Geplaatst op: 28-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk

Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Visualisatie toegang nieuwe Skywalk Königsstuhl NZK-Liebnau. Foto: Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern.

Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.

 

Het nieuwe platform biedt een spectaculair uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl, de grootste krijtrots. Het platform is een 185 m lange lusvormige rondweg die plaats biedt aan 1.1000 mensen. De bouw begon in de eerste helft van 2021 uit de noodzaak om de erosieprocessen bij de toegang tot de Königsstuhl te overwinnen en het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.


Bezoekerscentrum voegt multimedia toe

Op 6 april, net voor het paasweekend, wordt ook de multimediatentoonstelling in het bezoekerscentrum Nationaalpark Königsstuhl heropend. Het gehele pand is gemoderniseerd en viertentoonstellingszalen volledig opnieuw ingericht. Hier komt de bezoeker alles te weten over de dynamiek van de krijtkust, de bescherming van soorten en biodiversiteit en het unieke karakter van de nationale parken in Duitsland en wereldwijd. Er is aandacht voor actuele milieu- en klimaatbeschermingsthema’s en buiten zijn er nieuwe milieu-educatieve activiteiten. De audiotour is ook in het Nederlands beschikbaar.


Het bezoekerscentrum en daarmee de nieuw skywalk zijn goed verbonden met wandelroutes. Een bezoek aan het Nationaal Park Jasmund is goed te combineren met een wandeling langs de Hochuferweg (12 km), die een uitzicht biedt op de oude groene beukenbossen, de blauwe zee en de witte krijtkust. De hele maand april vindt de ‘Wanderfrühling’ plaats. Bezoekers kunnen het eiland tijdens het Rügense lentewandelseizoen ontdekken via de rond- of langeafstandswandelingen.

Ook de bekende Ostseeküsten Radweg, een meer dan 1140 km lange fietsroute voert langs de Skywalk Königsstuhl.


Rügen, het grootste eiland van Duitsland, biedt meer toeristische highlights. Denk aan badplaats Binz met zijn oude badhuizen en het Boomtoppenpad, en aan de oude pier van Sellin. Of een ritje met de ‘Rasender Roland’, een stoomtrein uit 1895 die de bezoekers van Putbus naar Göhren brengt.

 

Trefwoorden: toerisme, attractie, natuur, skywalk, bezoekerscentrum

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.