Geplaatst op: 08-05-2023
Auteur: Marc Gerlings

VVV inspiratiepunt Gemert-Bakel twee keer zo groot

VVV inspiratiepunt Gemert-Bakel twee keer zo groot
Veel beleving in vernieuwd VVV-inspiratiepunt. Foto: Kuppens fotografie - VVV Gemert.

Wethouder Martien Bankers heeft samen met Bert Mickers, voorzitter van de VVV Gemert-Bakel de vernieuwde VVV in Gemert geopend. De VVV is meer dan twee keer zo groot geworden doordat ook een deel van het gemeentehuis bij het nieuwe inspiratiepunt getrokken is.

 

In het inspiratiepunt vinden bezoekers voortaan verhalen over Gemert-Bakel en krijgen ze tips om deze verhalen zelf te gaan ontdekken.  In het VVV Inspiratiepunt zijn veel beelden uit de omgeving te zien. Bij binnenkomst wordt de bezoeker direct ondergedompeld in het verhaal van Gemert Vorstendom. Door het openen van Gemertse luikjes krijg je de verhalen te zien over de historie van Gemert en het kasteel. Een stukje verderop is een beeld te zien van Ridder Rutger (van Ghemert) die je via een luisterhoorn meeneemt in zijn verhaal. En met een VR-bril kun je terug naar de 17e eeuw en ben je toeschouwer in een heuse rechtszaak uit die tijd.

 

Boerenleven

Maar er is meer te zien. Op een natuurwand kun je panelen met natuurgebieden omdraaien en krijg je op een beeldscherm meer informatie over de natuur. Op een touchscreen kun je door routes heen bladeren. Het thema Boerenleven toont objecten (onder andere uit het Boerenbondsmuseum) die te maken hebben met dit thema en geeft op een interactieve manier tips om dit zelf te gaan ontdekken. Op een grote Land van de Peel tafel zie je hoogtepunten om te bezoeken in de Peel. Over de tafel loopt de Peelrandbreuk en krijg je uitleg over dit bijzondere geologische verschijnsel.

 

Meer verkennen is meer besteden

Wethouder Bankers is trots op het nieuwe inspiratiepunt: "Dit biedt bezoekers zonder twijfel veel inspiratie om onze gemeente en de bredere regio te gaan verkennen. Het doel is dat bezoekers meer van de omgeving gaan verkennen, daardoor meer besteden en een positieve indruk krijgen van alles wat we in Gemert-Bakel te bieden hebben.” Bert Mickers (voorzitter VVV Gemert-Bakel) vult aan: "Dankzij steun van de gemeente en tal van andere partijen en onze vrijwilligers hebben we een eigentijds inspiratiepunt kunnen realiseren. Het eerste inspiratiepunt in Brabant. We nodigen inwoners en gasten van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen en zich te laten inspireren.”

 

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt Gemert-Bakel is mogelijk gemaakt door de gemeente Gemert-Bakel, waterschap Aa en Maas, Rabobank, Boerenbondsmuseum, kasteel Gemert, BIZ Ondernemers Centrum Gemert en VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel. Firma Bruns uit Bergeijk heeft het inspiratiepunt gebouwd.

 

Trefwoorden: VVV, inspiratiepunt, gemeentehuis, toerisme, recreatie, marketing, gastvrijheid, kasteel

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

04/10/23
Beekse Bergen start met ‘Light Safari’ in de wintermaanden
Safaripark Beekse Bergen organiseert bijzondere avondopeningen in de winter: de Light Safari. Bezoekers lopen via een speciale wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari.
04/10/23
Meer omzet maar minder boekingen voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Hoe heeft de Nederlandse verblijfsrecreatie qua boekingen en omzet het deze zomer gedaan? Als eerste komt Stratech met resultaten uit haar boekingsmonitor. En die zijn door het matige en wisselvallige weer licht tegenvallend met minder boekingen maar gelukkig wel meer omzet.
04/10/23
Exclusief voor leden
Avalon wint Best Rides of the Year
Attractiepark Toverland heeft tijdens de vakbeurs IAAPA Expo Europe in Wenen twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.
04/10/23
Exclusief voor leden
Bezit van caravan of kampeerauto groeit sterk onder jongere doelgroep
Het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen is sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Dat melden Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en Jaarbeurs naar aanleiding van de start van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.
03/10/23
Exclusief voor leden
Afvalfonds Verpakkingen omarmt sector leisure
Bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie.
03/10/23
Exclusief voor leden
Rebranding Saudia in teken digitale transformatie
Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, onthulde haar nieuwe merkidentiteit. Deze nieuwe identiteit is in lijn met een breder strategisch digitaal transformatieplan gericht op het versterken van de ondersteuning van de luchtvaartmaatschappij voor de nationale ambitie Vision 2030.
03/10/23
Belangstelling voor failliet Vacansoleil
Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.
02/10/23
Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was.

||| Agenda |||

04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...
23/10/23 t/m 24-10-23
23/10/23 t/m 24-10-23: Glamping 2-Daagse
Pleisureworld organiseert op 23 en 24 oktober een Glamping 2-Daagse. De reis trekt in twee dagen tij...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...