Geplaatst op: 07-11-2023
Auteur: Marc Gerlings

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je er vast wel van gehoord, de term ‘regenerative tourism’. Het is een manier om toerisme op allerlei vlakken meerwaarde te laten bieden voor de samenleving. Eindelijk is de sector dan geen last meer maar een lust. Maar hoe doe je dat?

Gebiedsontwikkeling zonder de uitputting van sociale, culturele en ecologische hulpbronnen. Toerisme dat niet de bestemming verandert maar de bezoeker. Met een nieuwe mindset het succes van natuurlijke ecosystemen imiteren, op zoek naar balans, wendbaarheid en regeneratief vermogen van toerisme. Precies dat komt aan bod bij de gratis vakbijeenkomst ‘Zet je regio op de kaart 2023’ op donderdag 16 november in Hardenberg. Dat is op de slotdag van de Recreatie Vakbeurs.

Regenerative Region - hoe maak je dat?

Je moet als gast van deze workshop aan de bak met het Flourishing Canvas. En dat is juist goed, je gaat aan de slag met een eerste toepassing voor het lastige begrip  regenarative tourism. Want hoe maak je een Regenerative Region? Docent van Saxion, Ellen Schulten geeft deze workshop.

Ellen: "Dat is de duurzaamheid voorbij. Je krijgt er waardering mee. Wat betekent het precies en hoe doe je dat als regio? Een korte inspiratiesessie over het waarom, wat en hoe van een regeneratieve bestemming. Gevolgd door een interactieve kennismaking en werken we met het Flourishing Business Canvas; waarde in co-creaties verbeteren en doelen stellen.”

Alle gasten van Zet je regio op de kaart 2023 ontvangen het gratis het Flourishing Canvas en worden actief betrokken bij deze workshop. Het zal je beeld van toerisme volledig kantelen.

Ga naar het programma van Zet je regio op de kaart 2023

Schrijf je in voor Zet je regio op de kaart 2023.


Trefwoorden: regio, regenarative tourism, visie, workshop

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
24/11/23
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland hernieuwen samenwerking
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland, de toerismeorganisaties van Vlaanderen en Schotland, hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide organisaties engageren zich om hun respectievelijke toeristische bestemmingen op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen.
21/11/23
Exclusief voor leden
Budget Erfgoedwet verruimd naar 36,4 miljoen euro voor Fair Pay
Het Fair Pay programma voor eerlijke beloning van cultuurmakers wordt verhoogd naar 36,4 miljoen euro. Op 1 augustus ontstond een stormloop van honderden projecten op de subsidiepot. Makers krijgen vaak geen goede prijs voor hun werk of optreden.
20/11/23
Westerscheldetunnel in 2025 tolvrij voor personenverkeer
Voor toeristen maakt de tol in de Westerscheldetunnel niet zoveel uit. Voor Nederlanders en de regio was het een duur ritje door de tunnel. Goed nieuws, waarschijnlijk ook voor de toeristische sector, vanaf 2025 is de Westerscheldetunnel gratis.
20/11/23
Exclusief voor leden
Zorgen over ondernemer zijn bij horecabedrijven
Mona Keijzer (BBB) bracht op vrijdag 17 november, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag zijn ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Er zijn zorgen over het ondernemersklimaat.
17/11/23
Podscastserie over verkiezingen en natuur
Zesentachtig procent van de mensen in Nederland vindt dat de overheid de natuur beter moet beschermen. Maar hoe denken politici daar eigenlijk zelf over? Dat komt aan bod in de Puur Natuur Verkiezingsspecial.
17/11/23
Exclusief voor leden
Europa wil meer koolstof vangen
Om de klimaatdoelstellingen van de EU te halen, moeten de emissiereductie-inspanningen met extra maatregelen in gang gezet worden om koolstof uit de atmosfeer te halen. Dat meldt het Europees Parlement.
14/11/23
Overheid geeft toe aan druk VS en schort krimp Schiphol op
Door druk uit met name Amerika en Canada schort de Nederlandse overheid krimpplannen voor Schiphol op. Omwonenden zijn ‘verbijsterd’ en Schiphol reageert ‘teleurgesteld’.