Geplaatst op: 15-05-2024
Auteur: Redactie

Nederlandse huishoudens kiezen deze zomer massaal voor de zon

Nederlandse huishoudens kiezen deze zomer massaal voor de zon
Traditioneel boeken veel huishoudens hun vakantie voor de zomermaanden direct in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Het biedt hen iets om naar uit te kijken, wanneer het buiten koud is en de dagen kort zijn. Resultaten van de ZooVer vakantiemonitor laten zien dat met name de zonnige bestemmingen in het zuidelijk deel van Europa in trek zijn. Een groot aantal Nederlanders reist komende zomerperiode naar landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Ook Turkije wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen, zeker in de meivakantie. Het is er op dat moment al lekker warm! Wat wordt jouw vakantiebestemming voor 2024? 

Voordelige vliegvakantie naar Griekenland, Kroatië en Turkije 

Waar Frankrijk het populairste vakantieland is onder Nederlanders, mede doordat het land goed per auto bereikbaar is, winnen ook de goedkopere vliegvakanties steeds meer aan populariteit. Boek bijvoorbeeld je tickets voor de vlucht Amsterdam Heraklion, of kies voor een stedentrip naar Istanbul. Naast Griekenland en Turkije is ook Kroatië in trek, wanneer het gaat om vliegvakanties. Niet alleen de vlucht naar deze landen is voordelig; vaak zijn de accommodaties hier ook gunstiger geprijsd dan in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. 

Het voordeel van een vliegvakantie is dat de vakantie vrijwel direct begint. Daar waar je voor een vakantie in Frankrijk of Spanje al snel twee dagen in de auto zit. 

Wacht niet te lang met het boeken van vliegtickets 

Boek je vliegvakantie al vroeg in het seizoen, zodat je profiteert van een scherpe prijs. Waar voorheen vaak tot het laatste moment gewacht werd om verzekerd te zijn van de laagste prijs, worden vliegtickets tegenwoordig juist relatief vroeg geboekt. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat je zo’n drie à vier maanden voor vertrek de grootste kans hebt op voordelige tickets. De laagste prijs wordt, afhankelijk van de vraag, geboden in de periode van vijf tot acht weken voor vertrek. 

Vakanties in algemene zin duurder geworden in 2024 

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat een vakantie in algemene zin duurder is geworden in 2024. Dat is in lijn met het beeld van de afgelopen jaren: in 2023 was een vakantie al zo’n 13,2 procent duurder dan het jaar ervoor. Opvallend is dat een vakantie naar Egypte juist in prijs gedaald is. Nadeel van Egypte als vakantieland kan de hoge temperatuur zijn, zeker in de zomermaanden. Het land leent zich met name goed voor vakanties in het najaar en de winterperiode. 

Trefwoorden: Griekenland, Turkije, Amsterdam, Heraklion

CELTH
 


||| Nieuws |||

18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
17/06/24
Exclusief voor leden
Nederland blijft achtste congresbestemming ter wereld
Nederland is wereldwijd de achtste internationale congresbestemming. Onze positie is daarin al enige jaren stabiel op een hoog niveau. Dat blijkt uit de ranglijst van de International Congress and Convention Association’ (ICCA).
17/06/24
Exclusief voor leden
Weinig ambitie voor nieuwe routes bij Eurostar
Een opmerkelijk interview in de Volkskrant met de topvrouw van Eurostar, Gwendoline Cazenave. Eurostar die succesvolle verbindingen tussen Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert kijkt pas na 2030 naar nieuwe bestemmingen.
17/06/24
Nieuw VVV infopunt voor Tilburg
Tilburg heeft een gloednieuw informatiepunt op het station. Na zeven jaar vond Stichting Marketing Tilburg dat het merk Tilburg een nieuw jasje verdiende. Daarom lanceerden ze twee nieuwe websites én ging een nieuw informatiepunt open op het station: info in Tilburg.
17/06/24
Exclusief voor leden
Europese natuurherstelwet toch aangenomen
De Europese natuurherstelwet, die lange tijd in de ijskast werd gezet, is uiteindelijk vandaag toch aangenomen. Oostenrijk gaf de doorslag maar dat krijgt nu toch een staartje. De Oostenrijkse minister had van haar regering niet vóór de herstelwet mogen stemmen.
17/06/24
Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...