Geplaatst op: 07-11-2023
Auteur: Marc Gerlings

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je er vast wel van gehoord, de term ‘regenerative tourism’. Het is een manier om toerisme op allerlei vlakken meerwaarde te laten bieden voor de samenleving. Eindelijk is de sector dan geen last meer maar een lust. Maar hoe doe je dat?

Gebiedsontwikkeling zonder de uitputting van sociale, culturele en ecologische hulpbronnen. Toerisme dat niet de bestemming verandert maar de bezoeker. Met een nieuwe mindset het succes van natuurlijke ecosystemen imiteren, op zoek naar balans, wendbaarheid en regeneratief vermogen van toerisme. Precies dat komt aan bod bij de gratis vakbijeenkomst ‘Zet je regio op de kaart 2023’ op donderdag 16 november in Hardenberg. Dat is op de slotdag van de Recreatie Vakbeurs.

Regenerative Region - hoe maak je dat?

Je moet als gast van deze workshop aan de bak met het Flourishing Canvas. En dat is juist goed, je gaat aan de slag met een eerste toepassing voor het lastige begrip  regenarative tourism. Want hoe maak je een Regenerative Region? Docent van Saxion, Ellen Schulten geeft deze workshop.

Ellen: "Dat is de duurzaamheid voorbij. Je krijgt er waardering mee. Wat betekent het precies en hoe doe je dat als regio? Een korte inspiratiesessie over het waarom, wat en hoe van een regeneratieve bestemming. Gevolgd door een interactieve kennismaking en werken we met het Flourishing Business Canvas; waarde in co-creaties verbeteren en doelen stellen.”

Alle gasten van Zet je regio op de kaart 2023 ontvangen het gratis het Flourishing Canvas en worden actief betrokken bij deze workshop. Het zal je beeld van toerisme volledig kantelen.

Ga naar het programma van Zet je regio op de kaart 2023

Schrijf je in voor Zet je regio op de kaart 2023.


Trefwoorden: regio, regenarative tourism, visie, workshop

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
24/11/23
Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven
Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750ste bedrijf In Nederland de Green Key. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.
20/11/23
Rotterdam The Hague Airport versnelt bijmengen duurzame vliegtuigbrandstof
De luchtvaart moet in 2025 verplicht 2% SAF bijmengen tot 6% in 2030. Dit is niet genoeg voor de doelen in het Akkoord Duurzame Luchtvaart. RTHA wil daarom dat er extra bijgemengd wordt en start vervroegd met een ingroeipad van 2% in 2024.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
14/11/23
Dagjournaal dag 1 Recreatie Vakbeurs 2023
Vandaag is de eerste dag van de Recreatie Vakbeurs 2023. NRIT maakt in samenwerking met de beursorganisatie een dagjournaal. In dit eerste journaal Geert Dijks (HISWA-RECRON), een mooie pod, wat licht en geluid betekent voor vakantieparken en waarom moet je kinderen uitdagende speelomgevingen bieden.
14/11/23
Burgers' Zoo wordt stroomproducent
Burgers’ Zoo is ook een stroomproducent geworden. Het park wekt op jaarbasis 700.000 kilowattuur op met zonnepanelen vergelijkbaar met het jaarverbruik van 280 vierpersoonshuishoudens.
08/11/23
Drie Zeeuwse campings verminderden met succes hun waterverbruik
Drie Zeeuwse campings hebben fors op hun waterverbruik bespaard. Strandpark De Zeeuwse Kust (Noordwelle), Camping Weltevreden (Zoutelande) en Camping Olmenveld (Serooskerke) pasten diverse innovatieve technieken toe en het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzocht wat de gasten ervan vonden.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.