Geplaatst op: 11-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

DI-RECT unplugged op de Marker Wadden

DI-RECT unplugged op de Marker Wadden
DI-RECT unplugged op Marker Wadden. Foto: Nathan Reinds / Landal GreenParks

Hoe vraag je aandacht voor de natuur? Landal GreenParks en Natuurmonumenten gaven ruimte aan de populaire band DI-RECT op de Marker Wadden.

Zonder geluidsversterking, dus puur natuur, vanaf het enige van de zeven Marker Wadden-eilanden dat voor publiek toegankelijk is speelde DI-RECT. De sessie is opgenomen zonder publiek en is sinds 9 september te zien op het YouTube kanaal van DI-RECT. Daar blijft het concert een jaar lang voor iedereen te bekijken.


Landal GreenParks en Natuurmonumenten zijn jarenlang partners en werken samen om mensen te laten genieten van de natuur. Natuur ontspant. Datzelfde geldt voor muziek. Samen zorgen natuur en muziek voor een unieke beleving.

"Marker Wadden heeft nieuw leven gebracht in het Markermeer. Hier kunnen mensen zich verwonderen over de mooiste natuur waarvoor we ons moeten inzetten om die te behouden,” aldus Philip Makkink, gebiedsmanager Marker Wadden bij Natuurmonumenten. "Met de unplugged sessie verwachten we een nieuwe, grote en brede doelgroep te bereiken op een manier die geen druk geeft op ons natuurgebied en de kleine nederzetting. De bekende band DI-RECT is hierbij de ambassadeur van de natuur en benadrukt hoe belangrijk het is dat we natuur koesteren.”Natuur geeft ons inspiratie

"We staan hier echt in de natuur in de puurste vorm. De muziek die we hier gaan spelen, leent zich goed voor een kleinere aanpak. Natuur geeft ons inspiratie, wij hopen mensen te inspireren om zelf op pad te gaan en de natuur op te zoeken. Wij komen allemaal uit Den Haag, als je vijf minuten de stad uitfietst, zit je midden in de duinen. De natuur in eigen land heeft heel veel moois te bieden. Marker Wadden is aangelegd door mensen en binnen de kortste tijd zie je de natuur hier ontspruiten. De natuur gaat er zelf mee aan de slag. Dat is een hoopvol gegeven,” volgens DI-RECT.


"Met deze unplugged sessie bieden we heel Nederland de kans om virtueel te ontdekken hoe mooi de natuur van Marker Wadden is,” aldus Jeannette ten Kate, woordvoerder Landal GreenParks. Het is tegelijk een uitnodiging om zelf Marker Wadden te gaan beleven. Samen met Natuurmonumenten willen we jong en oud hun liefde voor de natuur laten spreken. Door natuur te beleven ga je er zelf van houden en zul je meer willen doen om natuur te behouden. Zo creëren we de natuurbeschermers van de toekomst.”


Natuurparadijs

Marker Wadden is een archipel van zeven natuureilanden in het Markermeer. Een natuurparadijs voor vogels, vissen, insecten en planten. De moeraseilanden met natuurlijke oevers en ondiep water herstelt de natuur boven en onder water. Veel water-, riet- en moerasvogels vinden voldoende voedsel in het ondiepe water en de slibvelden. Sinds de aanleg tussen 2016 en 2021 zijn al meer dan 1.386 nieuwe soorten planten en dieren waargenomen.

Het hoofdeiland van Marker Wadden is te bezoeken; ’s zomers zijn er dagtochten vanuit Lelystad per schip. Voor wie enkele dagen wil verblijven, verhuurt Landal GreenParks vier duurzame eilandhuisjes. Alle opbrengsten daarvan komen ten goede aan de natuur van Marker Wadden. De opnames van DI-RECT werden gemaakt in de nederzetting van Marker Wadden, niet in het natuurgebied.

Trefwoorden: natuur, vakantiepark, natuurbeheer, marketing, pr, evenement

CELTH

Trendrapport

||| Nieuws |||

11/12/23
Natuurvergunning Schiphol gebaseerd op onvolledig onderzoek?
Stichting Mobilisation for the Environment (MOB) eist dat de natuurvergunning van Schiphol wordt vernietigd. De vergunning had door inhoudelijke en procedurele gebreken niet verstrekt mogen worden. Dat staat in het beroepschrift dat MOB naar de rechtbank heeft gestuurd.
11/12/23
Kunnen we de opgaven van de leefomgeving aan?
Op 19 december 2023 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn advies ‘De uitvoering de baas: omgaan met belemmeringen bij de uitvoering van beleid voor de fysieke leefomgeving’ uit. Of zijn de opgaven té groot geworden?
11/12/23
Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen aankleding Amsterdam 750 slinger
Zo'n 70 creatieve Amsterdamse bureaus pitchten hun idee voor de feestelijke aankleding van de stad tijdens het jubileumjaar 750, waarbij de '750-slinger' van Liebe Leute en Lowres Creative Studio als winnaar werd gekozen.
11/12/23
Exclusief voor leden
Beleid Utrecht recreatie: groen groeit mee
Brede welvaart en bestaanszekerheid is voor iedereen het uitgangspunt. De focus ligt op betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving, toekomstbestendige werkgelegenheid en een hoge kwaliteit van leven. Recreatie is aangesloten bij ‘gezonde leefomgeving.’ Probleem, Utrecht kan dat niet doen zonder het Rijk.
08/12/23
Exclusief voor leden
Forse groei in vakantieboekingen
Nederlanders hebben heel veel zin in vakantie. De boekingen lopen flink voor op vorig jaar. Dat blijkt uit zowel de ANVR-GfK boekingscijfers als ook een rondgang van de Telegraaf langs touroperators. Daaruit blijkt een flinke belangstelling voor intercontinentale kerstvakanties.
07/12/23
Exclusief voor leden
Horeca ondertekent convenant preventie gehoorschade
Het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek is op 6 december ondertekend door de betrokken partners, waaronder nieuwe toetreders Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT).
07/12/23
Aantal campers blijft maar groeien, tekort aan camperplaatsen
Het aantal in Nederland geregistreerde campers blijft maar groeien. Tussen september 2022 en augustus 2023 groeide dat aantal van 176.000 naar 187.466. Dat levert wel een tekort aan camperplaatsen op.
07/12/23
Exclusief voor leden
De meest leerzame uitjes en musea van Nederland
Safaripark Beekse Bergen en het Herinneringscentrum Westerbork zijn de meest leerzame uitjes en musea van Nederland. Op leerzame aspecten concurreren dierentuinen in toenemende mate met musea.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...