Geplaatst op: 16-05-2023
Auteur: Bas de Groot

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

De afgelopen jaren is er een groeiende populariteit te zien van vakanties in eigen land. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan, in plaats van naar het buitenland te reizen. Dit is mede te danken aan de vele voordelen die vakantie in eigen land met zich meebrengt, zoals financiële voordelen, gemak en comfort, toenemende waardering voor de eigen omgeving en cultuur en duurzaamheid. 


Uiteraard heeft ook het begin van 2019 een belangrijke rol gespeeld, waarin we natuurlijk noodgedwongen in eigen land moesten blijven. Met de steeds langere en ook warmere zomers, is het dus ook niet zo heel gek dat we steeds vaker kiezen voor de prachtige stranden van onder andere Scheveningen, Noordwijk en ook Zeeland.


De reden waarom vakantie in eigen land populair is

Eén van de belangrijkste redenen waarom vakantie in eigen land populair blijft, zijn de financiële voordelen. Een vakantie in eigen land is vaak goedkoper dan een vakantie naar het buitenland, vooral als het gaat om reiskosten. Bovendien kunnen mensen ervoor kiezen om te verblijven in goedkopere accommodaties, zoals campings of bed and breakfasts. Ook zijn er vaak genoeg mogelijkheden voor goedkope uitjes en activiteiten in eigen land. Toch is het wel belangrijk om je reisverzekering na te kijken, ook in eigen land kun je hier namelijk een beroep op moeten doen. Gelukkig is online reisverzekering vergelijken vandaag de dag vrij eenvoudig, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je tijdens je vakantie zelf voor eventuele kosten moet opdraaien wanneer je koffer kwijt raakt of er iets anders vervelends gebeurt.


Populaire bestemmingen in eigen land

Nederland heeft veel populaire toeristische bestemmingen en trekpleisters. Denk aan de bruisende steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, waar veel te zien en te doen is, zoals musea, theaters, winkels en restaurants. Ook zijn de kustgebieden, zoals Scheveningen en Zandvoort, erg populair, vooral in de zomermaanden. Andere bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Keukenhof, de Efteling en de Zaanse Schans. Kortom, genoeg te beleven dus. Wel is het aan te raden om in het hoogseizoen tijdig te vertrekken en indien nodig, ook alvast je tickets te bemachtigen. Zo voorkom je dat je in een lange rij moet staan of zelfs helemaal geen toegang meer hebt.

 

Handige tips

Dat vakantie in eigen land ongekend populair is geworden en ook is gebleven, blijkt wel uit de cijfers. Om er dan ook voor te zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van je verblijf, hebben we nog een aantal handige tips voor je. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de planning op orde hebt en je verzekeringen hebt geregeld. Ook in eigen land kan er natuurlijk iets gebeuren. Zorg er daarom voor dat je je reis- en annuleringsverzekering vooraf online via Pricewise vergelijkt, zodat je verzekerd bent van de juiste dekking. Zorg ook dat je alvast de belangrijkste uitstapjes plant, zodat jullie hier tijdens je verblijf niet over na hoeven te denken. Uiteraard hoef je geen planning van dag tot dag te maken, maar een dagje naar het strand is wel handig om vooraf even in de agenda te zetten.

Trefwoorden: vakantie, eigen land, Nederland

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

09/06/23
Exclusief voor leden
Arriva ziet kans voor internationale treinverbinding Groningen - Amsterdam
OV-vervoerder Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2026 de internationale treinverbinding tussen Groningen en Parijs te rijden. Met deze treindienst speelt het vervoersbedrijf in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer op afstanden tot rond de 500 km. Door regelgeving moest Arriva deze wens vroeg bekendmaken.
09/06/23
Divi Resorts maakt schoolontbijt mogelijk
Het Aruba ontbijtproject is op 1 juni van start gegaan en wordt mogelijk gemaakt door Divi Resorts, dat met een 7-tal hotels in de Caribbean betrokken is bij de lokale gemeenschappen. Het initiatief valt onder het Divi Cares programma.
07/06/23
Datalandschap Wegwijzer gepresenteerd
Gisteren is op de LDA Kennisdag de ‘Datalandschap Wegwijzer’ gepresenteerd. In deze publicatie van de Landelijke Data Alliantie zijn rond drie thema’s de belangrijkste databronnen opgenomen.
07/06/23
Corendon mismatch label voor kleinschalige vakanties
Toeristenreus Corendon en kleinschalige vakanties, dat lijkt een vreemde match. Toch probeert Corendon dat maar het oude label voor dit type vakanties Karin’s Choice wordt ingeruild voor de merknaam By June.
06/06/23
Exclusief voor leden
Tour de France belangrijk voor campings
In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France van 2023 heeft aanbieder van kampeeraccommodaties Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping.
05/06/23
Exclusief voor leden
Reissommen stijgen met paar honderd euro
Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn vakantiegeld dit jaar daadwerkelijk voor de vakantie. Bijna de helft heeft die echter nog niet geboekt, meent boekingssite Zoover op basis van eigen data. Dat kan te maken hebben met de gestegen reissommen, die gemiddeld een paar honderd hoger ligt dan vorig jaar.
01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.

||| Agenda |||

04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...