Geplaatst op: 27-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

Luchtverbinding Swiss Rotterdam – Zürich voor drie maanden

Luchtverbinding Swiss Rotterdam – Zürich voor drie maanden

Vanaf 22 januari 2024 vliegt Swiss 6 keer per week van en naar Zürich vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Het gaat voorlopig om een periode van drie maanden.


Swiss is een nieuwe luchtvaartmaatschappij op de luchthaven. De vluchten worden uitgevoerd binnen de bestaande geluidsruimte en met A220 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn aanmerkelijk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen die op RTHA vliegen. Deze toestellen hebben een maximale capaciteit van 145 stoelen. 

 

Uitvoering vluchten binnen bestaande geluidsruimte 

Swiss zal de vluchten uitvoeren in de periode van 22 januari tot en met 29 maart 2024. Er zal iedere dag, met uitzondering van zaterdag gevlogen worden. De slots zijn toegewezen door slot coördinatie Nederland – het onafhankelijke orgaan dat verantwoordelijk is voor de toewijzing van slots aan luchtvaartmaatschappijen en vallen binnen de bestaande geluidsruimte. Swiss streeft ernaar om ook in het zomerseizoen via RTHA op Zürich te blijven vliegen. Of dit mogelijk is, is afhankelijk van de beschikbaarheid van slots in deze periode. 


Benedikt Escher, Directeur Route Ontwikkeling bij Swiss: "Het is onze missie om als Zwitserse luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijk en gevarieerd routenetwerk aan te bieden, in lijn met de behoeften van onze passagiers. Wij zien Rotterdam als waardevolle toevoeging en een stad die in alle opzichten het bezoeken waard is.”  


Wilma van Dijk, Algemeen Directeur bij RTHA, "Zürich stond hoog op onze wensenlijst als bestemming en is een belangrijke toevoeging voor de regio. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Swiss mogen verwelkomen op onze luchthaven.” 

Trefwoorden: luchthaven, Rotterdam, Den Haag, Zürich, Zwitserland, Swiss

CELTH
 


||| Nieuws |||

26/06/24
Exclusief voor leden
Onemeeting bundelt krachten met Ballast en Compass
Onemeeting, meeting & event management, kondigt haar strategisch partnerschap aan met Ballast Nedam Development en Compass Group voor het beheer van het meeting center in het iconische Rotterdam Building.
17/06/24
Exclusief voor leden
Nederland blijft achtste congresbestemming ter wereld
Nederland is wereldwijd de achtste internationale congresbestemming. Onze positie is daarin al enige jaren stabiel op een hoog niveau. Dat blijkt uit de ranglijst van de International Congress and Convention Association’ (ICCA).
13/06/24
Den Haag ziet oprichting anti-corruptie rechtbank als kans
Integrity Initiatives International (III) is gestart met de uitbreiding van haar activiteiten in Europa met als doel de oprichting van een International Anti-Corruption Court (IACC) in Den Haag. Dat ziet dmo The Hague & Partners als een nieuwe kans voor de bestemming Den Haag.
29/05/24
Exclusief voor leden
Cor Hospes opent EventStreet 2024
Na een succesvolle editie in 2018 vindt op 8 juli 2024 de tweede editie van EventStreet plaats. Dit ...
16/05/24
Exclusief voor leden
easyJet noteert verlies maar verwacht sterke winstgroei in 2024.
Luchtvaartbedrijf easyJet meldt een gerapporteerd verlies van £347 miljoen voor belastingen. Dat klinkt veel maar het verlies daalt snel door de stijgende vraag naar vliegreizen. Dit zijn halfjaarcijfers van het gebroken boekjaar van easyJet.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.