Geplaatst op: 07-12-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten

Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten

Gisteren is in Safaripark Beekse Bergen de Light Safari geopend. Dat is een twee kilometer lange wandelroute langs levensgrote lichtgevende dieren en planten. Het is voor het eerst dat het Safaripark een dergelijk grootschalig winterevenement organiseert.

De meer dan 3.000 lichtgevende objecten -in de vorm van dieren, bloemen en planten- zijn door 150 artiesten in China gemaakt. Zo'n 31 technici van de ZG Lantern Group hebben ze de afgelopen weken in Nederland geïnstalleerd. Libéma verwacht 3.000 bezoekers per avond en heeft de intentie het evenement de komende drie jaar te organiseren. 

Het evenement is een samenwerking tussen Safaripark Beekse Bergen en Talpa Network. "Samen zijn we op zoek gegaan naar een manier om bezoekers deze winter een unieke ervaring te bieden en zo zijn we op dit concept gekomen", aldus Rens Willemsen, General Manager van Safaripark Beekse Bergen. Talpa is mediapartner van de Beekse Bergen en verantwoordelijk voor de (marketing)communicatie en de ontwikkelde commercial. 

Het was een extra feestelijke dag voor het Safaripark want ze zijn ook uitgeroepen tot het gezelligst uitje van Nederland met het meest leerzame aanbod. Safaripark Beekse Bergen zit behoorlijk in de lift. Al in september van dit jaar passeerde de miljoenste bezoeker dit jaar de poorten van het park.

De verlichte wandelroute, die is onderverdeeld in verschillende kleurzones, is speciaal ontworpen voor Beekse Bergen. Bezoekers krijgen onderweg allerlei informatie over de rol van kleuren in de natuur. "De aantrekkingskracht van licht op de mens speelt hierbij een centrale rol. Beekse Bergen is deze winter de lichtbron in de donkere dagen", vertelt Willemsen.

Daarnaast is het park gedurende de hele periode gehuld in winterse sferen met sfeerverlichting en warme kampvuren. Ook is er een winterplein met een schaatsbaan en diverse foodtrucks. Willemsen: "Het wordt echt een bijzonder winterspektakel, waarmee we de mogelijkheden voor een gezellig dagje uit voor onze bezoekers aanzienlijk verlengen."

De Light Safari is van donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari geopend. Op donderdagen, vrijdagen en in het weekend zijn de gasten vnaf 17.00 uur tot 21.30 uur welkom. In de kerst- en voorjaarsvakanties is het evenement dagelijks te bezoeken.

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, evenementen, winterevenementen

CELTH
 








||| Nieuws |||

28/06/24
Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden
Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen