Geplaatst op: 13-11-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas

Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas

Honderd kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen dit jaar in Luchtvaartmuseum Aviodrome gratis deelnemen aan SintAIRklaas, het sinterklaasevenement van het luchtvaartmuseum. Aviodrome heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met Voedselbank Lelystad.

 

General manager van Aviodrome Coen Hoozemans: "De Sint is straks weer in het land! Voor veel kinderen betekent het dat ze lekker verwend worden met leuke cadeautjes en lekker snoepgoed. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom hebben we Voedselbank Lelystad benaderd of we iets konden betekenen voor deze kinderen. En dat kon! We zijn erg blij dat we deze kinderen een feestelijke tijd mogen geven in Aviodrome."

 

Binnenkort worden bij Voedselbank Lelystad knutselkleurplaten uitgedeeld die de kinderen kunnen knutselen tot een schoen. Op vertoon van het knutselwerkje krijgen de kinderen tijdens het eerste weekend gratis toegang tot Aviodrome. Ook mogen ze één persoon meenemen. De geknutselde schoen wordt aan het begin van het bezoek aan Aviodrome gezet. Hoozemans: "En ze krijgen de schoen gevuld weer mee naar huis!"

 

De secretaris van Voedselbank Lelystad Kees van den Haspel: "De feestdagen staan weer voor de deur en dat kan confronterend zijn voor gezinnen die voedselhulp nodig hebben. We zijn erg blij dat Aviodrome denkt aan deze groep mensen en het mogelijk maakt dat ze mee kunnen doen!"

 

SintAirways

Evenals voorgaande jaren is Aviodrome de thuisbasis van SintAirways, het pakjesvliegtuig van Sinterklaas. In het Schipholgebouw worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hier leren de kinderen wat er komt kijken bij het inpakken, plannen en verspreiden van de cadeaus. De kinderen mogen cadeautjes sorteren en controleren, het vliegtuig voltanken met pepernootolie, hun verlanglijstje inleveren en de cadeautjes in de schoorsteen gooien. Om ze te bedanken voor hun hulp ontvangen ze een Pietlotendiploma.  

 

In de weekenden van 18 & 19 november, 25 & 26 november en 2 & 3 december is SintAIRklaas in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Toegang is inbegrepen bij een entreeticket.

Trefwoorden: Luchtvaartmuseum, gratis deelname, voedselbank

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.
17/06/24
Eenkhoorn stopt als directeur Openluchtmuseum
Vanwege persoonlijke omstandigheden legt Teus Eenkhoorn - in nauw overleg met de Raad van Toezicht- zijn functie als directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum per 1 juli 2024 neer. Eenkhoorn blijft wel betrokken bij het museum.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.