Geplaatst op: 07-12-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten

Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten

Gisteren is in Safaripark Beekse Bergen de Light Safari geopend. Dat is een twee kilometer lange wandelroute langs levensgrote lichtgevende dieren en planten. Het is voor het eerst dat het Safaripark een dergelijk grootschalig winterevenement organiseert.

De meer dan 3.000 lichtgevende objecten -in de vorm van dieren, bloemen en planten- zijn door 150 artiesten in China gemaakt. Zo'n 31 technici van de ZG Lantern Group hebben ze de afgelopen weken in Nederland geïnstalleerd. Libéma verwacht 3.000 bezoekers per avond en heeft de intentie het evenement de komende drie jaar te organiseren. 

Het evenement is een samenwerking tussen Safaripark Beekse Bergen en Talpa Network. "Samen zijn we op zoek gegaan naar een manier om bezoekers deze winter een unieke ervaring te bieden en zo zijn we op dit concept gekomen", aldus Rens Willemsen, General Manager van Safaripark Beekse Bergen. Talpa is mediapartner van de Beekse Bergen en verantwoordelijk voor de (marketing)communicatie en de ontwikkelde commercial. 

Het was een extra feestelijke dag voor het Safaripark want ze zijn ook uitgeroepen tot het gezelligst uitje van Nederland met het meest leerzame aanbod. Safaripark Beekse Bergen zit behoorlijk in de lift. Al in september van dit jaar passeerde de miljoenste bezoeker dit jaar de poorten van het park.

De verlichte wandelroute, die is onderverdeeld in verschillende kleurzones, is speciaal ontworpen voor Beekse Bergen. Bezoekers krijgen onderweg allerlei informatie over de rol van kleuren in de natuur. "De aantrekkingskracht van licht op de mens speelt hierbij een centrale rol. Beekse Bergen is deze winter de lichtbron in de donkere dagen", vertelt Willemsen.

Daarnaast is het park gedurende de hele periode gehuld in winterse sferen met sfeerverlichting en warme kampvuren. Ook is er een winterplein met een schaatsbaan en diverse foodtrucks. Willemsen: "Het wordt echt een bijzonder winterspektakel, waarmee we de mogelijkheden voor een gezellig dagje uit voor onze bezoekers aanzienlijk verlengen."

De Light Safari is van donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari geopend. Op donderdagen, vrijdagen en in het weekend zijn de gasten vnaf 17.00 uur tot 21.30 uur welkom. In de kerst- en voorjaarsvakanties is het evenement dagelijks te bezoeken.

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, evenementen, winterevenementen

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
02/05/24
Eerste eigen Airbus Transavia
Transavia verwelkomt vierde schonere en stillere Airbus A321neo, eerste in bezit van luchtvaartmaatschappij zelf
30/04/24
Nederland en Vlaanderen ontwikkelen Wijnstraat
Nederland en Vlaanderen willen vier wijngebieden met elkaar verbinden in een zogenaamde Wijnstraat. De duurzame toeristische beleving staat voorop. Een Europese subsidie moet het project een vliegende start geven.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...