Geplaatst op: 10-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

Magazine R&T duikt in de wereld van New Dutch

Magazine R&T duikt in de wereld van New Dutch
Magazine R&T december 2022.


Net voor Kerstmis 2022 verscheen het decembernummer van magazine R&T. Met op de voorkant het  spiegelende depot van Boijmans dat zo kenmerkend is geworden in de Rotterdamse skyline. Niet voor niks die keuze. In dit nummer gaan we uitgebreid in op die andere manier van storytelling door DMO’s van het verhaal van Nederland onder de naam New Dutch. En nog heel veel meer ...

 

De opening is voor Brigitte Ars. In het interview legt ze uit waarom ze pleit voor extra avontuur in je leven. Die lessen kun je ook vertalen naar toerisme. "Als je de drempel hebt genomen, werkt avontuur verrassend verfrissend.” Brigitte is ook docent bij BUas.

Klaas van Erp trekt je weer naar de realiteit. De overdrachtsbelasting op vastgoed in de sector gaat omhoog. Dat verandert de kijk op de prijzen.

Wil je meer weten over het verband erfgoed en bezoekers? Lees dan zeker de veranderingen die plaatsvinden in Prinsenhof in Delft. De architecten hebben hun plan af en op een slimme manier koppelen ze binnen (museum) aan buiten (de voetgangers langs het museum).

Via de horeca verdienen de toeristische sector en de attracties goed geld. Maar nu wordt het oppassen, waarschuwt Inga Blokker (FSIN). Door de getallen in dit artikel ga je opeens anders kijken naar de jongere generaties, vooral generatie Z valt op.

Gletsjers? We konden in oktober en november niet voorzien hoe zacht de winter in de Alpenlanden zou zijn. In dit artikel blikt Anke Arts op haar ervaring met een toeristisch bezoek aan gletsjer Hintertuxer.

Van het CELTH-team hebben we al veel waardevol onderzoekswerk laten zien. Dat team weet altijd weer je als vakgenoot aan het denken te zetten. Onderzoek en interpretatie, dat is mensenwerk. Juist nu is het team fors veranderd. Wie en wie doet wat? Je leest het helemaal in R&T december.

Het jaarcongres van Waterrecreatie Nederland leverde een innovatie op: de Wateratlas. Een atlas gebaseerd op data dat een verrijking is voor eerder onderzoek naar waterrecreatie. Wil je locaties op en om het water ontwikkelen. Check dan eerst die atlas en combineer mogelijkheden met bijvoorbeeld watersport of erfgoed.

De Landelijke Data Alliantie kijkt op een nieuwe manier naar herkomstlanden van inkomend toerisme. Anke ten Velde en Inge Huizinga leggen uit waarom dit een verdiepingsslag is.

Erik van Gerwen, Peter Kentie (Eindhoven) en Wilbert Lek (Rotterdam) filosoferen over de vraag hoe je het verhaal van Nederland en zijn steden vertelt. De uitkomst, het concept New Dutch. En dat is heel aantrekkelijk voor de vele steden die niets hebben met het verhaal van tulpen en bloemen. Het nieuwe Nederland met zijn creativiteit en kansen voor de bezoekerseconomie spreekt velen tot de verbeelding.

Niet het makkelijkste onderwerp maar vooruitgang op dit gebied is hard nodig. Elena Cavagnaro gaat in op de ‘Three levels of Sustainability’ en de actuele relevantie daarvan. Ook fijn tussen alle onheilspellende boodschappen, Cavagnaro ziet lichtpuntjes.

Friesland bedacht een pakkende campagne voor de winter. Waarom bezoekers lekker kunnen Opfriesen, leggen we uit.

De Statenverkiezingen komen eraan (15 maart 2023). Landelijk Fietsplatform kwam met een plan om de regionale politieke stromingen te overtuigen van de waarde van de fietseconomie.

Dit past bij de tijdsgeest: hoe manage je in toerisme het veranderproces? Niet makkelijk als de klimaatcrisis in de lucht hangt en het personeelstekort op de werkvloer voelbaar is. Onderzoekster Annemiek van der Schaft komt met verrassend praktische ervaringen en adviezen.

Een DMO kan zoveel meer dan werken aan spreiding. Een korte introductie hoe je de 17 SDG’s inzet voor je stad.

DMO van Texel ging een samenwerkingsverband aan met de Koninklijke Nederlandse Wandelbond. Voor de hand liggend? Het opent meer deuren dan je in eerste instantie bedenkt. Frank Spooren (VVV Texel) licht het openhartig toe.

Hoe bereik je in hemelsnaam een integrale aanpak? "Help”, zullen de meeste vakgenoten denken. Kort en krachtig heeft Daniek Nijland enkele tips in haar column.

Wil je meer weten over magazine R&T?

Trefwoorden: magazine, R&T, inhoud, onderzoek, DMO, marketing, beleid

CELTH
 


||| Nieuws |||

08/07/24
Grotere boten kunnen via Súd Ie van Dokkum naar Lauwersoog
De Vaarroute Súd Ie is sinds kort in zijn geheel bevaarbaar voor boten in de DM-klasse met een beperkte diepgang en met een maximale hoogte van 2.40 meter. Om dit mogelijk te maken zijn alle bruggen op de route de afgelopen jaren verhoogd naar 2.50 meter.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
28/06/24
Exclusief voor leden
Recreatievaartuigen met AI geteld
Waterrecreatie Nederland heeft een AI-model ontwikkeld dat recreatievaartuigen op water en land kan tellen. Via satellietbeelden uit open data zijn er in de zomer van vorig jaar landelijk zo’n 211 duizend recreatieboten in Nederland geteld.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
16/05/24
Bijzondere mijlpaal: 200 stranden en jachthavens voeren de Blauwe Vlag in 2024
Dit jaar hebben maar liefst 200 bedrijven de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnenstranden. De afgelopen jaren groeit vooral het aantal Blauwe Vlaggen bij jachthavens
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
05/04/24
Exclusief voor leden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen
Op donderdag 28 maart hebben de veertien gemeenten van het Friese vasteland, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het oeverbeheer in Fryslân. Zo is duidelijk wie voor het beheer van de 1.760 kilometer aan oevers langs de Friese vaarwegen verantwoordelijk is.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.