Geplaatst op: 02-10-2023
Auteur: Redactie

Fietsvakantie in eigen land steeds populairder

Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Met een e-bike fiets je namelijk moeiteloos tientallen kilometers

Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was. 


Waar we in de beginjaren vooral zagen dat veel ouderen kozen voor een e-bike, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Van jong tot oud, alles fietst elektrisch. Maar wat zijn nu eigenlijk nog meer redenen waarom een fietsvakantie in eigen land zo populair is geworden de laatste jaren? Wij vertellen het je! Dus misschien heb je altijd al wel eens lekker willen fietsen over de Veluwe of een van de vele andere mooie natuurgebieden die ons land rijk is, maar heeft iets je toch tegengehouden. Dan is dit hét moment om er nog eens goed over na te denken.


Waarom kiezen we voor een fietsvakantie?

Waar de een de voorkeur geeft aan zon, zee en strandvakanties, vindt de ander het heerlijk om lekker bezig te zijn. Dit is dan ook direct een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dag of 8 op de fiets door Nederland te trekken. Naast het feit dat je lekker in beweging bent, is een vakantie in eigen land vaak ook een stuk prettiger voor de meesten. Vooral wanneer je wat ouder bent, is het wel fijn dat je kunt vertrouwen op de goede fietspaden en de verschillende begaanbare routes, iets wat in het buitenland niet altijd het geval is. Daarbij komt ook dat Nederland niet zo heel groot is en je dus in relatief korte tijd een hele hoop kunt zien.


E-bikes maken het een stuk leuker

Hoe fijn is het dat je een flink eind hebt gefietst en niet met de tong op de knieën bij je accommodatie aankomt? Doordat we tegenwoordig bijna niet meer op een normale fiets zitten, is de fietsvakantie dus ook een stuk populairder geworden. Met een e-bike fiets je namelijk moeiteloos tientallen kilometers, zonder dat je hiervoor echt hoeft te trainen. Los van het feit dat de nodige voorbereidingen wel belangrijk zijn, hoef je lichamelijk gezien verder niet bang te zijn dat je het niet volhoudt. Fiets je in een heuvelachtig gebied, dan zet je toch gewoon de ondersteuning een tikkeltje harder? Belangrijk is alleen wel dat je zorgt dat je fiets van tevoren goed wordt nagekeken. Zo kun je bij E-bike specialist Amslod niet alleen terecht voor een nieuwe e-bike, mocht dit nodig zijn, maar kijken ze de fiets ook gerust helemaal voor je na. Zo kun je met een gerust hart op vakantie en hoef je niet bang te zijn dat de veiligheid in het geding komt.

 

Praktisch tips om je fietsvakantie nog leuker te maken

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk kunnen genieten. Handig is daarom dus ook om er voor te zorgen dat je fiets helemaal in orde is en dus laat controleren door bijvoorbeeld een fietsenwinkel een check uit te laten voeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je beschikt over de juiste uitrusting, zoals fietstassen, een goed zadel en natuurlijk ook wat eten en drinken voor onderweg. Om er zeker van te zijn dat je niet verdwaalt, is het ook handig een speciale apps voor fietsroutes te downloaden, zodat je overal en altijd weet waar je bent en nog belangrijker, ook weet waar je naartoe moet.

Trefwoorden: e-bike, feitsen, vakantie

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitalitu (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
21/06/24
Exclusief voor leden
Tweede IntercityHotel open
IntercityHotel heef zijn tweede hotel in Nederland geopend. Het gaat om de Octagon-vestiging in Leiden.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...