Geplaatst op: 20-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Club van Elf: attracties voor "individueel welzijn en maatschappelijke samenhang”

Club van Elf: attracties voor
Club van Elf bestaat in augustus precies 50 jaar.

Op deze ‘Internationale Dag van het Geluk’ trapt de Club van Elf ook zijn 50-jarig bestaan af met een jubileumvideo. De leden ontvangen jaarlijks rond de 25 miljoen bezoekers. De organisatie roept ook provincies op om de vrijetijdseconomie een duidelijke plaats in de nieuwe programma’s te geven.

 

Maar eerst waar de Club van Elf voor staat. "De 23 leden van de Club van Elf staan voor samen ontspannen, ontmoeten en veilig recreëren”, legt Karin Kuiper, directeur van de Club van Elf, uit. "Dit doen we door al 50 jaar een rijk aanbod aan avontuur, cultuur en natuur aan te bieden voor onze gasten. Deze mijlpaal willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, hebben we datgene waar de Club van Elf voor staat ondervangen in een feestelijke jubileumvideo.” Bekijk de video:



De Club van Elf is opgericht in augustus 1973, toen de economische crisis noodzaak voor nauwere samenwerking duidelijk maakte. De leden van de Club van Elf hebben zich sindsdien ingezet om de branche verder te professionaliseren en bewustwording te creëren voor het belang dat toerisme en recreatie hebben voor de welvaart en het welzijn van ons land.

 

Gezonde economie

Dagrecreatie zorgt niet alleen voor een sociaal en cultureel verbonden samenleving, maar ook voor economische groei en een brede welvaart. De leden van de Club van Elf bieden werkgelegenheid aan 10.000 medewerkers en zijn goed voor een omzet van bijna 750 miljoen euro.

 

"Individueel welzijn, maatschappelijke samenhang en economische betekenis zijn onze grootse pijlers”, vertelt Karin Kuiper. "Dagrecreatie is enorm belangrijk. Daarom zetten wij ons niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst in om 25 miljoen enthousiaste bezoekers op jaarbasis te faciliteren.”

 

Verdient een stevige plek op de politieke agenda

Voor de leden van de Club van Elf is fysieke ruimte én ruimte om ondernemerschap te kunnen tonen van groot belang. Daarom onderschrijft de Club het manifest 'Geef toerisme en recreatie de ruimte', dat is uitgebracht door Destinatie Nederland en Gastvrij Nederland in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. "De gastvrijheidssector verdient een plek in elk toekomstig provinciaal collegeprogramma”, aldus Karin Kuiper. "De Club van Elf zal zich dan ook inspannen om recreëren en ontmoeten op de politieke agenda te houden.”

Trefwoorden: Club van Elf, attractie, recreatie, toerisme, manifest,

CELTH
 








||| Nieuws |||

17/07/24
Exclusief voor leden
Keukenhof populair op Instagram
De Keukenhof in Lisse staat wereldwijd op de vierde plaats van meest Instagrammabel bloementuinen. Op de eerste plaats staat de Gardens by the Bay in Singapore.
15/07/24
Beekse Bergen rond project Olifantenvallei af
De Beekse Bergen heeft de ontwikkeling van de Olifantenvallei voltooid met de opening van een nieuw restaurant en een educatieve hut. De Olifantenvallei is uitgebreid tot 2 hectare om de gehele kudde, inclusief kalfjes, voldoende ruimte te geven.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
15/07/24
Exclusief voor leden
Ouwehands blij met geboorte reuzenpanda
Reuzenpanda Wu Wen beviel op vrijdagavond 12 juli 2024 weer van een jong. Moeder en haar jong verblijven in het kraamhol en maken het goed.
12/07/24
Hellendoorn vernieuwt langste rapid river van Nederland
De langste ‘rapid river’ van Nederland (480 meter) is niet alleen één van de populairste attracties van Avonturenpark Hellendoorn kreeg een opknapbeurt.
11/07/24
Efteling Danse Macabre opent op 31 oktober
De Efteling heeft de naam van de nieuwe grote attractie bekend gemaakt. Het wordt: Danse Macabre. Deze attractie vervangt het oude spookslot en open op 31 oktober. Deze spectaculaire attractie is een combinatie van een zogenaamde thrill ride en immersieve showtechniek, die nog nergens ter wereld bestaat.
09/07/24
Exclusief voor leden
Madurodam is Rotterdamser dan ooit
Op 8 juli heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het nieuwe Rotterdam gedeelte in Madurodam feestelijk geopend. Deze nieuwe toevoeging aan het park bevat gedetailleerde, iconische gebouwen op schaal, waaronder de Markthal, het Depot en de kubuswoningen.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.