Geplaatst op: 29-12-2022
Auteur: Marc Gerlings

Utrecht Science Park laat zich zien via marathon

Utrecht Science Park laat zich zien via marathon
De marathon op het Utrecht Science Park. Foto: Golazo


Je kunt als destinatie of locatie je op veel verschillende manieren laten zien. Hoe kies je de beste aanpak? Dat hangt af van je dna als locatie. Utrecht Science Park kiest er na de coronaperiode weer voor om als een van de communicatiekansen in te zetten, de marathon.

Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park keert in het voorjaar van 2023 terug op de hardloopkalender. De inschrijvingen zijn heropend. Op 21 mei 2023 gaan er verschillende afstanden van start, voor alle type lopers en leeftijden. De start en finish bevinden zich op het Utrecht Science Park.

Het hardloopevenement komt in 2023 met een rijkgevuld programma. Naast de marathonafstand biedt de organisatie ook de Utrecht Science Park Halve Marathon, GenDx ¼ Marathon en de KWF Mini Marathon aan. De Businessteams kunnen deelnemen aan de Businessrun Halve Marathon en ¼ Marathon. Het nieuwe onderdeel, de Studenten Estafette, completeert het loopfeest.

Positionering verbinding met de stad

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verbindt Utrecht Science Park met stad en regio Utrecht. Dit sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘gezond stedelijk leven voor iedereen’. " Als hoofdsponsor stimuleren we het belang van fysiek en mentaal welbevinden en persoonlijke ontmoetingen. Een sportevenement zoals de marathon met start en finish in het Utrecht Science Park draagt daaraan bij", aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park. Hoe groot het Utrecht Science Park is, blijkt uit de volgende getallen en instellingen.

Utrecht Science Park biedt werk aan 30.000 medewerkers en ontvangt 55.000 studenten. Dit is het grootste science park van Nederland. Je vindt op het terrein onder meer Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht en Sportcentrum Olympos.

De organisatie verwelkomt tijdens de 39e editie van de Utrecht Marathon GenDx als nieuwe partner. GenDx, gevestigd op het Utrecht Science Park, verbindt zich tot en met 2025 aan de Utrecht Marathon. GenDx zet zich in om kwaliteit van leven en de overlevingskans van transplantatiepatiënten te verbeteren middels ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve producten voor toepassing in diagnostische laboratoria.


"GenDx weet wat het betekent om als donor het verschil te maken. Daarom ondersteunen wij de Utrecht Marathon. We geloven sterk in het belang van delen. Niet alleen het delen van kennis, maar ook het ondersteunen van goede doelen en initiatieven die onze missie delen. We zijn er trots op dat de kwart marathon van 2023 tot en met 2025 de naam ‘GenDx ¼ Marathon’ zal dragen”, aldus Wietse Mulder PhD, GenDx CEO.

De verbinding met de studenten is belangrijk in de stad en Utrecht Science Park waar veel onderwijsfaciliteiten zijn. Aan de komende marathon wordt een nieuw onderdeel toegevoegd aan het hardloopevenement. De organisatie wil graag de Utrechtse studenten betrekken bij het evenement. Daarom is er speciaal voor studenten een estafette in het leven geroepen. In teams van vier lopen deelnemende studenten de marathonafstand in estafettevorm. Als goed doel is KWF Kankerbestrijding aan het evenement gekoppeld.


Trefwoorden: dmo, marathon, communicatie, evenement

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

04/10/24
Rabobank: Ketens dominanter in horeca en recreatie
Ketens worden tot 2040 steeds dominanter in de sectoren horeca en recreatie. Ondernemers doen er goed aan zich te richten op een flexibel en betaalbaar concept. En bedrijven moeten zelf de regie nemen op verduurzamen, anders dicteren ketenpartners die voor je. Dat zijn enkele opmerkelijke conclusies van Rabobank in haar nieuwe Sectorvisie Horeca & Recreatie.
04/10/24
Nederlanders willen eerlijke vliegbelasting, ook zorgen om betaalbaarheid vliegen
Ruim een derde (34%) van de Nederlanders vreest dat vliegen te duur voor hen wordt als de kosten van vliegen verder stijgen. Veel Nederlanders zien in een eerlijkere opzet van de vliegbelasting een oplossing. Dat betekent dat er een meerderheid is voor afstandsafhankelijke vliegbelasting, hogere belasting voor businessclass en een heffing voor transferpassagiers.
04/10/24
Waterstate Wellness Hotel geopend
Onder grote belangstelling opende Waterstate Wellness Hotel woensdagmiddag 25 september officieel zijn deuren. De exclusieve opening begon met een warm welkomstwoord van zowel de directie als de wethouder Joost De Goffau van Goes.
04/10/24
Exclusief voor leden
Toverland vernieuwt parade Halloween
Dit jaar beginnen de Halloween Nights extra goed met een vernieuwde parade.
04/10/24
Week van de Veiligheid met nieuwe campagne
Ondernemers en hun personeel worden helaas in toenemende mate geconfronteerd met agressie en geweld....
03/10/24
Exclusief voor leden
Strategische samenwerking MECC en EMG
Event Management Group (EMG) en MECC Maastricht gaan samenwerking. Daarmee willen de twee hun marktpositie versterken en de klantervaring verder te optimaliseren.
03/10/24
ZigZag campagne in Breda voor cultuur
Om aandacht te vestigen op het rijke cultuuraanbod in de stad is Breda Marketing in opdracht van Gemeente Breda gestart met de campagne ‘ZigZag door cultureel Breda’. De campagne etaleert de mix in aanbod, van groot tot ‘klein dat groots is’.
03/10/24
Exclusief voor leden
Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch winnen duurzame kampeerawards
Op het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche zijn de duurzame kampeerawards uitgereikt. Hertzinger Green Connect,eVentje en De Lemeler Esch gingen er met de Awards vandoor.

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/10/24 t/m 13-10-24
12/10/24 t/m 13-10-24: Campervan Days
Tien vooraanstaande Nederlandse campermerken en NKC organiseren een gloednieuw event; Campervan Days...
15/10/24
15/10/24 t/m 15-10-24: Discover Your Future Networking Event
De Academy for Leisure & Events van de Breda University of Applied Sciences organiseert op dinsd...
23/10/24
23/10/24 t/m 23-10-24: Seminar Creating Equitable Destinations
CELTH organiseert in samenwerking met The Travel Foundation de online presentatie van het onderzoeks...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...