Geplaatst op: 13-11-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas

Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas

Honderd kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen dit jaar in Luchtvaartmuseum Aviodrome gratis deelnemen aan SintAIRklaas, het sinterklaasevenement van het luchtvaartmuseum. Aviodrome heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met Voedselbank Lelystad.

 

General manager van Aviodrome Coen Hoozemans: "De Sint is straks weer in het land! Voor veel kinderen betekent het dat ze lekker verwend worden met leuke cadeautjes en lekker snoepgoed. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom hebben we Voedselbank Lelystad benaderd of we iets konden betekenen voor deze kinderen. En dat kon! We zijn erg blij dat we deze kinderen een feestelijke tijd mogen geven in Aviodrome."

 

Binnenkort worden bij Voedselbank Lelystad knutselkleurplaten uitgedeeld die de kinderen kunnen knutselen tot een schoen. Op vertoon van het knutselwerkje krijgen de kinderen tijdens het eerste weekend gratis toegang tot Aviodrome. Ook mogen ze één persoon meenemen. De geknutselde schoen wordt aan het begin van het bezoek aan Aviodrome gezet. Hoozemans: "En ze krijgen de schoen gevuld weer mee naar huis!"

 

De secretaris van Voedselbank Lelystad Kees van den Haspel: "De feestdagen staan weer voor de deur en dat kan confronterend zijn voor gezinnen die voedselhulp nodig hebben. We zijn erg blij dat Aviodrome denkt aan deze groep mensen en het mogelijk maakt dat ze mee kunnen doen!"

 

SintAirways

Evenals voorgaande jaren is Aviodrome de thuisbasis van SintAirways, het pakjesvliegtuig van Sinterklaas. In het Schipholgebouw worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hier leren de kinderen wat er komt kijken bij het inpakken, plannen en verspreiden van de cadeaus. De kinderen mogen cadeautjes sorteren en controleren, het vliegtuig voltanken met pepernootolie, hun verlanglijstje inleveren en de cadeautjes in de schoorsteen gooien. Om ze te bedanken voor hun hulp ontvangen ze een Pietlotendiploma.  

 

In de weekenden van 18 & 19 november, 25 & 26 november en 2 & 3 december is SintAIRklaas in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Toegang is inbegrepen bij een entreeticket.

Trefwoorden: Luchtvaartmuseum, gratis deelname, voedselbank

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
21/11/23
Exclusief voor leden
Budget Erfgoedwet verruimd naar 36,4 miljoen euro voor Fair Pay
Het Fair Pay programma voor eerlijke beloning van cultuurmakers wordt verhoogd naar 36,4 miljoen euro. Op 1 augustus ontstond een stormloop van honderden projecten op de subsidiepot. Makers krijgen vaak geen goede prijs voor hun werk of optreden.
20/11/23
Bijzondere avondvoorstellingen Nationaal Monument Kamp Vught
Dit weekend is in Nationaal Monument Kamp Vught de avondvoorstelling ‘Crossing Time’ in première gegaan. De voorstelling is nu al zo populair dat op elke speelavond extra voorstellingen zijn toegevoegd.
17/11/23
Stemmen bij Aviodrome
Leuke actie van Aviodrome. Aanstaande woensdag kun je met jouw stembiljet gratis het luchtvaarmuseum in Lelystad bezoeken en daar gelijk stemmen voor de Tweede Kamer.
13/11/23
Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas
Gratis deelname voor honderd kinderen aan SintAIRklaas in Aviodrome dankzij samenwerking met Voedselbank Lelystad
10/11/23
3,3 miljoen euro voor projecten erfgoed Zuid-Holland
In 2024 kunnen binnen het maatregelenpakket van de zeven Zuid-Hollandse erfgoedlijnen 68 projecten een subsidie tegemoet zien. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen hiervoor €3,3 miljoen beschikbaar.
31/10/23
Zuid-Holland koopt Natura-2000 Kinderdijk
De provincie Zuid-Holland heeft ca 12,5 hectare grond aangekocht van biologische boerderij en kaasm...