Geplaatst op: 15-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

Hernen zonder horeca daarom biedt kasteel Hernen een koffiepunt

Hernen zonder horeca daarom biedt kasteel Hernen een koffiepunt
Horecapunt \'t Keldertje in kasteel Hernen. Foto: Kasteel Hernen.

Het kleine dorp Hernen telt nog geen duizend inwoners en het mist horeca. Het bekende kasteel van Hernen zag dat als een uitdaging en opende ’t Keldertje.

Kasteel Hernen wilde al langer een vast horecapunt ter ondersteuning van de openstelling van het kasteel. Voorheen werd er wel koffie en thee geschonken en was er koek en sap verkrijgbaar, maar er was een wens om de horeca uit te breiden. Tatiana Klinkert, kasteelmanager van kasteel Hernen: "In Hernen is er geen horeca meer en we merkten dat de vraag bij de bezoeker toenam voor een gezellig zitje met koffie en wat lekkers. Een idee was geboren. Afgelopen jaar is er hard gewerkt door vrijwilligers van kasteel Hernen. De kelder was voorheen alleen voor intern gebruik. Onze vrijwilligers hebben hem opnieuw gestuct, gewit en er is een compleet nieuwe keuken ingebouwd en op maat gemaakt. Afgelopen maand is 't Keldertje in gebruik genomen en het is een daverend succes. We merken dat bezoekers onze koffiekelder echt iets vinden toevoegen aan het kasteelbezoek. Ze blijven langer. Voor onze gastvrouwen en -heren is het ook een toevoeging. Als ze hun dienst hier draaien, spreken ze de bezoeker ook echt. Van beide kanten bevalt het dus".


Het winterseizoen is gestart voor kasteel Hernen. Het kasteel is vanaf nu alleen op zondagen te bezoeken, met uitzondering van Carnavalszondag 11 februari. Na een tocht met de pratende lantaarn door het (deels) koude kasteel, kan na afloop opgewarmd worden in 't Keldertje, het nieuwe koffie- en theehuis van kasteel Hernen.

Topics:Cultuur, Horeca
Trefwoorden: Hernen, kasteel, horeca, erfgoed

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/07/24
Fletcher Hotels Breidt uit naar Europa: Eerste Hotel in Duitsland Geopend
Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, zet een historische stap met de opening van hun eerste internationale hotel in Duitsland. Over tien jaar wil Fletcher in Duitsland 400 tot 500 hotels hebben. Ook in Nederland ziet het bedrijf nog mogelijkheden.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
Udo Delfgou volgt Dirk Beljaarts op als algemeen directeur
Udo Delfgou volgt per 1 oktober 2024 Dirk Beljaarts op als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland. Delfgou is momenteel directeur van INretail, de branchevereniging voor ondernemers in de non-foodsector.
05/07/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs legt zes dubbel court padelbanen aan
Wat als er weinig evenementen zijn en je hebt heel veel indoor vierkante meters over. En je wilt daar toch graag rendement uithalen? De Jaarbeurs ziet een gat in de markt voor padelbanen.
05/07/24
Nieuw: De Noordwijkse Keuken
Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkgever in Nederland
Hotelketen Hilton is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Dit is op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces Awardsfestival, dat werd georganiseerd door Great Place To Work (GPTW), het internationale onderzoeksbureau op het gebied van goed werkgeverschap.
28/06/24
Waar liggen kansen voor werknemers?
Jaarlijks brengt het UWV kansrijke beroepen in beeld. Dat zijn beroepen waar vanuit de markt veel vraag naar is. Welke beroepen in de gastvrijheidssector bieden veel kansen op een baan?
28/06/24
Wat doet het EK Voetbal met de omzet in de Nederlandse horeca?
In de Nederlandse horeca is de impact van het Europees Kampioenschap voetbal duidelijk zichtbaar. Dat ziet ING in haar transactiedata. Maar niet alles is, evenals de wedstrijden, hausanna. Vooral restaurants zien op speeldagen fors minder omzet.

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...