Geplaatst op: 28-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica

Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica
Kamperen met zicht op de achtbaan Silver Star van Europa-Park. Foto: Europa-Park.
Voor Europa-Park-bezoekers die graag overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping van het park over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Nieuw is de start van een busverbinding van de camping naar waterpark Rulantica.

Op de bonnefooi aankomen is niet meer mogelijk, waarschuwt Europa-Park. Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Sinds kort is een in- en uitchecktijd van toepassing. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren op de camping is deze regeling ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht.

Bij reservering van een staanplaats kunnen ook meteen de tickets voor het attractiepark of voor het naastgelegen waterpark Rulantica gereserveerd worden. Voor Europa-Park heeft de kampeerder als voordeel dat gegarandeerd een ticket beschikbaar is.

Volop nieuwigheden in het attractiepark

2024 wordt een bijzonder jaar voor dit park. In het attractiepark opent Europa-Park niet alleen het 17e themagebied, maar hierin krijgt ook de 14e achtbaan een plek. Binnenkort worden bezoekers in Voltron Nevera van het ene uiteinde van het Kroatische landschap naar het andere geschoten. In geliefde Oostenrijkse themagebied opent de Magische Diamantenkloof met een aantal spannende vernieuwingen. Naast de klassiekers, de Tiroler Wildwaterbaan en de Alpenexpress "Enzian", is de Yomi Adventure Trail een gloednieuwe toevoeging. Jong en oud kunnen hier klimmend en klauterend de magische wereld van de Yomi's ontdekken. Restaurant Don Quichotte in het Spaanse themagebied heeft een nieuw terras en in het Fjord-restaurant in het Scandinavische themagebied serveren we voortaan de originele Scandinavische gerechten van tv-kok Brian Bojsen. Shopliefhebbers kunnen nu ook leuke souvenirs ontdekken in de nieuwe PUMA-store direct naast de Silver Star of in de 'dm family & friends-store'.

De Rust-bus naar accommodaties en park

Het attractiepark ligt op wandelafstand, maar Waterwereld Rulantica bevindt zich 3 kilometer verder. Natuurlijk kan men met de eigen auto er naar toe en parkeer je gratis op het parkeerterrein, maar er is nu een nieuwe mogelijkheid: de Rust-bus. Deze rijdt dagelijks elke 30 minuten van 8.00 tot 20.00 uur door de gemeente Rust. De route met in totaal tien haltes verbindt het dorp, de themahotels en de camping met Rulantica en Europa-Park. Het stelt gasten en bezoekers in staat zich makkelijk door het dorp en het resort te bewegen. Het gebruik van de shuttle is gratis voor alle bezoekers van de Europa-Park-accommodaties en houders van de Rust-gastenkaart.

Uitgebreide faciliteiten

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik van deze faciliteiten helemaal gratis. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes gekocht kunnen worden of men neemt deel aan het ontbijtbuffet in het campingrestaurant.
Trefwoorden: kamperen, camping, attractiepark, mobiliteit, vervoer, leisure

CELTH
 


||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...