Geplaatst op: 02-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

De workshops zijn compleet

Workshops Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Veel interactie - Thema transitie

De workshops zijn compleet
Veel ruimte voor netwerken en jouw opinie over transitie in toerisme. Foto: HZ
De workshops voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd zijn compleet. Naast de twee key-notes en een stevige opening van het congres kun je echt aan de slag.

Deze 6 workshops worden in 2 rondes gegeven. Bepaal je keuze uit dit sterke aanbod, en schrijf je vandaag nog in. Dit wil je niet missen. 

3ST Speeding up Sustainability Skills in Tourism

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de koplopers werken aan de verduurzaming van hun bedrijf, maar dat ook de rest van de sector meedoet? Met Simon Witt & Maarten Soeters (HZ). Dit duo inspireert met de aanpak van het internationale project 3ST, ‘Speeding up Sustainability Skills in Tourism’, met negen bestemmingen langs de Noordzeekust.

Hoe stuur je op bewonersprofijt?

In Nederland is de ambitie dat alle inwoners profiteren van toerisme. Hoe ga je van het meten van draagvlak naar het sturen op dit profijt? En wat betekent dat voor alle spelers in het veld, zoals bedrijven, overheid en DMO? Deze interactieve workshop is met Daniek Nijland (HZ). Zij deelt de ervaringen, met veel voorbeelden uit de praktijk.

Impact veranderingen DMO

Destinatie Nederland, Silvijn Van Pinxteren en Daniëlle van Eenennaam nemen je mee in de veranderende rol van de DMO en destinatiemanagement. Interactieve workshop; Hoe zie jij deze rol veranderen en wat voor impact heeft dit op jouw werkzaamheden?

Stappen maken in regenerative tourism

Regenerative tourism met Ellen Schulten (Saxion), zet de volgende stap in toerisme. Over het concept regenerative tourism en de toepassingen in Oost-Nederland.

Transitie en technologie

Werksessie Technologie en transitie in toerisme met Nicolette Bolté (Saxion).

Vakantieparken en resorts management en trends

De verblijfsrecreatie verandert sterk. Met Jos van der Sterren (BUas) en een Zeeuwse ondernemer over trends in toerisme, bedrijfsopvolging en schaal- en kwaliteitstransitie in vakantieparken.

Kom kennis halen, netwerken, discussieer mee waar het vakgebied naartoe gaat. En wat ons nog staat te wachten! We zijn benieuwd naar jouw mening. Doe mee aan deze workshops en schrijf je nu in voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
Link: https://toerismecongres.nl/
Trefwoorden: toerisme, transitie, workshop, HZ, Destinatie Nederland, Saxio, BUas, ondernemen, DMO, duurzaam toerisme, onderzoek

CELTH
 


||| Nieuws |||

19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...