Geplaatst op: 23-10-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Ontwikkelingslocatie watersportservice in de Maasplassen komt op de markt

Ontwikkelingslocatie watersportservice in de Maasplassen komt op de markt
Impressie van het te ontwikkelen gebied

De Limburgse gemeente Maasgouw zoekt een ontwikkelpartner voor Nautische Boulevard in Wessem. In het Maasplassengebied is veel ruimte voor een verdere uitbreiding van de watersportservice. Er is ook ruimte voor ondersteunende horeca en detailhandel.

De gemeente Maasgouw ontwikkelt samen met ondernemers de Nautische Boulevard in Wessem. De ambitie is om dit gebied te transformeren tot het centrale cluster van watersportservicebedrijven in het Maasplassengebied.

Ruimte voor uitbreiding watersportservice

In 2022 werd een marktconsultatie uitgevoerd voor deze locatie. Daaruit bleek dat er veel ruimte is voor verdere uitbreiding van watersportservice in Limburg. Bovendien werd door de deelnemers in de consultatie aangegeven dat deze locatie sterk is en een goede ontwikkeling met professionele partners en uitstraling verdient.  

De locatie

Hier liggen, op korte afstand van het Duitse Ruhrgebied ruim 8.000 schepen in moderne jachthavens met een hoge bezetting (+95%). De gemeente zoekt nu een ontwikkelpartner voor de zichtlocatie, op het scharnierpunt van dorpskern, water en bedrijvigheid. Er is ruimte voor circa 5.000 m2 bebouwing direct aan het water voor functies als showroom, verhuur, werkplaats, ondersteunende horeca – en detailhandel, specialistische service en reparatie.

Kansen voor ambitieuze watersportondernemers

Rob Vrolijks is als adviseur intensief betrokken bij deze voorgenomen ontwikkeling: "We zien deze plek als een unieke kans voor ambitieuze watersportondernemers. We bieden een ruime locatie en stellen flinke eisen aan de functies en de uitstraling van de bebouwing. Er wordt gezocht naar één ontwikkelaar, maar we hopen dat deze straks plaats zal bieden aan meerdere specialisten die samen de Nautische Boulevard als ‘one stop shop’ voor de watersport in Limburg versterken”. In de procedure is daarom door de gemeente een optie gegeven voor kleinere bedrijven om zich kenbaar te maken bij mogelijke ontwikkelaars, waarvan het concept én deze gebruikers kunnen profiteren.

Meer informatie

Kandidaten worden uitgenodigd hún ideeën en plannen voor te leggen. De gemeente wil in zee met een ervaren partner die het beste plan kan en wil realiseren. Alle informatie over deze ontwikkellocatie en de selectieprocedure is te vinden op www.gemeentemaasgouw.nl/nautischeboulevard

Topics:Watersport
Trefwoorden: watersport, Limburg, watersportservice

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/06/24
Koningin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen en het gloednieuwe VVV-bezoekerscentrum
Eén van de oudste musea in Friesland dat op 16 juli 1919 werd geopend als het Hidde Nijland Museum is vernieuwd en werd door Koningin Máxima officieel geopend op 18 juni.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitalitu (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
21/06/24
Exclusief voor leden
Tweede IntercityHotel open
IntercityHotel heef zijn tweede hotel in Nederland geopend. Het gaat om de Octagon-vestiging in Leiden.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...