Geplaatst op: 21-08-2023

Verduurzaming steeds belangrijker voor vakantieparken

Verduurzaming steeds belangrijker voor vakantieparken

Verduurzaming is een steeds belangrijker punt op de agenda. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor vakantieparken. Waar we inmiddels een enorme slag hebben geslagen door het plastic waar mogelijk tot het minimum te reduceren, is er nog veel meer mogelijk en ook nodig om ervoor te zorgen dat dat je als vakantiepark je steentje bijdraagt aan een schoner milieu. 


Alles valt en staat natuurlijk met het opvoeden van je gasten aan de voorkant, maar is het ook belangrijk dat je er aan de achterzijde alles aan doet om het park en alles processen daaromheen zoveel mogelijk weet te verduurzamen. Welke manieren er allemaal zijn en waarom het belangrijk is dat je als parkeigenaar er alles aan doet dit te realiseren, vertellen we je aan de hand van een aantal voorbeelden.


Het belang van verduurzamen

Het verduurzamen van je vakantiepark is in de basis tweeledig. Allereerst bespaart het je op de lange termijn een hoop geld, maar nog belangrijker, is de accreditatie die je ervoor krijgt toegewezen en het beeld dat je wilt uitstralen richting je bezoekers. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het in de huidige tijd extreem belangrijk is om te laten zien dat ook jij als park bijdraagt aan het verlagen van de uitstoot van CO2. Het belang van verduurzamen is dus zowel voor je imago ontzettend goed, alsmede ook voor je eigen portemonnee. Hoe dit exact zit en hoe jij als eigenaar jouw park kunt verduurzamen, vertellen we je in de volgende alinea.


Hoe draagt Villatent haar steentje bij aan duurzame vakantie?

Wanneer je ervoor kiest om met het gezin naar de glamping te gaan, dan is Villatent.nl de aangewezen partij om een luxe cottage te huren. Villatent maakt gebruik van hoogwaardige materialen, die allemaal op verantwoorde wijze zijn gewonnen. Daarbij wordt er ook kritisch gekeken naar het gehele productieproces, waardoor de uitstoot van het maken van hun tenten tot het minimum wordt beperkt. Naast de tenten zelf, zorgen ze er ook voor dat het de gasten aan niets ontbreekt om hun afval op een verantwoorde manier, gescheiden te kunnen weggooien. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het milieu nauwelijks tot niet wordt belast, waarvoor ze ook regelmatig worden beloond.


Hoe kun jij je park verduurzamen?

Waar Villatent natuurlijk veelal accommodaties verhuurt, is er als parkeigenaar natuurlijk nog veel meer mogelijk om je park te verduurzamen. Begin bijvoorbeeld eens met een energieneutraal park, wat inhoudt dat ze zelf de stroom opwekken door middel van zonnepanelen en alle huisjes en tenten voorzien van een elektrische boiler, zodat er ook geen gas nodig is om deze te verwarmen. Aan de voorkant, dus voor je gast, is het aan te raden voldoende afvalbakken te plaatsen, zodat ze hun afval keurig weg kunnen gooien. Omdat de meeste parken gelegen zijn in de natuur, is het ook aan jou de taak om deze natuur in goede staat te houden. Zorg er dus voor dat je regelmatig onderhoud laat plegen of gaat samenwerken met lokale partners en natuurbeschermingsorganisaties om de flora en fauna te beschermen.

Trefwoorden: vakantiepark, accommodatie, villatent

CELTH

Trendrapport

||| Nieuws |||

11/12/23
Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen aankleding Amsterdam 750 slinger
Zo'n 70 creatieve Amsterdamse bureaus pitchten hun idee voor de feestelijke aankleding van de stad tijdens het jubileumjaar 750, waarbij de '750-slinger' van Liebe Leute en Lowres Creative Studio als winnaar werd gekozen.
11/12/23
Exclusief voor leden
Beleid Utrecht recreatie: groen groeit mee
Brede welvaart en bestaanszekerheid is voor iedereen het uitgangspunt. De focus ligt op betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving, toekomstbestendige werkgelegenheid en een hoge kwaliteit van leven. Recreatie is aangesloten bij ‘gezonde leefomgeving.’ Probleem, Utrecht kan dat niet doen zonder het Rijk.
08/12/23
Exclusief voor leden
Forse groei in vakantieboekingen
Nederlanders hebben heel veel zin in vakantie. De boekingen lopen flink voor op vorig jaar. Dat blijkt uit zowel de ANVR-GfK boekingscijfers als ook een rondgang van de Telegraaf langs touroperators. Daaruit blijkt een flinke belangstelling voor intercontinentale kerstvakanties.
07/12/23
Exclusief voor leden
Horeca ondertekent convenant preventie gehoorschade
Het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek is op 6 december ondertekend door de betrokken partners, waaronder nieuwe toetreders Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT).
07/12/23
Aantal campers blijft maar groeien, tekort aan camperplaatsen
Het aantal in Nederland geregistreerde campers blijft maar groeien. Tussen september 2022 en augustus 2023 groeide dat aantal van 176.000 naar 187.466. Dat levert wel een tekort aan camperplaatsen op.
07/12/23
Exclusief voor leden
De meest leerzame uitjes en musea van Nederland
Safaripark Beekse Bergen en het Herinneringscentrum Westerbork zijn de meest leerzame uitjes en musea van Nederland. Op leerzame aspecten concurreren dierentuinen in toenemende mate met musea.
07/12/23
Light Safari met duizenden verlichte dieren en planten
Gisteren is in Safaripark Beekse Bergen de Light Safari geopend. Dat is een twee kilometer lange wandelroute langs levensgrote lichtgevende dieren. Het is voor het eerst dat het Safaripark een dergelijk grootschalig winterevenement organiseert.
06/12/23
Exclusief voor leden
Vergunningen voor Vakantiepark Prinsenmeer van Oostappen ingetrokken en geweigerd
B&W van de Brabantse gemeente Asten hebben besloten om de lopende vergunningen van Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel in te trekken en de aangevraagde vergunning voor het exploiteren van een vakantiepark te weigeren. Aanleiding is een Bibob-onderzoek.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...