Geplaatst op: 22-02-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin
Foto: Libema

Dierenrijk in het Brabantse Mierlo is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het park realiseert ook een spannende waterspeeltuin voor de kinderen.

Het verblijf van de katachtigen wordt verbouwd en dubbel zo groot. Ook komt een inclusieve waterspeeltuin en wordt de educatie van de tijgers vernieuwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei afgerond.

Groter tijgerverblijf

General manager Sander van der Heul: "Het oude cheetaverblijf wordt bij het huidige tijgerverblijf getrokken. Dit zal resulteren in een groter verblijf voor de tijgers. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de Amoertijgers. Water speelt hierin een belangrijke rol. Niet veel mensen weten het, maar de Amoertijger is graag in het water te vinden." Het is weer een nieuwe, grote stap voor Dierenrijk sinds het moderniseren van het neushoornverblijf in 2019.

Dierenrijk

Inclusieve waterspeeltuin

Niet alleen de tijgers krijgen de mogelijkheid om in en rond het water te spelen op warme dagen. Een nieuwe waterspeeltuin gaat ook voor veel speelpret en verkoeling zorgen bij álle kinderen. Van der Heul: "Het wordt een spannende waterspeeltuin! Het lijkt straks alsof de kinderen spelen in hetzelfde water als de tijgers." De waterspeeltuin wordt voorzien van waterpompen, gootjes om het water te verplaatsen en meerdere speelplassen. "Delen van de waterspeeltuin en speeltoestellen zijn voor kinderen met een beperking toegankelijk, zodat een dagje Dierenrijk voor álle kinderen onvergetelijk wordt" aldus van der Heul.

Daarnaast gaan de kinderen hier spelenderwijs, onder begeleiding van de (groot)ouders, meer leren over de tijgers. Van der Heul: "Naast de basisinformatie leert de bezoeker hier straks ook over de verschillende soorten tijgers en hoe ze jagen bijvoorbeeld. Uiteraard vertellen we over de bedreigingen van de tijger en over de rol van Dierenrijk, in samenwerking met Stichting Wildlife, in het beschermen van deze bedreigde diersoort."

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, investeringen

CELTH
 


||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...