Geplaatst op: 06-09-2022
Auteur: NRIT redactie

Het verhaal achter GoedkoopParkeren

Interview met oprichter Theo Zijlstra

Het verhaal achter GoedkoopParkeren

GoedkoopParkeren is een vergelijkingswebsite voor het reserveren van parkeerplekken in en rondom Nederlandse en Belgische steden en bij vliegvelden door heel Nederland, België en Duitsland. Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter dit bedrijf. Daarom spraken wij Theo Zijlstra, de oprichter van het bedrijf. 
 

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Het bedrijf is in 2013 opgericht door Theo Zijlstra. Op het moment dat hij hiermee begon, studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Het viel hem op dat er voor fietsers in Groningen overal plek was om hun fiets te parkeren. Het tegenovergestelde gold voor automobilisten. Er was een flink tekort aan parkeerplekken voor auto’s. Daarom startte Theo met het maken van een vergelijkingswebsite. Op de website is het mogelijk om prijzen van parkeerplekken (inclusief eventuele faciliteiten van verschillende parkeeraanbieders) met elkaar te vergelijken. "In eerste instantie was onze website vooral gericht op parkeerplekken in Groningen”, zo vertelt Theo. Vanwege de toenemende vraag naar parkeermogelijkheden heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren enorm kunnen uitbreiden. Inmiddels is het mogelijk op parkeerplekken met elkaar te vergelijken in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.
 

Waar staat het bedrijf voor?

"Ons team is dagelijks op zoek naar betrouwbare parkeeraanbieders. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze klanten tevreden zijn, achten wij het van groot belang dat onze parkeeraanbieders betrouwbaar zijn. Om daar zeker van te zijn controleren wij zelf de parkeerplaatsen. Daarnaast worden de parkeerplaatsen ook gecontroleerd door externe partijen. Klanten kunnen er bij ons dus van uitgaan, dat hun auto veilig geparkeerd staat.”
 

Hoe zorgen jullie voor de beste prijs en kwaliteit?

"Wij vinden het belangrijk dat de parkeerplaatsen die klanten kunnen boeken op onze website veilig en kwalitatief goed zijn. Daarom hebben wij regelmatig contact met onze parkeeraanbieders. En naast de controles die wij zelf uitvoeren, is het voor klanten mogelijk om een recensie achter te laten op onze website. Wij maken gebruik van echte en eerlijke reviews. Dit houdt in dat het alleen mogelijk is om een recensie te schrijven voor klanten die via ons een reservering hebben gedaan.” Over de prijs zegt Theo het volgende: "Doordat wij een vergelijkingswebsite zijn, en dus geen parkeeraanbieder, kunnen wij onze klanten voordelige parkeertarieven bieden. Als u bij ons boekt, ontvangen wij een compensatie (in de vorm van een commissie). Echter wordt deze commissie niet doorberekend op onze klanten. Hierdoor kunt u bij ons genieten van voordelige prijzen.”
 

Hoe werkt het?

"Via onze website kunt u eenvoudig en snel parkeeraanbieders met elkaar vergelijken, en uw ideale parkeerplek reserveren. Het maken van een reservering duurt enkele minuten. U vult simpelweg in waar u wilt parkeren, en uw gewenste data. Vervolgens ontvangt u een overzicht van de beschikbare parkeeropties. Om nog sneller de parkeeraanbieder te vinden die bij u past, kunt u gebruikmaken van de filters.” Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals GoedkoopParkeren, is het mogelijk om uw auto voordelig te parkeren in de stad of bij een vliegveld.

Trefwoorden: parkeren, stad, bestemming, Groningen, luchthaven, Nederland, België, Duitsland

||| Blogs |||

27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/05/15
Managing visitor pressure in urban tourism
The discussion around the balance between visitors and inhabitants is discussed frequently in the ...
07/12/14
Trends & Hypes november 2014
De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...
10/11/14
Trends & Hypes oktober 2014
De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...
05/09/14
Trends & Hypes augustus 2014
De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/12/22
Congrescentrum MECC behaalt BREAAM certificaat
Het vernieuwde congrescentrum (2021) van MECC Maastricht heeft vorige week het BREEAM-NL In Use certificaat, een initiatief van Dutch Green Building Council, met de score ‘very good’ in ontvangst mogen nemen.
22/12/22
Rotterdam The Hague Airport blijft binnen geluidsruimte
Rotterdam The Hague Airport is dit gebruiksjaar (1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022) binnen de vergunde geluidsruimte gebleven.
20/12/22
Exclusief voor leden
Trend: groei elektrische rijden neemt toe (vooral zakelijke markt)
Een paar jaar geleden voorspelden we het al. Houd rekening in je gastvrijheid met de automobilisten die een laadpaal zoeken voor hun elektrische voertuig. De groei in de verkoop zit er nog steeds in. De voorspelling is dat eind volgend jaar 25% van de auto’s in Nederland aan de stekker staat om op te laden.
04/11/22
Zwolle inspirerende broedplaats voor zakelijke bijeenkomsten
Zwolle is niet alleen een populaire bestemming onder toeristen en citytrippers, ook de zakelijke markt ondervindt dat Zwolle een inspirerende stad is. Een plek waar het goed zaken doen is en waar gouden ideeën ontstaan. Congresregio Zwolle lanceert hiervoor de nieuwe brandvideo ‘Zwolle broedplaats van aha-momenten’ met als belangrijke doelstelling het vergroten van het aantal congressen en zakelijke bijeenkomsten in de stad en de regio.
18/10/22
Transavia investeert in eerste elektrische airliner: FlyWithLucy
Transavia Ventures, de investeringstak van Transavia investeert in startup FlyWithLucy (Lucy), de ee...
30/09/22
Provincie Utrecht aan de slag met leidraad duurzame vrijetijdseconomie
De provincie Utrecht wil dat de sector voor toerisme en recreatie, oftewel de vrijetijdseconomie, versneld duurzamer wordt. Utrecht is een van de opstellers van een speciale leidraad die de sector hierbij moet helpen.
21/09/22
Transavia voegt vluchten Eindhoven - Bordeaux toe aan zomerprogramma 2023
Transavia vliegt in zomerseizoen 2023 tussen Eindhoven en de Franse stad Bordeaux.
13/09/22
Minister Adriaansens op werkbezoek in gastvrij Leiden
Op uitnodiging van brancheorganisatie Gastvrij Nederland heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat op maandagmiddag 12 september een werkbezoek gebracht aan een aantal bedrijven uit de gastvrijheidssector.