Geplaatst op: 09-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

Sportieve touroperator Apollo start in Nederland

Sportieve touroperator Apollo start in Nederland

Apollo Reizen richt zich op de Nederlandse markt met Apollo Sports. De touroperator biedt zeven bestemmingen aan. Het concept is een verblijf in een hotel, altijd zonbestemmingen waarbij veel sportieve activiteiten worden aangeboden. 


Apollo is onderdeel van de in Scandinavië grote touroperator DER Touristik maar in Nederland pas sinds 2023 actief. "Ons concept is gecentreerd rond een groot aantal plezierige activiteiten voor elke interesse en niveau. Van fitness groepslessen, golf en triatlon tot yoga, zwemmen en beachvolleybal, ons activiteitenaanbod zorgt ervoor dat elke gast zijn eigen actieve vakantie kan samenstellen. Gespecialiseerde aanbod zoals mountainbikes, WOD, x-fit, padel en tennis, samen met onder meer. een surfschool, bieden unieke ervaringen en leuke manieren om actief te blijven die je thuis niet kunt vinden,” zegt Robbin de Waal, persvoorlichter bij Apollo Reizen. 


Het concept: Actief ontspannen  

Met Apollo Sports herdefinieert de touroperator het idee van vakantie vieren. De hoogwaardige hotels in het aanbod bieden meer dan alleen accommodatie of alleen sport. Het doel is om het voor iedereen makkelijker te maken om actief te zijn, of je nu een sportschoolfanaat, een topatleet of met het gezin bent – belangrijk is om de perfecte balans te vinden. 

Elk hotel, inclusief het gerenommeerde Playitas Resort op Fuerteventura, is ontworpen om een gezonde levensstijl te ondersteunen - inclusief faciliteiten en een duurzaam, verantwoord aanbod aan restaurants en maaltijden. Met locaties verspreid rond de Middellandse Zee, in populaire vakantiebestemmingen zoals Griekenland en Spanje, biedt het ook de perfecte omgeving voor ontspanning. 


"Apollo Sport spreekt iedereen aan, van professionele atleten tot actieve gezinnen en enthousiastelingen die iets nieuws willen proberen. We komen tegemoet aan degenen die een gezonde levensstijl nastreven, met unieke sportaanbod voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitnessniveau”, legt de Waal uit. 

 

Faciliteiten volgens Olympische standaard

Apollo Sports onderscheidt zich met haar actieve vakantieconcept van het allerhoogste niveau. Met faciliteiten die voldoen aan de Olympische standaard met goedkeuring van het Zweeds Olympisch Comité, biedt Apollo Sports een vakantie ervaring die je nergens anders kunt vinden. Naast de Scandinavische basis, heeft de touroperator inmiddels ook een Nederlandssprekende sportmanager en (gast)instructeurs in enkele van hun hotels aanwezig, waardoor Nederlandse gasten in een vertrouwde omgeving te woord kunnen worden gestaan.

 

In totaal biedt Apollo Reizen 8 verschillende volledig op sport georiënteerde hotels op 7 verschillende bestemmingen: 


  • Playitas Resort – Fuerteventura, Spanje 
  • Sivota Retreat – powered by Playitas – Sivota, Griekenland 
  • Levante – powered by Playitas – Rhodos, Griekenland 
  • Aqua Vista – powered by Playitas – Hurghada, Egypte 
  • Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels – Kreta, Griekenland 
  • Lyttos Beach – Kreta, Griekenland 
  • VIDAMAR Resorts Madeira – Madeira, Portugal 
  • JA Beach – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 


Naast het doorlopende, uitgebreide dagelijkse sportaanbod in de hotels biedt Apollo Sports een  uitgebreide trainingskalender vol met themaweken en gastinstructeurs gedurende 52 weken per jaar - van yoga- en meditatieweken tot aerobicsweken, padelweken, hardloopweken en x-fitweken. 

Trefwoorden: Apollo, touroperator, sport, reizen

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...