Geplaatst op: 21-03-2024
Auteur: Marc Gerlings

Keukenhof open voor de 75e keer

Keukenhof open voor de 75e keer
Openingsshow Symphony of Colours voor 75 jaar Keukenhof. Foto: Keukenhof.
Prinses Margriet opende dinsdagmiddag 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Wereldwijd een begrip en belangrijk voor de sierteeltsector en de reisindustrie.

Met de start van de Symphony of Colours heeft Prinses Margriet de jubileumeditie van Keukenhof officieel geopend. Music-director Eric van Tijn heeft een speciale track voor het openingsmoment gecomponeerd waarin klassieke muziek, hedendaagse pop en dance-tracks verbonden worden. De gekozen songs, gezongen door sopraan Laetitia Gerards verbinden leven, kleur, lente en bloei. Een nieuw leven komt letterlijk tot bloei met een indrukwekkend kleurenpallet als resultaat. Keukenhof brengt een Symphony of Colours als startschot voor een nieuw seizoen maar ook om 75 jaar Keukenhof in volle kleuren te vieren.

Sandra Bechtholt vertelde in het interview met presentator Patrick Lodiers het volgende "Bezoekers uit de hele wereld zijn verwonderd door de bloemenpracht. Er is hier ruimte voor het vertellen van verhalen, er gebeurt hier iets verrassends. Het wereldberoemde bloemenpark en een gemotiveerde organisatie vormen de stevige fundamenten voor nog eens 75 jaar. En hoe we die jaren invullen, daar ga ik als nieuwe directeur mee aan de slag”.

In de achterliggende 75 jaar heeft Keukenhof zich mogen verheugen in een grote belangstelling van het Koninklijk Huis. Op 2 mei 1950 bracht de koninklijke familie een bezoek aan de bloemententoonstelling, waarvan Koningin Juliana in dat jaar beschermvrouwe was. Prinses Margriet en de andere prinsesjes behoorden eveneens tot de eerste gasten van Keukenhof. Samen met enkele vriendinnen namen zij deel aan de tuinbeoordelingswedstrijd.

Etalage

Keukenhof ontstond als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Het eerste seizoen was meteen al een succes. De bloemententoonstelling verwelkomde 236.000 bezoekers. Het oorspronkelijke park is ontworpen door Zocher in de Engelse landschapsstijl.

In het historische park van 32 hectaren zijn in totaal weer zo’n zeven miljoen bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen te bewonderen. Honderd inzenders leveren bloembollen en zeshonderd kwekers zorgen voor bloemen en planten als onderdeel van de bloemenshows in de paviljoens. Voorman parkbeheer Stefan Slobbe en ontwerper Frans Beijk gaven de genodigden een inkijkje in het werk van het tuinteam.

Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling, uitgave van een internationale postzegel, een jubileumconcert met het Metropole orkest, een documentaire en tal van andere activiteiten. Vandaag donderdag 21 maart kunnen ook alle bezoekers om 12.00, 14.00 en 16.00 uur genieten van de openingsshow Symphony of Colours.

Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Tickets zijn verkrijgbaar via www.keukenhof.nl.
Trefwoorden: Keukenhof, park, attractie, 75, toerisme,

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Grote zorgen bij natuur en cultuur over coalitieakkoord
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Staatssecretaris Fleur Gräper, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nam een kleine replica van een ijzeren Romeins masker in ontvangst tijdens een bezoek aan Gelderland. Ze kreeg het masker van gedeputeerde Peter Drenth. Gemeente Ede stond centraal, met de aansluiting op cultuur en erfgoed in de Foodvalley.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.

||| Agenda |||

23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...