Geplaatst op: 04-08-2023
Auteur: Klaas van Erp
Maas RBM
Publicatie: R&T 2023-3

De drijvende kracht achter de recreatie

De drijvende kracht achter de recreatie

In de ruim 40 jaren dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij actief is in het taxeren, aan- en verkopen van recreatie- en watersportbedrijven, heeft deze markt van allerlei ontwikkelingen doorgemaakt.

Vandaag (1 juni) zijn we met diverse adviesbureaus in overleg geweest over de watersport- en recreatiesector. Aanwezig waren Stellicher Advocaten, Alfa Accountants, Facet Ruimtedenkers in recreatie, Leisure Brains, Prosuco en Vrolijks Blue Progress. Alle adviesbureaus die hun sporen dik verdiend hebben in de recreatie- en watersportsector.

En wat zijn nou betere omstandigheden dan zeilend op een Skûtsje door Friesland met deskundigen van gedachten te wisselen over de sector? Een professioneel team van Skûtsje De Verwisseling (https://skutsjeverwisseling.nl/) heeft ons laten kennismaken met een oervorm van zeilen en te genieten van de Friese wateren.

Alle adviseurs waren het er unaniem over eens dat de recreatie en watersport enorme leuke sectoren zijn om werkzaam in te zijn en dat de sectoren zich blijvend ontwikkelen. Getuige ook de drukke agenda’s van de verschillende adviseurs. En vanwege de stabiele consumentenbestedingen in de recreatie en watersport is de verwachting dat het komende jaren niet veel rustiger zal gaan worden.

Uiteraard liggen er voor de recreatie en watersport ook de nodige uitdagingen te wachten. Te denken valt onder andere aan de nieuwe Omgevingswet die wellicht 1 januari 2024 eindelijk van kracht wordt, de ruimtevraag in Nederland ten behoeve van recreatie en watersport, stikstof en de transformatie van campings naar recreatieparken, etc. etc. Allemaal zaken waar deze adviseurs niet voor terugdeinzen.

Maar bovenal was de zeildag een erg leuke dag! Allemaal deskundige adviseurs die met twee poten op de grond staan en die een hoop gezelligheid met zich meebrengen.

Ook eens praten over de markt?
Mail of bel ons: info@maasrbm.nl/ Klaas van Erp
06-53424147
Maas recreatie bedrijfsmakelaardij
www.maasrbm.nl

Trefwoorden: watersport, verblijfsrecreatie

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
16/05/24
Bijzondere mijlpaal: 200 stranden en jachthavens voeren de Blauwe Vlag in 2024
Dit jaar hebben maar liefst 200 bedrijven de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnenstranden. De afgelopen jaren groeit vooral het aantal Blauwe Vlaggen bij jachthavens
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
05/04/24
Exclusief voor leden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen
Op donderdag 28 maart hebben de veertien gemeenten van het Friese vasteland, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het oeverbeheer in Fryslân. Zo is duidelijk wie voor het beheer van de 1.760 kilometer aan oevers langs de Friese vaarwegen verantwoordelijk is.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
11/03/24
Exclusief voor leden
Watersporters nieuwsgierig naar ombouw elektrische of hybride motoren
Van 6 tot en met 10 maart stond het WTC Expo in Leeuwarden in het teken van de watersport tijdens Boot Holland 2024. Duizenden watersportliefhebbers kwamen naar Leeuwarden om de nieuwste trends en ontwikkelingen te ontdekken. Onder meer waren veel bezoekers nieuwsgierig naar elektrische en hybride motoren voor de boot.
28/02/24
Exclusief voor leden
Ecosysteem rond varend erfgoed onder druk
De toekomst van het Nederlands varend erfgoed staat onder druk. Dat komt omdat traditionele verdienmodellen niet meer volstaan omdat eisen van consumenten veranderen. Als de vloot in de toekomst verder krimpt, kan het hele ecosysteem van maritiem erfgoed kritische massa verliezen en verloren gaan.
18/01/24
Exclusief voor leden
Zeeland stelt Fonds Vrijetijdseconomie verder open
Het Zeeuwse investeringsfonds dat eerder alleen open stond voor bedrijven in de verblijfsrecreatie komt ook beschikbaar voor mkb-bedrijven in de dag- en waterrecreatie. De naam van het fonds is ook veranderd naar Fonds Vrijetijdseconomie Zeeland.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...