Geplaatst op: 21-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

WK zeilen activatie voor watersporten

WK zeilen activatie voor watersporten
Kaartenactie voor WK Zeilen.

Deze zomer staat de haven van Scheveningen volledig in het teken van het Allianz WK Zeilen. Daarbij strijkt van 10 t/m 20 augustus het Festival aan Zee neer op het strand. Je vindt er allerlei watersport gerelateerde activiteiten en clinics waar de bezoeker aan mee kan doen.


Op de medal race dagen zijn de wedstrijden te zien op het grote scherm op het podium en ook de prijsuitreikingen van het Allianz WK Zeilen zijn op het terrein van Festival aan Zee. Naast de activiteiten die het Watersportverbond verzorgt met Optimist on Tour en Clean up on Tour zijn er ook andere organisaties en watersportverenigingen die tijdens Festival aan Zee op het strand van Scheveningen gratis demo's, clinics en watersportactiviteiten verzorgen. Wij hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht!


Kaartje sturen

In de tent bij Optimist on Tour vind je ook de unieke Allianz WK Zeilen kaarten waarmee je jouw favoriete sporter succes kunt wensen voor het WK of waarmee je iemand uit kunt nodigen om samen naar Den Haag te gaan. Je kunt ook je eigen medal race watch party organiseren en de kaart als uitnodiging versturen om samen naar de live stream van de medal races te gaan kijken.

 

Seahiking nieuwe sport

Tijdens Festival aan Zee kun je een van de nieuwste watersporten van Nederland ervaren: Seahiking is veilig, laagdrempelig en kan je – golven of geen golven – bijna 365 dagen per jaar doen. Seahiking is functioneel spelen in zee voor volwassenen. Dankzij de dynamiek van het water bouw je met seahiking op alle fronten aan je fysieke én je mentale gezondheid. Als seahiker leer je de zee lezen en veelzijdig op haar te reageren. Sinds mei 2023 bieden meerdere locaties in Nederland de sport seahiking aan en tijdens Festival aan Zee kun je het op het strand van Scheveningen elke dag uitproberen.


De Nederlandse Kitesurf Vereniging verzorgt diverse clinics en demo's 

De Nederlandse Kitesurfvereniging organiseert voor belangstellenden diverse activiteiten op 18, 19 en 20 augustus. Geïnteresseerden in deze stoere, extreme sport zijn welkom om de kracht van een powerkite te ervaren tijdens een powerkiteclinic. Daarnaast kunnen degenen die al kunnen kitesurfen een interessante workshop voor gevorderden volgen: over kitesurfen op de soms zeer uitdagende, ruige Noordzee. 

Op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 geven gevorderde en professionele kitesurfers een demo in de grote waterbak. Met behulp van een lier op hun Foil-kiteboard door de waterbak 'racen'.


Meedoen met een beperking

Tijdens het Allianz WK Zeilen brengt Roeivereniging Rijnland het aangepast Roeien onder de aandacht. Ook voor mensen met een beperking biedt de watersport immers talrijke mogelijkheden. Op 11 augustus komen ze naar Scheveningen en op 16 augustus zijn ze aanwezig op het Braassemermeer met een aangepaste roeiboot. "Kun je zitten? Dan kun je roeien”, is het motto van de club uit Leidschendam-Voorburg. "Roeien is een fantastische sport voor mensen met een fysieke beperking, samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band. Met begeleiders die allemaal roeiers zijn, en aanpassingen en hulpmiddelen afhankelijk van de beperking, is het een feest om op het water te zijn”, aldus Ali Viets van Roeivereniging Rijnland, Leidschendam-Voorburg.


De vereniging heeft op dit moment 15 leden met een beperking die wekelijks komen roeien. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme waarmee geroeid wordt en hun plezier om op het water te zijn. Afhankelijk van de beperking zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het roeien zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Denk aan extra hulpmiddelen zoals een zitje met rugleuning in de boot of de speciale tillift op de wal. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.


Ook bij Optimist on Tour op Scheveningen kunnen kinderen met een beperking gratis kennismaken met diverse watersporten en de verschillende aspecten van water. Midden op het strand wordt een waterbassin ingegraven voor allerlei watersport activiteiten.


Het Watersportverbond werkt hierbij samen met Sailwise en Sailability, experts op het gebied van aangepast zeilen en lokale watersportverenigingen. In de voorbereiding en tijdens het evenement houden we hier rekening mee, waardoor kinderen gebruik kunnen maken van het juiste materiaal en vervolgens kunnen doorstromen naar het aanbod bij lokale verenigingen of andere watersport aanbieders.


Trefwoorden: watersport, WK, Den Haag, Scheveningen

CELTH
 


||| Nieuws |||

05/04/24
Exclusief voor leden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen
Op donderdag 28 maart hebben de veertien gemeenten van het Friese vasteland, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het oeverbeheer in Fryslân. Zo is duidelijk wie voor het beheer van de 1.760 kilometer aan oevers langs de Friese vaarwegen verantwoordelijk is.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
11/03/24
Exclusief voor leden
Watersporters nieuwsgierig naar ombouw elektrische of hybride motoren
Van 6 tot en met 10 maart stond het WTC Expo in Leeuwarden in het teken van de watersport tijdens Boot Holland 2024. Duizenden watersportliefhebbers kwamen naar Leeuwarden om de nieuwste trends en ontwikkelingen te ontdekken. Onder meer waren veel bezoekers nieuwsgierig naar elektrische en hybride motoren voor de boot.
28/02/24
Exclusief voor leden
Ecosysteem rond varend erfgoed onder druk
De toekomst van het Nederlands varend erfgoed staat onder druk. Dat komt omdat traditionele verdienmodellen niet meer volstaan omdat eisen van consumenten veranderen. Als de vloot in de toekomst verder krimpt, kan het hele ecosysteem van maritiem erfgoed kritische massa verliezen en verloren gaan.
18/01/24
Exclusief voor leden
Zeeland stelt Fonds Vrijetijdseconomie verder open
Het Zeeuwse investeringsfonds dat eerder alleen open stond voor bedrijven in de verblijfsrecreatie komt ook beschikbaar voor mkb-bedrijven in de dag- en waterrecreatie. De naam van het fonds is ook veranderd naar Fonds Vrijetijdseconomie Zeeland.
22/12/23
82% aangesloten waterrecreanten enigszins actief met duurzaamheid
Dit jaar heeft Waterrecreatie Nederland, net als in 2022, een enquête over duurzame waterrecreatie gehouden onder waterrecreanten en watersporters. De enquête is door 858 actieve watersporters ingevuld.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
02/11/23
Exclusief voor leden
De Stand van de Leisure
Vandaag heeft ABN AMRO haar november-editie van de Stand van de Leisure gepubliceerd. In deze editie bijzondere aandacht voor het personeelstekort dat om creatieve oplossingen vraagt

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...