Geplaatst op: 02-10-2023
Auteur: Redactie

Fietsvakantie in eigen land steeds populairder

Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Met een e-bike fiets je namelijk moeiteloos tientallen kilometers

Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was. 


Waar we in de beginjaren vooral zagen dat veel ouderen kozen voor een e-bike, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Van jong tot oud, alles fietst elektrisch. Maar wat zijn nu eigenlijk nog meer redenen waarom een fietsvakantie in eigen land zo populair is geworden de laatste jaren? Wij vertellen het je! Dus misschien heb je altijd al wel eens lekker willen fietsen over de Veluwe of een van de vele andere mooie natuurgebieden die ons land rijk is, maar heeft iets je toch tegengehouden. Dan is dit hét moment om er nog eens goed over na te denken.


Waarom kiezen we voor een fietsvakantie?

Waar de een de voorkeur geeft aan zon, zee en strandvakanties, vindt de ander het heerlijk om lekker bezig te zijn. Dit is dan ook direct een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dag of 8 op de fiets door Nederland te trekken. Naast het feit dat je lekker in beweging bent, is een vakantie in eigen land vaak ook een stuk prettiger voor de meesten. Vooral wanneer je wat ouder bent, is het wel fijn dat je kunt vertrouwen op de goede fietspaden en de verschillende begaanbare routes, iets wat in het buitenland niet altijd het geval is. Daarbij komt ook dat Nederland niet zo heel groot is en je dus in relatief korte tijd een hele hoop kunt zien.


E-bikes maken het een stuk leuker

Hoe fijn is het dat je een flink eind hebt gefietst en niet met de tong op de knieën bij je accommodatie aankomt? Doordat we tegenwoordig bijna niet meer op een normale fiets zitten, is de fietsvakantie dus ook een stuk populairder geworden. Met een e-bike fiets je namelijk moeiteloos tientallen kilometers, zonder dat je hiervoor echt hoeft te trainen. Los van het feit dat de nodige voorbereidingen wel belangrijk zijn, hoef je lichamelijk gezien verder niet bang te zijn dat je het niet volhoudt. Fiets je in een heuvelachtig gebied, dan zet je toch gewoon de ondersteuning een tikkeltje harder? Belangrijk is alleen wel dat je zorgt dat je fiets van tevoren goed wordt nagekeken. Zo kun je bij E-bike specialist Amslod niet alleen terecht voor een nieuwe e-bike, mocht dit nodig zijn, maar kijken ze de fiets ook gerust helemaal voor je na. Zo kun je met een gerust hart op vakantie en hoef je niet bang te zijn dat de veiligheid in het geding komt.

 

Praktisch tips om je fietsvakantie nog leuker te maken

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk kunnen genieten. Handig is daarom dus ook om er voor te zorgen dat je fiets helemaal in orde is en dus laat controleren door bijvoorbeeld een fietsenwinkel een check uit te laten voeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je beschikt over de juiste uitrusting, zoals fietstassen, een goed zadel en natuurlijk ook wat eten en drinken voor onderweg. Om er zeker van te zijn dat je niet verdwaalt, is het ook handig een speciale apps voor fietsroutes te downloaden, zodat je overal en altijd weet waar je bent en nog belangrijker, ook weet waar je naartoe moet.

Trefwoorden: e-bike, feitsen, vakantie

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

01/12/23
Bruine vloot krijgt scherpe controle voor 1 april 2024
Alle zeilende passagiersschepen in de historische zeilvloot worden vóór 1 april 2024 aanvullend ...
01/12/23
Exclusief voor leden
Sterke omzetgroei vrijetijdsbranche in de zomer van 2023
De Nederlandse vrijetijdssector heeft qua omzet een prima derde kwartaal achter de rug. In zowel horeca, verblijfsrecreatie als reisbranche groeiden de omzetten ten opzichte van een jaar eerder.
01/12/23
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend
Drie leerbedrijven gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca in de finale op Horecava 2024.
30/11/23
Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
30/11/23
Exclusief voor leden
Sterrenbos landgoed Haverriet veiligheid voor recreanten verbeteren
Landschap Overijssel gaat het historische sterrenbos op landgoed Haverriet herstellen en klimaatbestendiger maken. In dit unieke twintigste-eeuwse landgoedbos tussen Hengelo en Enschede genieten veel recreanten van de natuur.
29/11/23
De reden waarom de glamping zo populair is
Wil je genieten van de vrijheid van de natuur, maar wel de voordelen en alle faciliteiten van een hotel hebben? Dan is de glamping absoluut iets voor jou! Het is niet voor niets dat deze vorm van vakantie in de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden.
29/11/23
'Glamorous camping’ boekingsplatform Glampings.com haalt groeigeld op bij angel investors.
Glamping.com heeft een belangrijke seed-investering opgehaald om met extra geld en extra kennis sneller het platform naar een hoger niveau te tillen.
29/11/23
Boris van der Ham nieuwe onafhankelijke voorzitter VVEM
VVEM gaat een nieuwe fase in door de nieuwe en onafhankelijke voorzitter Boris van der Ham.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...