Geplaatst op: 26-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Twentse campings enorm gestegen in populariteit

Twentse campings enorm gestegen in populariteit

Uit onderzoek van de RekreaVakkrant (augustus 2022) blijkt dat de regio Twente een bovengemiddelde groeier is als het gaat om de populariteit van kampeerterreinen sinds de coronapandemie. Vorig jaar bleek al dat de Nederlander Twente steeds beter weet te vinden. Zo heeft Twente, na Utrecht, vorig jaar de grootste groei in overnachtingen gerealiseerd (bron: CBS 2021). Twente Marketing wil deze groei vasthouden. Met name in de periode oktober t/m maart is nog ruimte om bezoekers te ontvangen. 

 

Twente en Ootmarsum in de lift 

De RekreaVakkrant heeft onderzoek gedaan naar de zoekvolumes van kampeerterreinen als gevolg van de coronapandemie. De populairste plaatsen en streken in Nederland op het gebied van kampeerterreinen zijn onder de loep genomen. Twente telt gemiddeld maandelijkse 9.579 zoekopdrachten en behoort daarmee tot de top 10 van meest interessante plaatsen en streken voor een campingvakantie. In de eerste helft van 2022 zie je zelfs dat Twente en Ootmarsum (met respectievelijk 110% en 150% groei t.o.v. 2019) tot de top 5 bovengemiddeld groeiers behoren.  

 

Campagne moet bezoek in laagseizoen aanjagen 

Twente Marketing wil deze groei in bezoekers én in populariteit graag vasthouden en ziet vooral kansen om het bezoek in het laagseizoen aan te jagen. Gebiedsmanager Quirine ter Haar: "Sinds covid-19 heeft een nieuwe doelgroep Twente (her)ontdekt. Het is een wat jongere, hoger opgeleide gast die verrast is door de kwaliteit die Twente te bieden heeft. Die doelgroep willen we vasthouden en met name verleiden om te kiezen voor een (mid-)weekje Twente in het laagseizoen”. Dat is de reden dat Twente Marketing haar radio-commercial met de boodschap "Schitteren op je werk door afwezigheid. Boek een weekje Twente” heeft verlengd.  

Link: https://www.visittwente.nl
Topics:Onderzoek
Trefwoorden: Campings, Twente, groei

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Suncamp introduceert: campingadvies van de CampingGuru
Wil jij alles weten over jouw favoriete camping? Stel je campingvraag dan aan de persoon die echt op de camping is geweest. Vanaf nu is dat mogelijk. Suncamp introduceert de CampingGuru.
25/01/23
Exclusief voor leden
Toerist ontdekt Vermeers Delft op 12 locaties
Toeristen die van schilderkunst houden komen zeker af op de tentoonstellingen over Vermeer in 2023. Het Rijksmuseum in Amsterdam trekt de meeste aandacht met de grote overzichtstentoonstelling maar in Delft kun je de historie van Vermeer ervaren. Een stadsbrede programmering plus de historische plaatsen hebben grote aantrekkingskracht.
18/01/23
Exclusief voor leden
SVR houdt in 2023 weer vakantiebeurzen
Zaterdag 21 januari wordt de eerst consumentenbeurs gehouden van aanbieder in kleinschalige campings Stichting Vrije Recreatie (SVR). “De eerste SVR-vakantiebeurs na de coronaperikelen van de afgelopen jaren,” meldt de organisatie. In de Expo Houten vindt de aftrap plaats van de eerste van een serie van vier SVR-beurzen.
17/01/23
Fors minder bezoek voor Vakantiebeurs, organisatie toch tevreden
De Vakantiebeurs 2023 heeft ruim 65.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er veel minder dan de vorige editie in 2020 toen nog 101.000 bezoekers de beurs bezochten. Ook de vakdag trok met bijna 8.000 reisprofessionals minder bezoek. In 2020 waren dat er nog 12.000. Toch blikt de organisatie tevreden terug.
16/01/23
Nieuw inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector
Inzicht start met kennis en kennis stoelt op data. Voor inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector staat nu de nieuwste Arbeidsmonitor Gastvrijheidssector online met de nieuwste data.
16/01/23
265.000 bezoekers voor Depot Boijmans
Het eerste jaar dat Depot Boijmans Van Beuningen de wereld achter de schermen van het museum toont, zijn de verwachtingen overstegen in het bezoekersaantal. Het depot is een kenmerkende locatie geworden voor toeristen en inwoners van Rotterdam.
12/01/23
Tewaterlating reddingsboot Terschelling immaterieel erfgoed
De tewaterlating van de roeireddingboot op het Waddeneiland Terschelling is opgenomen op de lijst Immaterieel Erfgoed Nederland. Een aantal keren per jaar wordt deze traditie met een door tien paarden getrokken boot gehouden.
11/01/23
Toerisme herstelt in 2023, inkomend bezoek blijft nog achter
Het Nederlands toerisme herstelt in 2023 van de pandemie. In ons land zijn dan 4% meer verblijfstoeristen in vergelijking met 2019. Het inkomend toerisme loopt nog wel achter. Motor achter de groei zijn de Nederlandse toeristen. Dat voorspelt NBTC.