Geplaatst op: 20-11-2023
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

Scholengemeenschap De Rooi Pannen lanceert in augustus 2024 een nieuwe specialisatie van de opleiding leisure & events: e-leisure & events. Deze richt zich op de organisatie, begeleiding en promotie van events in de wereld van esports, gaming & events. De specialisatie wordt aangeboden aan mbo-studenten van de opleiding Leidinggevende leisure & events in Breda. Onze school speelt daarmee in op de vlucht die de e-leisure-industrie momenteel neemt. 


In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen gamers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. De e-leisure-industrie biedt dan ook veel kansen voor jongeren die zich willen specialiseren in dit vakgebied.

De specialisatie bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen. Studenten leren onder andere hoe ze esports en gaming events kunnen plannen, organiseren en hoe ze deze op een gastgerichte manier kunnen begeleiden. Ook leren ze de digitale en technische aspecten van leisure, hoe ze de digitale marketing van een event kunnen verzorgen en AR en VR technologie aan de beleving van een bedrijf kunnen toevoegen. Daarnaast leren ze leiding te geven, inclusief zaken als: het maken van een werkrooster, het bijhouden van de financiële administratie, het begeleiden van marketingactiviteiten en het aansturen van medewerkers.

De specialisatie e-leisure wordt gelanceerd tijdens Breda Esports Conference, onderdeel van de Breda Game Week 2023, die op 20 november plaatsvindt in Breda.


Over Breda Game Week

Dit evenement vindt plaats in de week van 20 november 2023. Het evenement is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Breda, waaronder Playgrounds, Breda Game City, Dynasty Esports, BUAS, St. Joost School of Art & Design, de gemeente Breda en De Rooi Pannen. De Breda Game Week is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in games. Er zijn evenementen voor gamers van alle leeftijden en niveaus, van beginners tot professionals. De Breda Game Week is een unieke kans om alles te leren over de wereld van games.

Link: https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events https://derooipannen.nl/breda/toerisme-leisure-marketing/leidinggevende-e-leisure-events

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

24/11/23
FECs met toekomstperspectief door nieuwe leisureconcepten
Op 12 december, tijdens de Praktijkdag FEC bij Playdome in Roosendaal, worden succesfactoren van combinaties in leisure van diverse kanten belicht.
24/11/23
Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven
Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750ste bedrijf In Nederland de Green Key. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.
21/11/23
Retail Kappé wordt verkocht aan Schiphol Group
Schiphol en luchthavenretailer Kappé (15 winkels) bereikten een principeovereenkomst over ee...
21/11/23
Recreatie Vakbeurs groeit door naar 8.500 bezoekers
De afgelopen editie van Recreatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 november 2023 in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door in totaal 8.472 recreatieprofessionals. Nooit eerder kwamen zoveel bezoekers op deze driedaagse vakbeurs af.
20/11/23
De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events
In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen gamers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. Daarom lanceert De Rooi Pannen een specialisatie in e-leisure tijdens Breda Esports Conference, onderdeel van de Breda Game Week 2023, die op 20 november plaatsvond in Breda.
20/11/23
In 2024 wederom vernieuwingen op het vakantiepark van Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Feestelijke ondertekening van contract voor de bouw van 60 nieuwe moderne lodges tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg
20/11/23
Exclusief voor leden
Zwarte Cross 2024 in paar uur uitverkocht
Wie een kaartje wilde hebben moest er online snel bij zijn. Het grote evenement Zwart Cross 2024 is weer uitverkocht. Vooral de combitickets met de camping werden snel afgenomen. Nieuw dit jaar, de donderdag wordt een volwaardige festivaldag.
17/11/23
Exclusief voor leden
Trend feestdagen anders vieren en daarom gaan we met vakantie
Feestdagen met familie vieren? Welnee, we gaan met vakantie. Dat is een van de uitkomsten van onderzoek hoe de Nederlanders omgaan met de tradities rondom de feestdagen. Vrije tijd staat hoog op de verlanglijst.

||| Agenda |||

24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...