Geplaatst op: 17-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers

Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Campagnebeeld voor de werving van de 10 influencers. Foto: TUI.
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau The Family uit Amsterdam.

Om in aanmerking te komen, hoeven kandidaten alleen maar een video of foto via Instagram te delen waarin ze aangeven dat ze deze zomer TUInfluencer willen worden en waarom. 

Roosmarijn Quartier, Director Marketing & Distribution Support bij TUI België en Nederland: "TUI wil droomvakanties voor iedereen bereikbaar maken. En aangezien mensen toch al heel veel delen vanaf hun vakantieadres, dachten we: waarom zouden ze geen influencer voor ons worden? Dan kunnen ze dezelfde content delen, alleen met de merknaam TUI erbij én krijgen ze de reis gratis.” 

Het bijzondere nieuws aan de opzet: iedereen komt in aanmerking. Kandidaten hoeven dus niet veel volgers of een groot bereik te hebben.

Uit alle inzendingen selecteert de reisorganisatie vervolgens de 10 beste posts; 5 uit Nederland en 5 uit België. De geselecteerde TUInfluencers winnen een geheel verzorgde reis van 7 nachten in één van de TUI BLUE of TUI MAGIC LIFE hotels. Verblijf is op basis van een tweepersoonskamer, dus een tweede persoon mag mee op reis.

Reclame maken

Als tegenprestatie wordt van de TUInfluencers verwacht dat ze zich ook echt als influencer gaan gedragen. Dat betekent dat ze voor hun vakantie en vanaf hun vakantieadres content delen om zo het last minute aanbod van TUI onder de aandacht te brengen. Daarnaast moeten ze reclame maken voor TUI door melding te maken van de Last Minutes in hun voicemailboodschap of hun out of office reply.

De actie start vandaag, vrijdag 17 mei. Aanmelden kan tot en met maandag 10 juni. In de daaropvolgende week worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie over de actie en alle voorwaarden is te vinden op tui.nl/tuinfluencers. De gekozen TUInfluencers krijgen vooraf een duidelijke briefing zodat de content die ze maken voldoet aan de geldende richtlijnen voor reclame op social media. 
Trefwoorden: touroperator, reclame, campagne, influencer, TUI

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/06/24
Exclusief voor leden
Weinig ambitie voor nieuwe routes bij Eurostar
Een opmerkelijk interview in de Volkskrant met de topvrouw van Eurostar, Gwendoline Cazenave. Eurostar die succesvolle verbindingen tussen Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert kijkt pas na 2030 naar nieuwe bestemmingen.
17/06/24
Exclusief voor leden
Emirates van 2 naar 3 wekelijkse vluchten Amsterdam - Dubai
Luchtvaartbedrijf Emirates vliegt vanaf 1 juli 2024 driemaal per dag tussen Amsterdam en Dubai. De extra vlucht brengt de activiteiten van Emirates naar 21 vluchten per week.
14/06/24
Run op last minutes vanwege slechte weer
Reisorganisatie TUI ziet door het aanhoudend slechte weer in Nederland een flinke boost aan last minute reizen. Boekingen voor Europese vakanties met vertrek op korte termijn stegen met 87% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.
12/06/24
Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
12/06/24
Exclusief voor leden
Riksja Travel maakt drastische keuze voor klimaat
Riksja Travel gaat korte verre vliegvakanties niet meer actief promoten. Dat doet de touroperator om minder impact op het klimaat te maken.
06/06/24
Vakantie in tentoonstelling designmuseum
Van routekaarten van de ANWB en de iconische Kip-caravan tot zwemmen bij Scheveningen en bikini’s aan de Costa del Sol: aan de hand van allerlei ontwerpen neemt De Grote Vakantietentoonstelling je mee in de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger.
05/06/24
Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.
04/06/24
Boekingen vallen wat terug, wel interessante verschuivingen
In april 2024 hebben consumenten 2% meer reizen geboekt dan in april 2023. In maart zaten de boekingen nog 8% in de plus.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...