Geplaatst op: 26-04-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale

Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale

Het letterlijke hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar, Panorama Hanze, nadert zijn einde. Deze interactieve experience, die reeds 30.000 bezoekers heeft betoverd, zal op 30 juni de deuren sluiten. Wie Panorama Hanze nog niet heeft bezocht, is het nu echt de laatste kans.


Deze culturele mijlpaal, gesitueerd in het hart van Zwolle, blaast het verhaal van de Hanze – een invloedrijk netwerk van handelssteden dat eeuwen geleden het lot van de stad bepaalde – nieuw leven in. Panorama Hanze neemt bezoekers mee op een tijdreis die hen door de ogen van het verleden, heden en toekomst laat kijken. Deze experience begint in het historische Academiehuis en eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf het panoramaterras, ruim 35 meter hoog boven op de kerk.


Een laatste kans voor een unieke ervaring

"We zijn overweldigd door de positieve reacties en de grote belangstelling," zegt Coby Zandbergen, directeur van het Academiehuis. "Het biedt een unieke ervaring die de geschiedenis van Zwolle niet alleen vertelt, maar ook reflecteert naar het heden."


Bezoekers hebben nog tot en met 30 juni de kans om deze unieke belevenis te ervaren. Met nog een paar weken te gaan, nodigt het Academiehuis iedereen aan om deel uit te maken van deze historische ontdekkingstocht. "Het is een laatste kans om deel te nemen aan een experience die de Hanze tot leven brengt en een indrukwekkend uitzicht over de stad biedt," voegt Zandbergen toe.


Panorama Hanze

Panorama Hanze is een meeslepende ervaring die je meeneemt op een historische ontdekkingstocht door Zwolle. Deze ervaring brengt het roemrijke verleden van de Hanze tot leven met een moderne twist. Bezoekers stappen aan boord van een kogge, vergezeld door figuren uit het verleden, en reizen door de geschiedenis van de machtige Hanze. Het avontuur leidt door het Academiehuis, omhoog langs de voormalige toren, en eindigt op het dak van de Grote Kerk, waar je een spectaculair uitzicht hebt naast de beschermengel Michaël, hoog boven Zwolle.

Trefwoorden: Zwolse handelsnaam Panorama Hanze

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.
17/06/24
Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.