Geplaatst op: 05-12-2023
Auteur: Marc Gerlings

Samenwerking grootste golfclub en golfbedrijf

Samenwerking grootste golfclub en golfbedrijf

Nederlandse grootste golfclub BurgGolf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Europa’s grootste golfbedrijf UGolf. Hierdoor kan BurgGolf zijn opleidingen en exploitatie verbeteren en professionaliseren, innovaties doorvoeren, internationale golfreizen aanbieden en op termijn het aantal banen uitbreiden.


BurgGolf exploiteert zes golfbanen verspreid door heel Nederland. UGolf beheert na recente overnames 125 golfbanen. De meeste in Frankrijk, maar daarnaast ook in Spanje, andere Europese landen, Afrika en de Stille Zuidzee. Het is het grootste golfbedrijf van Europa en op vijf na grootste ter wereld. 


Door de samenwerking kan BurgGolf gebruik maken van alle kennis, expertise en faciliteiten van UGolf. Bijvoorbeeld van de gezamenlijke inkoopkracht voor innovaties op het gebied van golfballen, clubs, buggy’s en ander materiaal. BurgGolf wil graag zijn opleidingen verbeteren en verder professionaliseren, onder meer om jeugdspelers aan te trekken en te behouden voor de sport. UGolf heeft veel ervaring met golfacademies, clinics en klassen voor jeugdspelers, die BurgGolf ook in Nederland wil opzetten.


Ook in de opleiding van de eigen golfprofessionals wordt de kennis en kunde van UGolf geïmplementeerd. Daarnaast kunnen leden van BurgGolf op de buitenlandse banen van UGolf spelen en meedoen aan internationale golfreizen die het Franse bedrijf aanbiedt. Op termijn denkt het Nederlandse bedrijf met Franse hulp uit te kunnen breiden en meer golfbanen te gaan exploiteren.


415.000 leden in beweging

Nederland telt volgens de laatste cijfers van golffederatie NGF 415.000 beoefenaars van de sport. Daarmee is het de vierde georganiseerde sport na voetbal, tennis en vissen. Toch is er veel verloop en daardoor is continu verversing nodig. Een van de gezamenlijke doelen van UGolf en BurgGolf is om de sport aantrekkelijker te maken, zowel voor jongeren als ouderen. 

"In Nederland is de exploitatie van golfbanen nog redelijk traditioneel. De meeste exploitanten hebben twee tot vier banen. Dan is het lastig om te professionaliseren”, zegt directeur Wolter Pelt van BurgGolf. "Zes banen zoals wij is heel mooi, maar we willen een grotere speler worden om de volgende stap te kunnen zetten. Daarvoor willen we de kennis en ervaring van UGolf benutten.”


De samenwerking zit nog in de beginfase. De komende maanden gaan BurgGolf en UGolf alle details verder uitwerken. 

 

Topics:Sport, Toerisme
Trefwoorden: golf, sport, toerisme, reizen

CELTH
 

||| Nieuws |||

04/03/24
Exclusief voor leden
Tilburg, Alkmaar of Valkenswaard evenementenstad van 2024?
De nominaties voor beste evenementensteden 2024 zijn bekend. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ zijn Alkmaar, Tilburg en Valkenswaard uitverkoren. In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Big Rivers Festival, De Grote Schijn en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.
04/03/24
10% stijging pechhulp Nederlanders bij wintersport
De ANWB Alarmcentrale ontving tussen december 2023 en maart 2024 ruim 11.000 hulpvragen van Nederlandse wintersporters. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig seizoen.
04/03/24
Exclusief voor leden
NS heeft problemen op de lijnen naar Schiphol
NS kampt met problemen op de aanvoerlijnen naar Schiphol. Op het HSL-traject moet langzamer gereden worden. Het spoorbedrijf moet ook langer wachten op nieuwe treinen. De verbinding tussen het Oosten van het land en Schiphol ligt er ook veel te lang uit.
01/03/24
Grote zorgen vanuit recreatie op Nationaal Programma Landelijk Gebied
HISWA-RECRON maakt zich ernstig zorgen over het ontbreken van een visie op recreatie in het (ontwerp) Nationaal Programma Landelijk Gebied. Daarin wordt het tekort aan recreatieruimte niet geadresseerd en kunnen recreatiebedrijven in de zogenaamde overgangsgebieden rond Natura 2000 gebieden ernstig in de problemen komen.
01/03/24
Exclusief voor leden
Europees Parlement stemt in met regels voor platforms
Europa gaat het toezicht op verhuurplatforms zoals Airbnb, Booking, Expedia en TripAdvisor harmoniseren. Er komt één wettelijk kader waar deze zogenaamde korte termijn verhuurdiensten (STR's) zich aan moeten houden. De regels zijn erop gericht dat lokale autoriteiten passend beleid kunnen ontwikkelen. Het Europese Parlement heeft met overweldigende meerderheid ingestemd met de nieuwe regels.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
29/02/24
Exclusief voor leden
Schiphol opent nieuwe locatie voor taxidiensten (en later bussen)
Reizigers die van of naar luchthaven Schiphol reizen via een taxi-app zoals Uber of Bolt, kunnen zich vanaf nu laten ophalen op een nieuwe locatie dichtbij de terminal, aan de Koepelstraat.
29/02/24
Exclusief voor leden
Biedt LEV de oplossingen in het nieuwe reizen?
Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) maken tegenwoordig een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Denk aan e-scooters, e-steps, e-bikes en micro-auto's. Deze voertuigen bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit: ze zijn nagenoeg emissievrij en vragen minder (parkeer)ruimte. 18 partners gaan alle voordelen opzoeken in het LEVERAGE project.

||| Agenda |||

12/03/24 t/m 13-03-24
12/03/24 t/m 13-03-24: Independent Hotel Show 2024
Independent Hotel Show Amsterdam is hét jaarlijkse hospitality-evenement dat zich volledig r...
19/03/24
19/03/24 t/m 19-03-24: hét kennisevent van de recreatie: Embrace.
Booking Experts organiseert op 19 maart 2024 de tweede editie van het kennisevent Embrace Growth: vo...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...