Geplaatst op: 15-05-2024
Auteur: Redactie

Nederlandse huishoudens kiezen deze zomer massaal voor de zon

Nederlandse huishoudens kiezen deze zomer massaal voor de zon
Traditioneel boeken veel huishoudens hun vakantie voor de zomermaanden direct in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Het biedt hen iets om naar uit te kijken, wanneer het buiten koud is en de dagen kort zijn. Resultaten van de ZooVer vakantiemonitor laten zien dat met name de zonnige bestemmingen in het zuidelijk deel van Europa in trek zijn. Een groot aantal Nederlanders reist komende zomerperiode naar landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Ook Turkije wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen, zeker in de meivakantie. Het is er op dat moment al lekker warm! Wat wordt jouw vakantiebestemming voor 2024? 

Voordelige vliegvakantie naar Griekenland, Kroatië en Turkije 

Waar Frankrijk het populairste vakantieland is onder Nederlanders, mede doordat het land goed per auto bereikbaar is, winnen ook de goedkopere vliegvakanties steeds meer aan populariteit. Boek bijvoorbeeld je tickets voor de vlucht Amsterdam Heraklion, of kies voor een stedentrip naar Istanbul. Naast Griekenland en Turkije is ook Kroatië in trek, wanneer het gaat om vliegvakanties. Niet alleen de vlucht naar deze landen is voordelig; vaak zijn de accommodaties hier ook gunstiger geprijsd dan in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. 

Het voordeel van een vliegvakantie is dat de vakantie vrijwel direct begint. Daar waar je voor een vakantie in Frankrijk of Spanje al snel twee dagen in de auto zit. 

Wacht niet te lang met het boeken van vliegtickets 

Boek je vliegvakantie al vroeg in het seizoen, zodat je profiteert van een scherpe prijs. Waar voorheen vaak tot het laatste moment gewacht werd om verzekerd te zijn van de laagste prijs, worden vliegtickets tegenwoordig juist relatief vroeg geboekt. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat je zo’n drie à vier maanden voor vertrek de grootste kans hebt op voordelige tickets. De laagste prijs wordt, afhankelijk van de vraag, geboden in de periode van vijf tot acht weken voor vertrek. 

Vakanties in algemene zin duurder geworden in 2024 

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat een vakantie in algemene zin duurder is geworden in 2024. Dat is in lijn met het beeld van de afgelopen jaren: in 2023 was een vakantie al zo’n 13,2 procent duurder dan het jaar ervoor. Opvallend is dat een vakantie naar Egypte juist in prijs gedaald is. Nadeel van Egypte als vakantieland kan de hoge temperatuur zijn, zeker in de zomermaanden. Het land leent zich met name goed voor vakanties in het najaar en de winterperiode. 

Trefwoorden: Griekenland, Turkije, Amsterdam, Heraklion

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Grote zorgen bij natuur en cultuur over coalitieakkoord
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Staatssecretaris Fleur Gräper, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nam een kleine replica van een ijzeren Romeins masker in ontvangst tijdens een bezoek aan Gelderland. Ze kreeg het masker van gedeputeerde Peter Drenth. Gemeente Ede stond centraal, met de aansluiting op cultuur en erfgoed in de Foodvalley.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.

||| Agenda |||

23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...