Geplaatst op: 29-11-2023

De reden waarom de glamping zo populair is

De reden waarom de glamping zo populair is

Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden. Zo zijn er namelijk ontzettend veel mensen die het heerlijk vinden om te kunnen genieten van de natuur, maar kamperen net even een stapje te ver vinden gaan. 


Juist omdat de glamping het beste van deze twee werelden met elkaar combineert, is het de perfecte manier om je vakantie door te brengen. Aan de ene kant zit je heerlijk in de vrije natuur en aan de andere kant heb je alle faciliteiten die je normaal in een hotel ook hebt. Omdat er daarnaast nog tal van redenen zijn, hebben we een selectie gemaakt met de belangrijkste.


Vrijheid in luxe

Wat is er nu fijner dan te kunnen genieten van de luxe van een eigen badkamer, keuken en ook kunnen slapen in een boxspring zoals je dit ook in een hotel gewend bent? Klinkt goed, vind je niet? Hoe fijn is het dan dat je niet alleen kunt genieten van de luxe die je ook in een hotel ervaart, maar ook van de vrijheid van het kamperen? Zo staan de meeste tenten waarin je overnacht een eind uit elkaar en zo opgesteld dat je niet bang hoeft te zijn dat je ‘buren’ bij je naar binnen kunnen kijken. Juist dit maakt het dat mensen die kamperen net een stapje te ver vonden gaan, nu kiezen om te verblijven op een glamping.


Vanaf boomhut tot safaritent huren

De meeste glampings hebben allerlei verschillende accommodaties waarin je kunt overnachten. Zo kun je een prachtige luxe safaritent huren waar je met het hele gezin kunt slapen, maar kun je ook kiezen voor een spannende boomhut, waarbij je op een meter of twee van de grond verblijft. Net als in een hotel, kun je ook op de glamping helemaal zelf bepalen in welke mate je luxe wilt en van welke faciliteiten je gebruik wilt kunnen maken. Waar de een het belangrijk vindt dat ze uitgebreid kunnen koken, heeft de ander het liefst een sauna bij het verblijf. Kortom, voor ieder wat wils dus.


Mogelijk in binnen- en buitenland

Wie aan de camping denkt, denkt vaak aan het Gardameer, Kroatië of natuurlijk gewoon een vakantie in eigen land. Kies je voor een glamping, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien namelijk steeds vaker dat klassieke campings omgebouwd worden tot glamping om zo een breder publiek te trekken. Lijkt het jou ook wel wat en wil je eens kijken wat de mogelijkheden allemaal zijn? Neem dan eens een kijkje bij Villatent voor het huren van een luxe tent, lodge of boomhut in binnen- en buitenland. Villatent is een reisorganisatie waarbij je in tal van landen heerlijk kunt genieten van de vrije natuur, maar dan uiteraard wel in alle luxe. Lijkt je dit wel wat? Begin dan gerust eens met een weekendje glamperen in eigen land. De kans dat je daarna meteen verkocht bent, is vrij groot, kunnen we verzekeren.

Trefwoorden: glamping, vakantiepark, villatent

CELTH
 

||| Nieuws |||

05/03/24
Ruim 60% van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplekken
Door toenemende drukte op camperlocaties is er een grote toename van het vooraf boeken van een overnachtingsplek voor camperaars om er zeker van te zijn dat er een plek is.
05/03/24
EuroParcs ziet enorme piek in vroegboekingen
Enorme stijging in vroegboekingen voor het voorjaar en de zomer bij Europarcs door vooral Duitse Vakantiegasten. Vroegboekingen startten al in begin december vorig jaar.
05/03/24
ITB Berlin: Toerisme is booming
Vandaag start in Duitsland de grootste vakantiebeurs van de wereld de ITB. Jaarlijks bezoeken bijna 100.000 vakgenoten uit de hele wereld deze beurs. Op de openingsceremonie sprak Julia Simpson, voorzitter en CEO van de World Travel & Tourism Council over een ongekende groei van de sector.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.
05/03/24
Verhalen en plekjes van bewoners in de spotlight
Deze week start de Gelderse streken campagne 2024. Dit jaar staan de verhalen van inwoners centraal. In deze meerjarige campagne werken de regionale toerismebureaus van Gelderland gesteund door de provincie eendrachtig samen.
05/03/24
Zelfscan voor toegankelijke festivals en evenementen
De Coalitie voor Inclusie heeft een zelfscan ontwikkeld voor festivals en evenementen. Met de zelfscan krijgen organisatoren laagdrempelig inzicht in de toegankelijkheid van hun festival of evenement en krijgen ze praktische tips hoe ze de toegankelijkheid kunnen verbeteren.
05/03/24
Exclusief voor leden
Libéma neemt golfbaan naast dierentuin over
Libéma heeft Golf De Gulbergen overgenomen van Attero. De gofbaan ligt naast dierentuin Dierenrijk van Libéma in het Brabantse Mierlo. Er gaat bij deze overname geen werkgelegenheid verloren.
04/03/24
Exclusief voor leden
Tilburg, Alkmaar of Valkenswaard evenementenstad van 2024?
De nominaties voor beste evenementensteden 2024 zijn bekend. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ zijn Alkmaar, Tilburg en Valkenswaard uitverkoren. In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Big Rivers Festival, De Grote Schijn en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.

||| Agenda |||

12/03/24 t/m 13-03-24
12/03/24 t/m 13-03-24: Independent Hotel Show 2024
Independent Hotel Show Amsterdam is hét jaarlijkse hospitality-evenement dat zich volledig r...
19/03/24
19/03/24 t/m 19-03-24: hét kennisevent van de recreatie: Embrace.
Booking Experts organiseert op 19 maart 2024 de tweede editie van het kennisevent Embrace Growth: vo...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...