Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 06-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

Week van de veiligheid 2023

Week van de veiligheid 2023

Een vechtpartij die in een horecazaak uitbreekt of een klant die agressief wordt: veel ondernemers krijgen vroeg of laat helaas te maken met agressie en geweld. Vaak komt dat gedrag onverwacht. Tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid (week 41), een initiatief van Platform Veilig Ondernemen (PVO), organiseren gemeenten, brancheorganisaties, politie en regionale PVO’s activiteiten en evenementen om ondernemers en hun medewerkers te helpen zich beter te weren tegen agressie en geweld en mogelijke andere vormen van criminaliteit.


In 2023 ligt de focus op het thema ‘Agressie en geweld’. Steeds vaker krijgen ondernemers en hun medewerkers hiermee te maken. Van agressief gedrag bij de kassa's tot onbeschofte gasten in de horeca, het komt voor in alle branches. Door vroegtijdig de signalen van agressie en geweld te herkennen en te weten hoe te handelen kunnen ondernemers en hun personeelsleden tijdig ingrijpen of het zelfs voorkomen.


De campagnewebsite www.deweekvandeveiligheid.nl biedt informatie over de signalen en maatregelen die je kunt nemen om agressie en geweld tegen te gaan. De website geeft ook een overzicht van alle aangemelde activiteiten die tijdens deze week in het land plaatsvinden.


Fysiek geweld maar ook cybercriminaliteit

Van 9 tot en met 14 oktober kunnen ondernemers onder meer aansluiten bij veiligheidsontbijtjes die op verschillende locaties in het land georganiseerd worden. Inwoners kunnen naar veiligheidsmarkten die door een aantal gemeenten worden georganiseerd of zich aansluiten bij een van de vele workshops waar deelnemers tips en tricks krijgen om hun veiligheid te vergroten. Niet enkel op het gebied van agressie en geweld, maar ook om zich beter te weren tegen bijvoorbeeld verschillende vormen van cybercriminaliteit.


Een kleine greep uit de activiteiten:

9-10-2023 Ondernemersontbijt Veilig Ondernemen in Heemskerk

10-10-2023 Veilig Ondernemen in Noord-Nederland in Haren

11-10-2023 Ondernemersontbijt Agressie en Geweld in Doetinchem

12-10-2023 Veiligheidsdag in Leusden over georganiseerde ondermijnende criminaliteit

13-10-2023 Ondernemersontbijt Agressie, Geweld en Ondermijning in Heiloo

14-10-2023 Veiligheidsdag Soest/Soesterberg op militairterrein de Vlasakkers.


Landelijke opening Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid wordt op 9 oktober officieel door Patrick van den Brink (directeur het CCV en PVO NL) ‘afgetrapt’ in Amsterdam. Tijdens deze officiële opening staan onder meer Jacco Vonhof van MKB Nederland en Maurits Sanders, expert in publiek-private samenwerking tussen ondernemers en overheid, op het programma als sprekers.


Welke activiteiten er in het land worden georganiseerd, maar ook praktische tips en maatregelen die ondernemers en medewerkers kunnen nemen om zich beter te weren tegen agressie en geweld, zijn te vinden op deweekvandeveiligheid.nl.

Trefwoorden: veiligheid, gastvrijheid

CELTH



||| Nieuws |||

26/06/25
Studenten Buas en WUR onderzoeken klimaatrisico’s in Montenegrijnse toerismesector
Toerismestudenten van Breda University of Applied Sciences (Buas) en Wageningen University & Research hebben onlangs drie weken lang veldonderzoek gedaan in Montenegro. Ze droegen bij aan het inzicht in hoe lokale gemeenschappen de toenemende klimaatrisico's in de toeristische sector ervaren. Dit onderzoek, onderdeel van het jaarlijkse International Field Practicum, richt zich op complexe duurzaamheidsvraagstukken.
17/06/25
Binnenlandse vakantiegangers stoten meer CO2-uit, eco-efficiency wel omhoog
De CO2-uitstoot ten gevolge van binnenlandse vakanties groeide in 2023 harder dan het aantal vakanties. De zogenaamde eco-efficiency verbeterde wel, van 2,24 verdiende euro naar 2,33 euro per kilogram uitgestote CO2. Dat blijkt uit een studie van de Breda University of Applied Sciences en NBTC.
06/06/25
Exclusief voor leden
JetCamp maakt duurzaamheidslabels voor Europese campings inzichtelijk
Steeds meer vakantiegangers kiezen bewust voor duurzame vakanties, maar wat betekent het eigenlijk als een camping ‘duurzaam’ is? JetCamp, het grootste zoek- en boekingsplatform voor Europese campings, brengt daar nu helderheid in. Het platform vermeldt voortaan bij steeds meer campings welke internationale duurzaamheidslabels zij voeren, zoals Green Key, EcoCamping, EU Ecolabel en ISO 14001.
02/06/25
Bewuster reisgedrag: 39% kiest voor dichtbij, lange verre reizen nemen toe
Volgens onderzoek van Riksja Travel kiezen steeds meer mensen voor bestemmingen binnen 6000 km en wie verder reist, blijft langer weg.
02/06/25
FlixTrain bestelt 65 nieuwe hogesnelheidstreinen voor Europese uitbreiding
FlixTrain bestelt 65 nieuwe hogesnelheidstreinen. Met deze investering speelt FlixTrain in op de groeiende vraag naar snelle en betaalbare treinverbindingen.
02/06/25
APG investeert €250 miljoen in duurzame vliegtuigbrandstof SkyNRG
Pensioenuitvoerder APG investeert namens ABP tot €250 miljoen in SkyNRG, een Nederlandse pionier in duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF). De investering ondersteunt de uitbreiding van SkyNRG’s activiteiten en draagt bij aan de wereldwijde verduurzaming van de luchtvaart.
26/05/25
Nieuwe route in Nationaal Park De Alde Feanen verbindt natuur, gezondheid en toerisme
Op 23 mei is in Nationaal Park De Alde Feanen een bijzondere nieuwe wandelroute geopend die bezoekers uitnodigt om bewust te vertragen, tot rust te komen en zich te verbinden met de omgeving. De minfulness Route.
21/05/25
Werkveldkandidaten gezocht voor Professional Doctorate in Leisure, Tourism & Hospitality
CELTH zoekt voor de professional doctorate kandidaten uit het werkveld. De PD biedt organisaties de kans om voorop te lopen in innovatie binnen de LTH-sector. Het traject, dat vier tot zes jaar duurt, combineert praktijkgericht onderzoek met concrete interventies.