Geplaatst op: 20-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november

Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november
Van links naar rechts: Peter van Leeuwen (aankomend programmadirecteur Renovatie Binnenhof), Marco Esser (directeur The Hague & Partners), Monique van der Bijl (MT-lid programma Binnenhof Renovatie) en Sander Hanenberg (hoofd marketing The Hague & Partner

Viel het je gisteren ook op dat de Prinsjesdag  rijtoer niet op het Binnenhof kwam? Dat plein is veranderd in een grote bouwput. Voor bezoekers wordt die historische locatie in november veel duidelijker met de opening van het ‘Informatiecentrum Binnenhof Renovatie’. Een welkome aanvulling in de gastvrijheid van de Hofstad.

 

In november 2023 opent in hartje Den Haag, op Plaats 22, een nieuw bezoekerscentrum over het Binnenhof. In het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie kunnen bezoekers alles te weten komen over de voortgang van de renovatie van het Binnenhof, de archeologische vondsten op het Binnenhof en de 800-jarige geschiedenis van het complex.

 

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie wordt gerealiseerd door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Eerste en Tweede Kamer, Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. The Hague & Partners, de marketing & acquisitieorganisatie van Den Haag, gaat de bemensing in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie verzorgen.

 

The Hague & Partners heeft ruime ervaring met informatievoorziening aan bezoekers. Niet alleen online via denhaag.com, maar ook offline met The Hague Info Store (THIS) – de VVV-vestiging op het Centraal Station – en met de coördinatie van de Ambassade van Den Haag; de pool van vrijwilligers die bezoekers vriendelijk wegwijs maken in de stad. Daarnaast gaat The Hague & Partners zich richten op het creëren naamsbekendheid van het Informatiecentrum en het bevorderen van bezoeken aan het centrum.

 

Renovatie 90.000 vierkante meter

Het Binnenhof is al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek en één van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Haar ontstaan gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden. Ook vandaag de dag heeft de minister-president, de hoogste politieke bestuurder van Nederland, zijn kantoor in het Torentje.

 

De renovatie van het Binnenhof is in september 2021 gestart. Het Binnenhofcomplex omvat zo’n 4000 vertrekken, ruimten, kamers, zalen, gangen, zolders en kelders. Het totale vloeroppervlak is bijna 90.000 vierkante meter. De gebouwen zijn voor het grootste deel monumentaal. De renovatie is dringend nodig om iedereen weer een veilige en gezonde werkplek te geven. Bovendien moet het Binnenhofcomplex goed toegankelijk zijn en blijven.

 

IBR is gratis toegankelijk

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie opent op Plaats 22 en is gratis te bezoeken. In het bezoekerscentrum vindt men straks nieuws en actualiteiten rondom de renovatie, informatie over de historie van het Binnenhof, archeologische vondsten en andere wetenswaardigheden. Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie blijft open tot aan het einde van de renovatie, naar verwachting 2028.

 

Sander Hanenberg, hoofd marketing bij The Hague & Partners: "We zijn blij dat we van het Rijksvastgoedbedrijf de opdracht hebben gekregen om de bezoekers van het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie van informatie te voorzien. Zo kunnen we ondanks de renovatie van één van de grootste publiekstrekkers van Den Haag de bezoekers toch iets laten beleven van het Binnenhof.”

 

Peter van Leeuwen, aankomend programmadirecteur Renovatie Binnenhof, zegt: "In het Informatiecentrum kunnen de bezoekers ervaren hoe omvangrijk en bijzonder de renovatie is, meer leren over de geschiedenis van het Binnenhof en de archeologische vondsten uit de 800-jarige geschiedenis van het complex bekijken. Dankzij de samenwerking met The Hague & Partners kunnen we iedereen vijf dagen per week van harte uitnodigen om langs te komen.”

Trefwoorden: Den Haag, dmo, bezoekerscentrum, Binnenhof, erfgoed

CELTH
 

||| Nieuws |||

05/03/24
Zelfscan voor toegankelijke festivals en evenementen
De Coalitie voor Inclusie heeft een zelfscan ontwikkeld voor festivals en evenementen. Met de zelfscan krijgen organisatoren laagdrempelig inzicht in de toegankelijkheid van hun festival of evenement en krijgen ze praktische tips hoe ze de toegankelijkheid kunnen verbeteren.
05/03/24
Exclusief voor leden
Libéma neemt golfbaan naast dierentuin over
Libéma heeft Golf De Gulbergen overgenomen van Attero. De gofbaan ligt naast dierentuin Dierenrijk van Libéma in het Brabantse Mierlo. Er gaat bij deze overname geen werkgelegenheid verloren.
04/03/24
Exclusief voor leden
Tilburg, Alkmaar of Valkenswaard evenementenstad van 2024?
De nominaties voor beste evenementensteden 2024 zijn bekend. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ zijn Alkmaar, Tilburg en Valkenswaard uitverkoren. In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Big Rivers Festival, De Grote Schijn en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.
04/03/24
10% stijging pechhulp Nederlanders bij wintersport
De ANWB Alarmcentrale ontving tussen december 2023 en maart 2024 ruim 11.000 hulpvragen van Nederlandse wintersporters. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig seizoen.
04/03/24
Exclusief voor leden
NS heeft problemen op de lijnen naar Schiphol
NS kampt met problemen op de aanvoerlijnen naar Schiphol. Op het HSL-traject moet langzamer gereden worden. Het spoorbedrijf moet ook langer wachten op nieuwe treinen. De verbinding tussen het Oosten van het land en Schiphol ligt er ook veel te lang uit.
01/03/24
Grote zorgen vanuit recreatie op Nationaal Programma Landelijk Gebied
HISWA-RECRON maakt zich ernstig zorgen over het ontbreken van een visie op recreatie in het (ontwerp) Nationaal Programma Landelijk Gebied. Daarin wordt het tekort aan recreatieruimte niet geadresseerd en kunnen recreatiebedrijven in de zogenaamde overgangsgebieden rond Natura 2000 gebieden ernstig in de problemen komen.
01/03/24
Exclusief voor leden
Europees Parlement stemt in met regels voor platforms
Europa gaat het toezicht op verhuurplatforms zoals Airbnb, Booking, Expedia en TripAdvisor harmoniseren. Er komt één wettelijk kader waar deze zogenaamde korte termijn verhuurdiensten (STR's) zich aan moeten houden. De regels zijn erop gericht dat lokale autoriteiten passend beleid kunnen ontwikkelen. Het Europese Parlement heeft met overweldigende meerderheid ingestemd met de nieuwe regels.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.

||| Agenda |||

12/03/24 t/m 13-03-24
12/03/24 t/m 13-03-24: Independent Hotel Show 2024
Independent Hotel Show Amsterdam is hét jaarlijkse hospitality-evenement dat zich volledig r...
19/03/24
19/03/24 t/m 19-03-24: hét kennisevent van de recreatie: Embrace.
Booking Experts organiseert op 19 maart 2024 de tweede editie van het kennisevent Embrace Growth: vo...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...