Flix SE en investeringsbedrijf EQT hebben een overeenkomst bereikt voor EQT Future en Kühne Holding om een ??minderheidsbelang van 35% in Flix te verwerven.
08/07/24
Traditionele luchtvaartmaatschappijen vervuilender dan prijsvechters
Staan de grote traditionele luchtvaartmaatschappijen in een onderzoek van de Consumentenbond mooi in hun hemd. Binnen Europa vliegen budgetmaatschappijen efficiënter en vervuilen daarmee minder dan traditionele luchtvaartmaatschappijen. Dat komt omdat prijsvechters over het algemeen met zuinigere toestellen vliegen, die beter bezet zijn en minder overstappers vervoeren.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
03/07/24
Last onder dwangsom voor drie reisbedrijven
Drie reisaanbieders krijgen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een last onder dwangsom opgelegd. Bij deze reisaanbieders verspringt de prijs tijdens het boeken. Hierdoor kunnen zij hun reis niet boeken tegen de eerst getoonde prijs. Dit mag niet.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.