Geplaatst op: 24-03-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar van start

Professionalisering van de botenbranche

Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar van start

ROC Friese Poort in Sneek start met de mbo-opleiding Kandidaat Jachtmakelaar. De opleiding is een initiatief van brancheorganisatie HISWA-RECRON – ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie – en de NBMS - Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen. Zij constateerden een groeiende opleidingsbehoefte en werkten intensief samen met Friese Poort om deze opleiding te realiseren. 

De opleiding is bedoeld voor studenten van de mbo-opleiding Maritieme Techniek, voor medewerkers die al in de branche actief zijn én voor geïnteresseerden die als jachtmakelaar willen werken. "Met de opleiding professionaliseren we de botenbranche verder. Het vak jachtmakelaar vereist een goede theoretische basiskennis over het kopen en verkopen van pleziervaartuigen. Het gaat daarbij vaak om grote bedragen. Het hele proces van het makelen van boten moet daarom goed op orde zijn”, aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt en Scholing bij HISWA-RECRON. Arthur von Barnau Sythoff van de NBMS vult aan: "De opleiding bereidt kandidaten voor tot het niveau van aankomend jachtmakelaar. De kandidaten sluiten de opleiding af met een examen. Bij goed gevolg ontvangen zij een certificaat waarmee ze aspirant-lid kunnen worden van de NBMS en aan het werk kunnen gaan als Kandidaat Jachtmakelaar bij een door HISWA-RECRON erkend opleidingsbedrijf. In een praktijktraject van vier jaar groeien de kandidaten tot het niveau van Zelfstandig Jachtmakelaar. Daarna volgt een Afrondende Praktijk Toets waarmee jachtmakelaars toegang krijgen tot het register van de NBMS en zich kunnen vestigen als HISWA Certified Yachtbroker.”

De opleiding gaat dinsdag 28 maart 2023 van start bij ROC Friese Poort in Sneek, maar kan ook deels online gevolgd worden. De opleiding duurt 20 weken en is een keuzedeel binnen de mbo-opleiding Maritieme Techniek, niveau 4. Het ministerie van OC&W erkent de opleiding.

Trefwoorden: Nieuwe opleiding kandidaat jachtmakelaar

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
05/04/24
Exclusief voor leden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen
Op donderdag 28 maart hebben de veertien gemeenten van het Friese vasteland, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het oeverbeheer in Fryslân. Zo is duidelijk wie voor het beheer van de 1.760 kilometer aan oevers langs de Friese vaarwegen verantwoordelijk is.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
11/03/24
Exclusief voor leden
Watersporters nieuwsgierig naar ombouw elektrische of hybride motoren
Van 6 tot en met 10 maart stond het WTC Expo in Leeuwarden in het teken van de watersport tijdens Boot Holland 2024. Duizenden watersportliefhebbers kwamen naar Leeuwarden om de nieuwste trends en ontwikkelingen te ontdekken. Onder meer waren veel bezoekers nieuwsgierig naar elektrische en hybride motoren voor de boot.
28/02/24
Exclusief voor leden
Ecosysteem rond varend erfgoed onder druk
De toekomst van het Nederlands varend erfgoed staat onder druk. Dat komt omdat traditionele verdienmodellen niet meer volstaan omdat eisen van consumenten veranderen. Als de vloot in de toekomst verder krimpt, kan het hele ecosysteem van maritiem erfgoed kritische massa verliezen en verloren gaan.
18/01/24
Exclusief voor leden
Zeeland stelt Fonds Vrijetijdseconomie verder open
Het Zeeuwse investeringsfonds dat eerder alleen open stond voor bedrijven in de verblijfsrecreatie komt ook beschikbaar voor mkb-bedrijven in de dag- en waterrecreatie. De naam van het fonds is ook veranderd naar Fonds Vrijetijdseconomie Zeeland.
22/12/23
82% aangesloten waterrecreanten enigszins actief met duurzaamheid
Dit jaar heeft Waterrecreatie Nederland, net als in 2022, een enquête over duurzame waterrecreatie gehouden onder waterrecreanten en watersporters. De enquête is door 858 actieve watersporters ingevuld.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...