Geplaatst op: 20-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

Uitzending Inspiratiesessie Stedelijk Toerisme verrast met perspectief

Uitzending Inspiratiesessie Stedelijk Toerisme verrast met perspectief


De opname van de Inspiratiesessie Stedelijk Toerisme is integraal te zien op het YouTube-kanaal van NRIT. Met Iris Kerst, Hildegard Assies, Marcel Bastiaansen en Yvonne van Klaarbergen. Zij kwamen stuk voor stuk met een verrassende kijk op toerisme in de stad.

De boekingen voor citytrips stijgen weer. De signalen voor groei in toerisme viel te beluisteren op de recente Vakantiebeurs. "Het gaat weer goed,” meldt dagvoorzitter Marieke van  Meurs (Inholland). Het is ook tijd voor een ander perspectief dan de economische voordelen, van meer en meer toeristen.

Iris Kerst (Programma Manager van zowel het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam en het Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism - ENSUT) wil bij het meten van economische factoren daarom inzoomen op het meten van duurzaamheid. Zij kijkt daarbij vooruit. "Generatie Z vindt duurzaamheid heel belangrijk. Hoe gaan we daar mee om.”

Hildegard Assies (directeur Breda Marketing). "Juist door corona hebben we beseft waar we staan vandaag. We hebben wel een opgave om na te denken over de toekomst. De opgave is, Breda brengt het samen. We zitten nog wel tien tot dertig jaar in transitie.” Ze pakt dat verder door in verandering van gedrag van de bezoeker.

Marcel Bastiaansen (professor toerisme en leisure bij  BUas) zoomt in op waardevol onderzoek wanneer de toerist een locatie als té rustig of té druk ervaart. Dat is gemeten in het Experience lab van BUas. De verrassing: dit onderzoek is ontwikkeld voor steden maar Marcel geeft ook de toepassing aan hoe je het bij té drukke recreatiegebieden kunt gebruiken.

Yvonne van Klaarbergen rond de inspiratiesessie af (Docent Tourism Management & Opleidingscoördinator bij Saxion). Raeven Haverkamp (Deventer Marketing) levert een bijdrage. De inzet is een praktische case hoe je met studenten een bestemming op social media neerzet en vernieuwt. Hoe is die ‘Social media boost’ ervaren? Yvonne: "Het was spannend. Je wilt als opleiding van toegevoegde waarde zijn.” Raeven: "Dat biedt ons nieuwe inzichten.”


16 maart Inspiratiesessie kansen toerisme landelijk gebied

In het drieluik van 2 online uitzendingen en het Trendcongres (20 april in Leeuwarden), vindt op 16 maart de volgende uitzending plaats. Thema: Kansen toerisme landelijk gebied. Wil je een verdieping op die Inspiratiesessie? Schrijf je alvast in en je ontvangt na de uitzending het Dossier Toerisme Landelijk Gebied.

Partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Destinatie Nederland.


Trefwoorden: Trendcongres, tourism management, stad, city, beleving, duurzaamheid, social media, visie, Breda, Deventer, Rotterdam

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.