Geplaatst op: 09-11-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

34 kilometer fiets- en wandelpad verbindt attracties in Parkstad

34 kilometer fiets- en wandelpad verbindt attracties in Parkstad

Een 34 kilometer lang fietspad gaat attracties, cultuur en natuurschoon in de Zuid-Limburgse regio Parkstad met elkaar verbinden. De Parkstadroute is  recreatieve fiets- en wandelroute door de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld. Visit Zuid-Limburg heeft een belangrijke rol gespeeld in de naamgeving van het pad.

De naam werd onthuld tijdens een officiële bouwstarthandeling in Beekdaelen. De naam Parkstadroute sluit aan bij de lopende campagne ‘Dit is Parkstad’ van Visit Zuid-Limburg. De aannemer is inmiddels gestart met de uitvoering en in 2023 moet het fietspad af zijn. 

Visit Zuid-Limburg

Voor de naam van het pad is de expertise Visit Zuid-Limburg ingeschakeld. Er is gekozen voor een koppeling met de lopende (Euregionale) campagne ‘Dit is Parkstad’. Deze campagne vertelt het verhaal van de regio aan de hand van vijf dominante tijdsperioden: Romeins Knooppunt, Ridders en Rovers, Mijntijd, Transitiejaren en Nieuw Elan. Perioden die het gebied hebben gevormd tot wat het nu is. En ook in de Parkstadroute spelen deze tijdsperioden een prominente rol. Zo gaat men onder meer over oude mijnsporen en langs tal van bezienswaardigheden waaronder meerdere kastelen. De Parkstadroute wordt onderdeel van het complete toeristisch recreatieve aanbod van Parkstad.

Over de Parkstadroute

De Parkstadroute is een IBA-sleutelproject en wordt gerealiseerd door IBA Parkstad, Provincie Limburg en de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld. De route die dwars door Parkstad loopt is niet alleen bedoeld voor recreatief verkeer, maar ook voor woon-werkverkeer. Gekenmerkt door een unieke uitstraling van het wegdek is het landschap en de cultuur in de regio te beleven.

Trefwoorden: dagrecreatie, routes, fietsen, wandelen, natuur, cultuur, attracties, campagnes, marketing, Limburg

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.