Geplaatst op: 17-05-2023
Auteur: Marc Gerlings

Nederlandse start-up Flowings wil vliegen met lege jets voorkomen

Nederlandse start-up Flowings wil vliegen met lege jets voorkomen
Floris van den Ende. Foto: Flowings

Prive-jets hebben een slechte naam. Het zijn kleine vliegtuigen met relatief veel vliegbewegingen en waarbij de terugvlucht vaak leeg is. De Nederlandse start-up Flowing biedt een platform waardoor de bezettingsgraad flink omhoog kan. Investeerder Jan Willem Broekhoven steekt geld in de start-up. Floris van den Ende bedacht Flowings.


De vraag naar privé te boeken vliegtuigen is enorm toegenomen. Het aanbod is in 20 jaar tijd verdubbeld. Een Amerikaans onderzoeksrapport meldt dat er 5,3 miljoen vluchten met deze toestellen zijn uitgevoerd in 2022. Dat is overigens slechts 4 procent van alle luchtvaartactiviteiten in de wereld maar doorgerekend naar uitstoot per passagier scoren de privé-jets heel slecht. Schiphol gaat zelfs voor een verbod op dit type luchtvaart. Het past niet bij de duurzame ambities van Nederlands grootste luchthaven. Dit verkeer zorgt voor onevenredig veel geluidsoverlast en CO2 uitstoot per passagier, ongeveer 20 keer zo veel CO2 in vergelijking tot een lijnvlucht) Van deze vluchten is 30-50% vakantievluchten naar bestemmingen als Ibiza, Cannes en Innsbruck. Naar de meest gevlogen bestemmingen met privéjets zijn bovendien voldoende lijndiensten beschikbaar. In dat perspectief is het gewaagd van de Nederlandse start-up Flowing om met een boekingsplatform te komen. Lees verder >>>

Dit artikel is exclusief voor leden van het NRIT Media Vrijetijdsplatform.
Het complete artikel lezen? Log dan in of word lid.
E-mailadres:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? - Lid of abonnee en nog niet geregistreerd?

Geen lid van het NRIT Media Vrijetijdsplatform? Word hier lid

 Proeflidmaatschap
NRIT Media Vrijetijdsplatform
Jaarlidmaatschap
NRIT Media Vrijetijdsplatform
Bedrijfslidmaatschap
NRIT Media Vrijetijdsplatform

Stopt automatisch
Compleet individueel
lidmaatschap
Compleet bedrijfs-lidmaatschap
Lidmaatschap NRIT Media Vrijetijdsplatform90 dagen365 dagen365 dagen
Onbeperkt digitaal toegang tot alle content Kennisbank
Nieuwsbrief NRIT Actueel
Recreatie & Toerisme
Vrijetijdstudies
Toegang zonder inloggen
€ 45,-
€ 165,75 per jaarVanaf € 331,50 per jaar
Probeer nu
Bestel nu
Bestel nu
Trefwoorden: prive jet, vliegen, luchtvaart, platform, boeking, Broekhoven, Floris van den Ende

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • CELTH       
  Trendrapport

  ||| Nieuws |||

  01/12/23
  Bruine vloot krijgt scherpe controle voor 1 april 2024
  Alle zeilende passagiersschepen in de historische zeilvloot worden vóór 1 april 2024 aanvullend ...
  30/11/23
  Haalbaarheidsonderzoek dataportaal toerisme in Limburg
  In opdracht van de gemeenten, Provincie Limburg en branchevertegenwoordigers in toerisme en recreatie, werken de Samenwerkende VVV’s in Limburg aan het inrichten van een dataportaal voor de vrijetijdsector in Limburg.
  29/11/23
  Legalisering van online gokken in Nederland: stap voor stap
  Online gokken is een onderwerp dat de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen in Nederland. Sinds de nieuwe wetgeving is online gokken legaal in Nederland voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  29/11/23
  Exclusief voor leden
   Vernieuwing Handreiking Roerend Religieus Erfgoed
  Museum Catharijneconvent herontwikkelde de Handreiking Roerend Religieus Erfgoed. Deze aanvullende richtlijnen zijn een toevoeging aan de in 2011 gepubliceerde Handreiking Roerend Religieus Erfgoed en bevatten nieuwe kaders die passen bij de actuele situatie.
  27/11/23
  Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
  Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
  24/11/23
  Toerisme Vlaanderen en VisitScotland hernieuwen samenwerking
  Toerisme Vlaanderen en VisitScotland, de toerismeorganisaties van Vlaanderen en Schotland, hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide organisaties engageren zich om hun respectievelijke toeristische bestemmingen op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen.
  21/11/23
  Exclusief voor leden
  Budget Erfgoedwet verruimd naar 36,4 miljoen euro voor Fair Pay
  Het Fair Pay programma voor eerlijke beloning van cultuurmakers wordt verhoogd naar 36,4 miljoen euro. Op 1 augustus ontstond een stormloop van honderden projecten op de subsidiepot. Makers krijgen vaak geen goede prijs voor hun werk of optreden.
  20/11/23
  Westerscheldetunnel in 2025 tolvrij voor personenverkeer
  Voor toeristen maakt de tol in de Westerscheldetunnel niet zoveel uit. Voor Nederlanders en de regio was het een duur ritje door de tunnel. Goed nieuws, waarschijnlijk ook voor de toeristische sector, vanaf 2025 is de Westerscheldetunnel gratis.