Geplaatst op: 05-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

ADO steunt jaar Escher

ADO steunt jaar Escher
Uniek shirt draagt jaar Escher uit. Foto: ADO.

Eredivisie voetbalclub ADO Den Haag presenteert ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher een exclusief en artistiek shirt. De club helpt de stad Den Haag met het themajaar Escher. Het betekent ook extra activatie voor bezoek aan Escher in het Paleis.

 

Dit speciale ADO Den Haag shirt is een vrije interpretatie op de collectie van het Escher in Het Paleis. Het combineert de zwart-witte kleuren met kenmerkende Italiaanse blokken, verwijzingen naar grafische technieken en illusies waar ook Escher bekend om staat. Het resultaat is een opvallend ontwerp dat de verbinding legt tussen voetbal, kunst en de trots voor onze stad Den Haag, melden de club en dmo The Hague & Partners.

 

Op vrijdag 6 oktober speelt ADO Den Haag de wedstrijd tegen TOP Oss in deze unieke shirts. Dit gebeurt eenmalig zonder de sponsoren Hommerson, Biersteker, Veneco en Sir Winston die voor dit unieke shirt afstand hebben gedaan van de sponsorpositie op het shirt om dit speciale, op het werk van Escher gebaseerde, ontwerp tot volle uiting te laten komen.

 

Sinds woensdag 4 oktober 14:00 uur zijn deze shirts in gelimiteerde oplage te bestellen, via de webshop van ADO Den Haag. Bij het bestellen kan je kiezen voor afhalen of thuisbezorgen. De shirts zijn genummerd van 1 tot 750 en dus uniek.

 

Sport x Kunst

De samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis benadrukt de waarde van kunst en cultuur in de sportwereld en viert de creativiteit en passie die beide domeinen met elkaar verbinden. Met oog en respect voor historie zijn we graag vernieuwend en onderscheidend. Om deze samenwerking een extra dimensie te geven willen de partners graag aan elkaar laten zien wat ons bijzonder maakt. Iedereen die het shirt weet te bemachtigen krijgt ook de mogelijkheid om kennis te maken en een bezoek te brengen aan Escher in Het Paleis en ook onze ADO Kids kunnen binnenkort afreizen voor een clinic. ADO Den Haag zal op haar beurt bezoekers van Escher stimuleren om kennis te maken met een thuiswedstrijd van ADO Den Haag.

 

Robin Burgman, Marketing Manager bij ADO Den Haag, uit zijn enthousiasme over deze unieke samenwerking: "Dit shirt is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis. Het vertegenwoordigt onze rijke geschiedenis en de creativiteit van onze stad. We zijn trots op onze stad en willen dat uitdragen. Het mooie is dat we echt de samenwerking opzoeken. Naast de totstandkoming van het shirt hebben we gezien dat deze werelden dichter bij elkaar liggen dan we wellicht op het eerste oog zouden denken, oefening baart kunst geldt namelijk zowel op het veld als op papier.’’

 

Marcel Westerdiep, general manager Escher in Het Paleis & Iris de Jager, projectleider Escher jubileumjaar voegen hieraan toe: "Escher in Het Paleis vindt het fantastisch om op deze wijze met ADO de 125e verjaardag van de internationale bekende Nederlandse kunstenaar te vieren. Het samenbrengen van twee iconen van onze mooie stad is een prachtige viering van verschillende soorten passie die niet voor elkaar onder doen maar juist veel met elkaar gemeen hebben, bij elkaar opgeteld een verbindende trots voor Den Haag.”

2023 staat Den Haag in het teken van Escher, het is namelijk 125 jaar geleden dat ‘s Nederlands beroemdste kunstenaar is geboren. Het grafische werk van Escher gaat over verandering, contrasten en perceptie en sluit aan bij de identiteit van Den Haag. Tijdens het jubileumjaar geeft Den Haag invulling aan het rijke en gevarieerde aanbod van cultuur in de stad aan zee, en aan de bekendheid en waardering van Escher.

Trefwoorden: citymarketing, dmo, Escher, sport, kunst, Den Haag

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
21/11/23
Exclusief voor leden
Budget Erfgoedwet verruimd naar 36,4 miljoen euro voor Fair Pay
Het Fair Pay programma voor eerlijke beloning van cultuurmakers wordt verhoogd naar 36,4 miljoen euro. Op 1 augustus ontstond een stormloop van honderden projecten op de subsidiepot. Makers krijgen vaak geen goede prijs voor hun werk of optreden.
20/11/23
Bijzondere avondvoorstellingen Nationaal Monument Kamp Vught
Dit weekend is in Nationaal Monument Kamp Vught de avondvoorstelling ‘Crossing Time’ in première gegaan. De voorstelling is nu al zo populair dat op elke speelavond extra voorstellingen zijn toegevoegd.
17/11/23
Stemmen bij Aviodrome
Leuke actie van Aviodrome. Aanstaande woensdag kun je met jouw stembiljet gratis het luchtvaarmuseum in Lelystad bezoeken en daar gelijk stemmen voor de Tweede Kamer.
13/11/23
Aviodrome en Voedselbank slaan handen ineen tijdens SintAIRklaas
Gratis deelname voor honderd kinderen aan SintAIRklaas in Aviodrome dankzij samenwerking met Voedselbank Lelystad
10/11/23
3,3 miljoen euro voor projecten erfgoed Zuid-Holland
In 2024 kunnen binnen het maatregelenpakket van de zeven Zuid-Hollandse erfgoedlijnen 68 projecten een subsidie tegemoet zien. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland stellen hiervoor €3,3 miljoen beschikbaar.
31/10/23
Zuid-Holland koopt Natura-2000 Kinderdijk
De provincie Zuid-Holland heeft ca 12,5 hectare grond aangekocht van biologische boerderij en kaasm...