Geplaatst op: 21-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

WK zeilen activatie voor watersporten

WK zeilen activatie voor watersporten
Kaartenactie voor WK Zeilen.

Deze zomer staat de haven van Scheveningen volledig in het teken van het Allianz WK Zeilen. Daarbij strijkt van 10 t/m 20 augustus het Festival aan Zee neer op het strand. Je vindt er allerlei watersport gerelateerde activiteiten en clinics waar de bezoeker aan mee kan doen.


Op de medal race dagen zijn de wedstrijden te zien op het grote scherm op het podium en ook de prijsuitreikingen van het Allianz WK Zeilen zijn op het terrein van Festival aan Zee. Naast de activiteiten die het Watersportverbond verzorgt met Optimist on Tour en Clean up on Tour zijn er ook andere organisaties en watersportverenigingen die tijdens Festival aan Zee op het strand van Scheveningen gratis demo's, clinics en watersportactiviteiten verzorgen. Wij hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht!


Kaartje sturen

In de tent bij Optimist on Tour vind je ook de unieke Allianz WK Zeilen kaarten waarmee je jouw favoriete sporter succes kunt wensen voor het WK of waarmee je iemand uit kunt nodigen om samen naar Den Haag te gaan. Je kunt ook je eigen medal race watch party organiseren en de kaart als uitnodiging versturen om samen naar de live stream van de medal races te gaan kijken.

 

Seahiking nieuwe sport

Tijdens Festival aan Zee kun je een van de nieuwste watersporten van Nederland ervaren: Seahiking is veilig, laagdrempelig en kan je – golven of geen golven – bijna 365 dagen per jaar doen. Seahiking is functioneel spelen in zee voor volwassenen. Dankzij de dynamiek van het water bouw je met seahiking op alle fronten aan je fysieke én je mentale gezondheid. Als seahiker leer je de zee lezen en veelzijdig op haar te reageren. Sinds mei 2023 bieden meerdere locaties in Nederland de sport seahiking aan en tijdens Festival aan Zee kun je het op het strand van Scheveningen elke dag uitproberen.


De Nederlandse Kitesurf Vereniging verzorgt diverse clinics en demo's 

De Nederlandse Kitesurfvereniging organiseert voor belangstellenden diverse activiteiten op 18, 19 en 20 augustus. Geïnteresseerden in deze stoere, extreme sport zijn welkom om de kracht van een powerkite te ervaren tijdens een powerkiteclinic. Daarnaast kunnen degenen die al kunnen kitesurfen een interessante workshop voor gevorderden volgen: over kitesurfen op de soms zeer uitdagende, ruige Noordzee. 

Op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 geven gevorderde en professionele kitesurfers een demo in de grote waterbak. Met behulp van een lier op hun Foil-kiteboard door de waterbak 'racen'.


Meedoen met een beperking

Tijdens het Allianz WK Zeilen brengt Roeivereniging Rijnland het aangepast Roeien onder de aandacht. Ook voor mensen met een beperking biedt de watersport immers talrijke mogelijkheden. Op 11 augustus komen ze naar Scheveningen en op 16 augustus zijn ze aanwezig op het Braassemermeer met een aangepaste roeiboot. "Kun je zitten? Dan kun je roeien”, is het motto van de club uit Leidschendam-Voorburg. "Roeien is een fantastische sport voor mensen met een fysieke beperking, samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band. Met begeleiders die allemaal roeiers zijn, en aanpassingen en hulpmiddelen afhankelijk van de beperking, is het een feest om op het water te zijn”, aldus Ali Viets van Roeivereniging Rijnland, Leidschendam-Voorburg.


De vereniging heeft op dit moment 15 leden met een beperking die wekelijks komen roeien. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme waarmee geroeid wordt en hun plezier om op het water te zijn. Afhankelijk van de beperking zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het roeien zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Denk aan extra hulpmiddelen zoals een zitje met rugleuning in de boot of de speciale tillift op de wal. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.


Ook bij Optimist on Tour op Scheveningen kunnen kinderen met een beperking gratis kennismaken met diverse watersporten en de verschillende aspecten van water. Midden op het strand wordt een waterbassin ingegraven voor allerlei watersport activiteiten.


Het Watersportverbond werkt hierbij samen met Sailwise en Sailability, experts op het gebied van aangepast zeilen en lokale watersportverenigingen. In de voorbereiding en tijdens het evenement houden we hier rekening mee, waardoor kinderen gebruik kunnen maken van het juiste materiaal en vervolgens kunnen doorstromen naar het aanbod bij lokale verenigingen of andere watersport aanbieders.


Trefwoorden: watersport, WK, Den Haag, Scheveningen

CELTH
 


||| Nieuws |||

15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
12/04/24
Firstmate Hospitality Consultants Onthult de goedkoopste tot de duurste terrassteden
Firstgate Hospitality Consultants heeft onderzoek gedaan naar de prijzen op terrassen.
11/04/24
Exclusief voor leden
ING verwacht beperkte groei voor horeca
Voor 2024 verwacht ING Research voor de meeste bedrijfssectoren een lichte groei. Voor de horeca is de verwachting dat de volumes dit jaar beperkt toenemen.
05/04/24
Al 25 jaar een eerlijker verdienmodel bij Bedandbreakfast.nl
Bedandbreakfast.nl heeft haar Nederlandse en Europese website compleet vernieuwd. Dat leverde direct al meer reserveringen op. Een mooi verjaardagscadeautje voor deze organisatie die dit jaar 25 jaar bestaat en nog steeds geen commissie rekent.
29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...