Systeem van aanbetalingen in de reisbranche hoeft niet op de helling
ANVR en VvKR reageren verheugd
Het is onwenselijk het systeem van aanbetalen van reizen door consumenten te veranderen. In normale tijden zijn consumenten voldoende beschermd en in tijden van crisis werken tijdelijke maatregelen van de overheid. Het wijzigen of afschaffen van dit systeem brengt reisorganisaties in grote liquide problemen en ook consumenten zijn er niet bij gebaat.Uit een door Panteia in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd onderzoek blijkt dat er geen noodzaak is om extra financiële maatregelen te treff...
Dit artikel is exclusief voor leden van het NRIT Media Vrijetijdsplatform. Het complete artikel lezen? Log dan in of word lid.
Trefwoorden: beleid, reisbranche, onderzoek, reisbedrijven, financiering, omzet, kosten, garanties, consumenten, aanbetaling,
|
|
22/09/23
Op de startbaan ziet het er nog klein uit maar de drone met waterstof als brandstof kan het pad vrijmaken voor échte vluchten. Waterstof lijkt voor Rotterdam The Hague Airport een snellere optie voor de ontwikkeling van duurzaam vliegen dan een vliegtuig gevuld met zware batterijen.
|
19/09/23
De Coalitie Anders Reizen onderzocht hoe grote Nederlandse werkgevers het reizen van hun medewerkers vergoeden én beïnvloeden. Een omslag naar duurzaam reizen lijkt te lukken.
|
08/09/23
De inflatie beperkt de koopkracht van je gasten. De daling van de inflatie is ingezet en economisch gezien lijkt het de goede kant op te gaan. Maar de beleving van hoge inflatie zit nog in de hoofden van de consument en dat kan toch leiden tot het beperken van de uitgave in een attractie- of vakantiepark.
|
07/09/23
Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.
|
29/08/23
Toeristen hebben in 2022 in totaal 95,8 miljard euro in de Nederlandse economie besteed. Dat is alweer meer dan in 2019 toen die bestedingen op 90,8 miljard lagen. Toerisme is goed voor 3,7% van de Nederlandse economie. Ook de werkgelegenheid is bijna weer op niveau.
|
18/08/23
Het Duits Verkeersbureau (DZT) zette een internationaal onderzoek op onder toeristen met als doel om de meeste geliefde bestemmingen van het land te bepalen voor 2023. Je denkt misschien aan het kasteel Neuschwanstein of Berlijn? Nee, de top 3 bestaat uit bekende attracties en attractieparken.
|
16/08/23
Nederland zit in een milde recessie. Toch zien restaurants en evenementen de bestedingen door de consument een klein beetje stijgen.
|
03/08/23
Wat vinden Nederlanders van de hoeveelheid vrije tijd die ze hebben? Het CBS doet daar al tien jaar onderzoek naar en komt met de nieuwste cijfers over 2022.
|
Momenteel geen berichten aanwezig.
|