Geplaatst op: 03-10-2023
Auteur: Marc Gerlings

Dormio ziet buitenkans in Seefeld

Dormio ziet buitenkans in Seefeld
Dormio Resort Seefeld. Foto: Dormio.

Het Arnhemse bedrijf Dormio Group start met de ontwikkeling van een nieuw luxe resort met 135 appartementen in Seefeld, Tirol. Dat presenteerde de Arnhemse vakantieparkontwikkelaar afgelopen weekend op de Second Home Beurs in Utrecht. Een buitenkans want de plaats trekt jaarlijks zo’n 1,8 miljoen bezoekers. NRIT vroeg ook naar de invloed van klimaatverandering.


Don van Schaik, CEO van Dormio Group, voegt vol trots de bestemming toe aan het portfolio: "Er zijn van die locaties waar je als ontwikkelaar van hoogwaardig recreatief vastgoed van droomt. Gelet op de steeds schaarser wordende grond in Oostenrijk en het exclusieve karakter van Seefeld in Tirol kunnen we spreken van een once-in-a-lifetime opportunity. We zijn vereerd met de keuze van Seefeld Village voor de samenwerking met Dormio. We delen dezelfde visie en zijn vastbesloten om van Dormio Resort Seefeld in Tirol een waardevolle aanwinst te maken voor de omgeving.”

De nieuwe locatie, gelegen in de Oostenrijkse Alpen, wordt ontwikkeld in samenwerking met Seefeld Village, het lokale ontwikkelingsbedrijf van de Nederlanders Sebastiaan Tesink en Loek Beuker. Seefeld is al lange tijd een van Oostenrijks meest populaire vakantiebestemmingen; jaarlijks verwelkomt het dorp meer dan 1,8 miljoen bezoekers.

 

Buitenkans

Verschillende partijen streden om de toewijzing voor deelname, exploitatie en verhuur van het resort in Seefeld. Dormio werd, als exploitant van 4-sterren resorts in Europa, door Seefeld Village als het best passende label geacht. Loek Beuker, CEO van Seefeld Village, vertelt hierover: "Wij zijn nu zo’n vijf jaar onderweg om de weg vrij te maken voor deze exclusieve ontwikkeling. Nu het zover is, beginnen wij samen met Dormio en met heel veel zin aan de daadwerkelijke totstandkoming van dit unieke resort. Dormio heeft ons overtuigd met haar doortastendheid, expertise en imposante track-record. Wij zijn bijzonder verheugd, ook voor de lokale gemeenschap van Seefeld. Dankzij de long-term commitment van Dormio is deze toplocatie zeker voor de aankomende decennia in de beste handen.”

De NRIT redactie wilde weten of klimaatverandering een rol speelt bij de investering in Seefeld. "Seefeld is een van de Oostenrijkse dorpen met het sterkste zomerseizoen. Relatief veel bezoekers genieten ook in de winter van alles dat Seefeld te bieden heeft naast het skiën. In Seefeld noemen ze dit ook wel: 'genieten van het leven'. Wintersport wordt daar voor steeds meer toeristen een bijzaak."

 

Tirools ontwerp van Elmar Kranenbitter

Dormio Resort Seefeld in Tirol is ontworpen door de lokale architect Elmar Kranenbitter. Het ontwerp is gebaseerd op de omgeving en de lokale cultuur, wat in lijn is met de missie van Dormio Group om vakantiebestemmingen te creëren die hun omgeving weerspiegelen. Van Schaik: "De accommodaties zijn ontworpen om in alle seizoenen te kunnen genieten. Elk appartement heeft een terras of balkon en op het resort bevindt zich een binnen- en buitenzwembad met uitzicht op de bergen. Waar Seefeld een breed scala aan activiteiten biedt, van bergwandelen en skiën tot zwemmen en kajakken in de nabijgelegen meren, is er ook op het resort genoeg te doen. Zo beschikt het resort over een hoogstaande horecagelegenheid, een resortshop en een grote animatiegelegenheid voor kinderen. Hierdoor is Dormio Resort Seefeld in Tirol de ideale vakantiebestemming voor mensen die zowel op zoek zijn naar ontspanning als naar avontuur.” 

 

In het voorjaar van 2024 starten de bouwwerkzaamheden van Dormio Resort Seefeld in Tirol. Het resort zal haar deuren voor gasten openen in het najaar van 2026.


Trefwoorden: Dormio, vakantiepark, resort, Oostenrijk

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

01/12/23
Bruine vloot krijgt scherpe controle voor 1 april 2024
Alle zeilende passagiersschepen in de historische zeilvloot worden vóór 1 april 2024 aanvullend ...
01/12/23
Exclusief voor leden
Sterke omzetgroei vrijetijdsbranche in de zomer van 2023
De Nederlandse vrijetijdssector heeft qua omzet een prima derde kwartaal achter de rug. In zowel horeca, verblijfsrecreatie als reisbranche groeiden de omzetten ten opzichte van een jaar eerder.
01/12/23
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend
Drie leerbedrijven gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca in de finale op Horecava 2024.
30/11/23
Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
30/11/23
Exclusief voor leden
Sterrenbos landgoed Haverriet veiligheid voor recreanten verbeteren
Landschap Overijssel gaat het historische sterrenbos op landgoed Haverriet herstellen en klimaatbestendiger maken. In dit unieke twintigste-eeuwse landgoedbos tussen Hengelo en Enschede genieten veel recreanten van de natuur.
29/11/23
De reden waarom de glamping zo populair is
Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden.
29/11/23
'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.
Glamping.com heeft een belangrijke seed-investering opgehaald om met extra geld en extra kennis sneller het platform naar een hoger niveau te tillen.
29/11/23
Boris van der Ham nieuwe onafhankelijke voorzitter VVEM
VVEM gaat een nieuwe fase in door de nieuwe en onafhankelijke voorzitter Boris van der Ham.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...