Geplaatst op: 20-03-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Camping Zeeburg verkocht aan stichting

Camping Zeeburg verkocht aan stichting
Foto: Camping Zeeburg

De Amsterdamse camping Zeeburg is verkocht. Niet aan een ontwikkelaar maar aan de nieuw opgerichte Stichting Beheer Camping Zeeburg. Zo blijft het open en duurzame karakter van de camping behouden en kan de camping structureel bijdragen aan goede doelen zoals kansengelijkheid en duurzaamheid.

Camping Zeeburg staat nationaal en internationaal bekend om zijn open, tolerante en sprankelende Amsterdamse sfeer en om de bijzondere combinatie van verblijven in de natuur vlakbij het centrum van de stad. De camping is in vele opzichten inclusief en legt de focus op natuurontwikkeling en klimaatbewust en sociaal ondernemen.

Internationale aanbiedingen afgeslagen

Na dertig jaar de camping te hebben opgebouwd, wil eigenaar Toon Weijenborg zich op andere activiteiten oriënteren. Tegelijkertijd wil hij deze unieke plek behouden voor de stad. Aangezien hij binnen de familie geen opvolger heeft, bood verkoop aan een stichting uitkomst. Hij draagt zijn camping met een gerust hart over. "Er was belangstelling van grote internationaal opererende commerciële ketens, maar die hebben in Amsterdam al genoeg toeristisch aanbod in handen. De camping levert structureel geld op, ik wil dat dat doorvloeit naar goede doelen. Op deze manier wordt Camping Zeeburg een motor voor maatschappelijke ontwikkeling en kun je structureel iets toevoegen aan de stad.”

Personele invulling

De nieuwe directeur wordt Pascal de Ghouy die al zes jaar algemeen bedrijfsleider is van de camping. Willemieke de Waal van de Kennemerduincampings en lid van het landelijk bestuur van HISWA-RECRON wordt voorzitter van de stichting. Weijenborg zelf wordt de secretaris.

Winst naar goede doelen

Stichting Beheer Camping Zeeburg heeft van Weijenborg alle aandelen van Camping Zeeburg Vastgoed BV, en daarmee ook die van Camping Zeeburg BV overgenomen. Weijenborg: "De stichting is nu eigenaar van de twee BV’s, en heeft doelstellingen die voorkomen dat aandeelhouders er met de winst vandoor kunnen gaan.” Het doel van Stichting Beheer Camping Zeeburg is alle activiteiten van Camping Zeeburg te behouden en het duurzame en sociale bedrijfsprofiel met culturele activiteiten te borgen. Ook is in de statuten vastgelegd dat het eventuele winstoverschot wordt besteed aan goede doelen met specifieke doelstellingen, zoals sociaal personeelsbeleid, het bevorderen van kansengelijkheid en het ondersteunen van activiteiten die een duurzaam klimaat bevorderen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, vakantieparken

CELTH
 


||| Nieuws |||

21/06/24
Exclusief voor leden
Tweede IntercityHotel open
IntercityHotel heef zijn tweede hotel in Nederland geopend. Het gaat om de Octagon-vestiging in Leiden.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
17/06/24
Exclusief voor leden
Nederland blijft achtste congresbestemming ter wereld
Nederland is wereldwijd de achtste internationale congresbestemming. Onze positie is daarin al enige jaren stabiel op een hoog niveau. Dat blijkt uit de ranglijst van de International Congress and Convention Association’ (ICCA).

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...