Geplaatst op: 21-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

Reiswerk doet landelijk onderzoek naar het imago van de reisbranche

Reiswerk doet landelijk onderzoek naar het imago van de reisbranche
Wat vinden mensen eigenlijk van werken in de reisbranche? Dat gaat Reiswerk grondig onderzoeken in de komende tijd. Het laatste imago onderzoek dateert van vóór de coronaperiode, hoog tijd om opnieuw te kijken naar hoe de reisbranche als werkgever wordt gezien. Vandaag ontvangen alle reisbedrijven een uitnodiging om aan het onderzoek mee te doen.

Elk jaar voert Reiswerk het reguliere arbeidsmarktonderzoek van de reisbranche uit, maar dit jaar gaan ze nog een stap verder met een extra onderzoek naar het imago van de branche. Terwijl het reguliere onderzoek zich richt op actuele ontwikkelingen, zoomen ze met het imago-onderzoek in op hoe werkenden en werkzoekenden in Nederland de reisbranche als werkgever zien.

Employer branding in de breedste zin

Als arbeidsmarktfonds van de reisbranche streeft Reiswerk ernaar om nieuw talent aan te trekken en huidige medewerkers te behouden. Door de communicatie af te stemmen op de resultaten van het imago-onderzoek, kunnen zij nog effectiever te werk gaan. Dit onderzoek wordt namelijk uitgevoerd onder zowel de Nederlandse beroepsbevolking (werkend of werkzoekend) als onder werkenden in de reisbranche zelf.

Jouw mening telt

Op dinsdag 21 mei ontvangt iedere reisonderneming een uitnodiging om deel te nemen aan dit landelijke onderzoek. Help Reiswerk dit onderzoek zo representatief mogelijk te maken door het te verspreiden onder alle medewerkers in jouw reisbedrijf. Waarom kiezen mensen wel of juist niet voor een baan in de reisbranche? Met zoveel mogelijk input kunnen we gezamenlijk de negatieve aspecten aanpakken en de positieve punten versterken!
 

Waarom is dit onderzoek belangrijk?

De resultaten van dit onderzoek zijn waardevol voor werkgevers, medewerkers, potentiële talenten én voor Reiswerk zelf. Het onderzoek biedt inzicht in onderwerpen zoals:

  • Hoe wordt de reisbranche gezien door de beroepsbevolking (die niet in de branche werkt) en door de werkenden in de reisbranche?
  • Wat zoeken mensen in een werkgever?
  • Wat zijn de redenen om voor een bepaalde werkgever te kiezen of juist niet?
  • Wat is het beeld van het werken in de reisbranche in Nederland?
  • Met welke andere branches concurreert de reisbranche?
  • Wat zijn de motivaties en obstakels om in de reisbranche te gaan werken?
  • Hoe ervaren werkenden in de reisbranche hun werk?
  • Wat zijn de grootste voordelen van werken in de reisbranche?

Inzichten voor werkgevers reiswereld

Voor werkgevers bieden de resultaten van dit onderzoek een uitgebreid inzicht in hoe medewerkers hun baan in de branche ervaren, evenals waardevolle informatie over hoe toekomstige medewerkers benaderd kunnen worden.

Voor Reiswerk zijn de uitkomsten óók van groot belang. Het stelt hen in staat om de arbeidsmarktcommunicatie en andere activiteiten gerichter uit te voeren en de reisbranche nog beter te profileren. Alles om nieuw talent aan te trekken voor een baan in de reisbranche en huidige professionals te behouden.

Vul jij de enquête in?

Op dinsdag 21 mei ontvangen alle reisorganisaties een e-mail met een link naar de vragenlijst. Als je deze e-mail ontvangt, verspreid deze dan onder al je medewerkers! De vragenlijst kan door alle medewerkers in het reisbedrijf worden ingevuld, ongeacht hun functie. Als je als reisorganisatie geen uitnodiging hebt ontvangen op dinsdag 21 mei, neem dan contact op met info@reiswerk.nl. Dan ontvang je direct een uitnodiging voor deelname.

De resultaten in masterclass

Natuurlijk zijn we allemaal nieuwsgierig naar de resultaten! Deze presenteert Reiswerk op 19 september tijdens een fysieke bijeenkomst voor HR-professionals en managers. De resultaten worden direct aan een masterclass over employer branding gekoppeld. En dat is niet alles, daarna organiseren zij een supergezellige borrel aan het water. Inschrijven voor de resultaatbespreking kan hier.

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met Sparkey.
Trefwoorden: Reiswerk, werk, arbeidsmarkt, imago

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.
17/06/24
Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.