Geplaatst op: 26-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Twentse campings enorm gestegen in populariteit

Twentse campings enorm gestegen in populariteit

Uit onderzoek van de RekreaVakkrant (augustus 2022) blijkt dat de regio Twente een bovengemiddelde groeier is als het gaat om de populariteit van kampeerterreinen sinds de coronapandemie. Vorig jaar bleek al dat de Nederlander Twente steeds beter weet te vinden. Zo heeft Twente, na Utrecht, vorig jaar de grootste groei in overnachtingen gerealiseerd (bron: CBS 2021). Twente Marketing wil deze groei vasthouden. Met name in de periode oktober t/m maart is nog ruimte om bezoekers te ontvangen. 

 

Twente en Ootmarsum in de lift 

De RekreaVakkrant heeft onderzoek gedaan naar de zoekvolumes van kampeerterreinen als gevolg van de coronapandemie. De populairste plaatsen en streken in Nederland op het gebied van kampeerterreinen zijn onder de loep genomen. Twente telt gemiddeld maandelijkse 9.579 zoekopdrachten en behoort daarmee tot de top 10 van meest interessante plaatsen en streken voor een campingvakantie. In de eerste helft van 2022 zie je zelfs dat Twente en Ootmarsum (met respectievelijk 110% en 150% groei t.o.v. 2019) tot de top 5 bovengemiddeld groeiers behoren.  

 

Campagne moet bezoek in laagseizoen aanjagen 

Twente Marketing wil deze groei in bezoekers én in populariteit graag vasthouden en ziet vooral kansen om het bezoek in het laagseizoen aan te jagen. Gebiedsmanager Quirine ter Haar: "Sinds covid-19 heeft een nieuwe doelgroep Twente (her)ontdekt. Het is een wat jongere, hoger opgeleide gast die verrast is door de kwaliteit die Twente te bieden heeft. Die doelgroep willen we vasthouden en met name verleiden om te kiezen voor een (mid-)weekje Twente in het laagseizoen”. Dat is de reden dat Twente Marketing haar radio-commercial met de boodschap "Schitteren op je werk door afwezigheid. Boek een weekje Twente” heeft verlengd.  

Link: https://www.visittwente.nl
Topics:Onderzoek
Trefwoorden: Campings, Twente, groei

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde boden leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.
28/11/22
Avonturenboerderij Molenwaard werkt samen met Keukenhof
In Keukenhof zijn de tuinmannen druk aan het planten voor seizoen 2023: 5 van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant. Fien & Teun hielpen samen met een aantal kinderen de tuinmannen een handje. In het voorjaar keert het duo van Avonturenboerderij Molenwaard terug naar Keukenhof tijdens de meivakantie.
25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
24/11/22
Allereerste winteropening Walibi
Voor het eerst in zijn geschiedenis is er een winteropening van attractiepark Walibi. Deze kerstvakantie vindt Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland plaats.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Exclusief voor leden
Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan nu te duur
De inflatie en stijgende gas- en energieprijzen worden een steeds groter risico voor de horeca. Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan intussen te duur.