Geplaatst op: 08-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

De toeristische trends en adviezen scherpen Zeeuws debat aan

Schrijf in op de 2e LOTM-uitzending 16 maart (gratis)

De toeristische trends en adviezen scherpen Zeeuws debat aan
Diana Korteweg Maris (Kenniscentrum Kusttoerisme).

Diana Korteweg Maris (Kenniscentrum Kusttoerisme) wordt geïnterviewd tijdens de tweede uitzending die LOTM en NRIT samen maken. Diana gaf aan meerdere gemeenten in Zeeland presentaties over de trends en ontwikkelingen in Zeeland. Essentieel met het oog op de verkiezingen op 15 maart want beleidsmatig verandert veel.


Ja, dat wil ik zien en schrijf me meteen in (gratis)

Het beleid zal onder invloed van grote onderwerpen zoals de stikstofcrisis en de ambities op duurzaamheid ook voor toerisme sterk veranderen. Kenniscentrum Kusttoerisme is voor veel Zeeuwse gemeenten een stevige kennispartner. Net in deze tijd vol verandering schetst Diana de veranderingen in het toerisme.

Diana meldt in het vooruit alvast over de richting van toeristische ontwikkelingen: "Natuurlijk willen gemeenten van alles weten over het aanbod in toerisme, de vraag en de economische waarde. Dat is de praktische kant. Voor beleidsmakers gaat het veel verder want zij betrekken toerisme ook op leefbaarheid en soms ook op het debat over zeer drukke locaties in Zeeland. De maatschappelijke waarde van de toeristische sector dringt door tot bij de bestuurders. Met de juiste kennis kunnen we daar goed over discussiëren. Dat debat voeren we graag.”

Tijdens het interview gaan we zeker in op de reacties van gemeenten. En welke beleidsmatige punten belangrijk worden na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Dus, schrijf je gratis in en je ontvangt de link om te kijken.

Als waardering voor je inschrijving ontvang je na de uitzending het aanvullende ‘Dossier Toerisme en de regio’.

Andere sprekers zijn Anke Arts (project Waddengastronomie, NHL Stenden), Almudena González (project Slag om Grolle, specifiek de internationale toeristische markt Spanje, Saxion) en Simon Witt (meerdere duurzaamheidsprojecten in toerisme, HZ).

Samen met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: beleid, trends, advies, gemeente, LOTM, uitzending

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.